január 18, 2009, delinke | Kaja (Odakapaszkodott a fazékhoz)

Dobjuk ki a vagyont érő ásványvizet!



Törökországba utaztunk vonattal, Bulgárián keresztül. Az egyik bulgáriai állomásban kisgyerekek különböző dolgokat kínáltak eladásra. Mivel nem volt nálunk folyadék, megkérdeztem egy vonaton áruló gyereket, hogy mennyibe kerül egy üveg ásványvíz. A gyerek se szó, se beszéd eltűnt, majd pár perc múlva jött is egy üveg vízzel. Csak tízlejes volt nálam, így azt adtam oda.

A gyerek valamit szájalt, hogy nem jó. Gondoltam, nem tud visszaadni, de aztán kiderült, hogy kevesli az összeget, kézzel lábbal elmagyarázta hogy egy üveg víz 15 lejbe kerül. Mondtam, akkor kösz, de nem kell. Igen ám, de a gyerek nem hagyta magát: “már késő, ő már kifizette a vizet az állomásban levő vendéglőben, mert én rendeltem és a rendelést nem lehet visszacsinálni” - fortyogott.

A gond csak az volt hogy a pénzem ott volt már az ő kezében és tudtam, nem nagyon szándékozik visszaadni. Eközben én az alvókocsi emeletes ágyán ültem, és ahogy gesztikulált, egy óvatlan pillanatban kikaptam a kezéből a pénzem. A kölyök óriási ricsajt csapott, hívta a couchette-főnököt, aki szerencsére tudott angolul, és leparancsolta a gyereket a vonatról. Erre odajött az ablak alá, és, hogy mégis neki legyen igaza, hogy én legyek a rossz, aki a pénzt se adta oda és a vizet sem adta vissza, képes volt bedobni az üveg ásványvizet az ablakon.


pontos átlag: 4.00

pontos átlag: 2.96


Hozzászólások

2 megjegyzés » “Dobjuk ki a vagyont érő ásványvizet!”

  1. delinke » január 28, 2009 4:47 pm

    Igen, lehet, hogy tényleg én voltam a rossz :) (de nem pontosítottam, hogy ez pár éve történt, amikor azért 15 lej - akkor még 150 ezer - jóval többet ért. Akkor iszonyúan fel voltam háborodva a pofátlanságon :d)

  2. L. » január 28, 2009 4:17 pm

    a végére valahogy a gyerek pártjára kerültem :)

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Mit szabad? Reklám Súgó Tippek Transindex