július 1, 2009, blk | Épületek (Épített ökörség)| Arculat (Balkán dizájn)

Balkán constructions, avagy hogyan építsünk egy komplex barikádot



barikád

Van az a híres kép a Francia forradalomról, azzal a francia (ha csak nem bevándorló) csajjal aki épp mintha egy zászlót lobogtat (itt a kép), hát igen kábé ott voltam én is, csak hogy nem Párizs, nem a Bastille, nem zászló, nem a tizennyolcadik század, hanem éppenséggel Brassó, a központ, egy laptop és kéterzerkilencet írunk, illetve írnánk ha mernénk, mert hogy én nem igazán merek, mikor kérdik, te honnan vagy, mondom a tizenhatodik századból, csak persze hogy tévével meg minden, de ez nem lényeges, mert hogy én a forradalomról írok, az én személyes forradalomról, ami ma reggel zajlott és persze, mint minden komoly forradalom (lásd 1989 megatöbbi), ez sem önszántamból, de így van ez, bele kell nyugodni, ha nem lehet másképp hát az ember felmászik, exkavátoron, kavicsdombon, sárban, pocsolyában, úgy ahogy egy kisebb de annál fontosabb forradalom megköveteli, még a laptopot is lobogtatva a feje fölé emeli (ha már zászló nincs a közelben), bár a google meg az open office nem igazán hasznos forradalmi szimbólumok, mert hogy áthaladni másképp ott nem lehetett és nem is lehetne, de még azt sem lehetne, hogy feltenni a kérdést, minek a francnak nem hagytak egy félméteres átkelőhelyet, vagy legalább amíg nem dolgoznak, mert hogy nem dolgoztak, és nem dolgoztak már napok óta, de hagyjuk ezt, legalább addig húzzák félre azt az úthengert vagy ilyesmi, mert hogy ez a sport, mármint a forradalomkodás, az azért, valljuk be, csak és kizárólag fiataloknak van, ott a képen sem látsz öreg néniket akik a barikádokon hancúroznának na!


pontos átlag: 2.00

pontos átlag: 3.18


Hozzászólások

4 megjegyzés » “Balkán constructions, avagy hogyan építsünk egy komplex barikádot”

  1. Békés Gábor » július 5, 2009 6:22 am

    A kőzúzalék hengerelve,kockakővel lerakva, sokkal jobb, mint a víz-levegő lezáró betonozás.Szagoltál már 30 éve lebetonozott, majd feltört talajt? Olyan szaga van, mint 10 év után rátemetés céljából felbontott sírnak! Február hóban is nehéz volt elviselni, senkinek nem kívánom ezt az élményt! ha nem szóltál volna,…

  2. boti » július 4, 2009 3:17 pm

    Nem értem, hogy egy utcafelújítás miért balkáni, talán maximum azért mert elfelejtették kitenni a mászkálni tilos táblát. Nem is értem, hogy védőfelszerelés nélkül mit is kerestél az épitkezésen, miért nem kerülted ki mondjuk egy másik utcán?

  3. Astalavista » július 2, 2009 11:44 pm

    Nem kell mindenért háborognod, Hunikám. :D
    Vagy magadra nem vonatkoznak a tanácsaid?

  4. Huni » július 1, 2009 1:53 pm

    Kicsikém,
    pro primo tanulj meg szabatos mondatokat írni, pro secundo: csak ne háborogjál, mert Brassó belvárosában valóban ízlésesek és látványosan az átalakítások (szemben például Kolozsvár belvárosával). És nem beláthatatlan ideig tart a felfordulás. Tehát fordulj jobbra vagy balra és kerüld ki az utcát, egy percnyi kitérő nem a világ. És eltévesztetted a blogot: ez még messzemenően nem balkáni affér. Nem kell mindenért háborogni, a tiltakozást épp az járatja le, ha válogatás nélkül tiltakozunk minden ellen.

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Mit szabad? Reklám Súgó Tippek Transindex