október 27, 2009, nietzsche | Turizmus (A vaku visszavág)| Szemét (Ahogy esik, úgy suppan)| Szagok (A feledhetetlen szívás)

Kis semmi nap



Marosvásárhely, reggel 5.30. A reptéren várunk. Borzalmas ez a hely. Hatalmas a por, a növények levelein idült kosz, össze-vissza a neonfényben ling-lengő falragaszok - felnyomjuk leokoplaszttal s jólesz kompozícióban. Egy kis sporttévé az egyik oszlopra erősítve, a román egyes hajnali műsora megy, a D`ale lui Mitică. Nagyon stílszerű. A csekkingnél a két hölgy nagyon össze van zavarva, a hátam mögött egy csávó azt meséli angolul a másiknak, hogy ezzel a társasággal (Tarom) többet nem akar utazni. Az előttünk álló utastól megkérdik: Nem tudja mi a palermói reptér kódja, ahova utazik? Meglepetés: nem tudja a kódot. Az embernek csak második nekifutásra sikerül feladni a csomagját, mert elsőre azt mondják neki, lehetetlen, Bukarestbe kell feladnia, nem Marosvásárhelyen. Később megtudjuk, a két feladott csomagból az egyik elkallódott.

Megérkezünk Bukarestbe, éjféltől van hivatalosan kampány de Băse plakátjai és bannerei már kint vannak. Beülünk egy helyre. Kapunk egy feles Lipton-t, az üveget többszöri nekifutásra sem tudjuk kicsavarni. Van időnk. Bérletesről feltöltök egy pre pay kártyát. 20 euróval. A robot hang azt mondja 5% bónuszt kapott. Vagyis 21 euró lesz összesen az érték. Miután feltöltöm a kártyát, a robothang elismétli mit tettem és ekkor úgy foglalja össze: 20 eurót fizetek és kapok mellé 2 euró bónuszt. Ez összesen 22 euró. Jön a tájékoztató SMS, hogy 20 eurót fizettem, de a bónuszokkal 23 eurót beszélhetek le. Hm!?

Este a vissza-repülőm Kolozsvárra van. A reptéren hatalmas a sor. Körülbelül 200-an állunk, két korridoron. Az egyik PR-os csaj előre gyúródik, utána egy kosárlabda csapat, biztos VIP-ek. Olyan igazi jó fel kosárlabdások akik kajánul bemosolyognak a fehéringesek pofijába. Lassan felérünk a gépre de még várunk. Mire? Lemaradt pár kosárlabdás VIP. Nem gond, a monitorokon kiscicás, kiskutyás, vízeséses és naplementés képeket nézhetünk. Szívfájdítóan szép, amit látunk.


pontos átlag: 2.00

pontos átlag: 3.05


Hozzászólások

Egy megjegyzés » “Kis semmi nap”

  1. Parvenide » december 2, 2009 5:13 pm

    zsír!

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Mit szabad? Reklám Súgó Tippek Transindex