december 2, 2009, knorr | Szolgáltatások (Jobb adni, mint kapni)| Közlekedés (Gyí, te Logán!)| Munkahely (Meló-dráma)

Így dolgoznak a Dacia-szervízben



Történt nem is olyan régen, hogy elvittem az autót (Dacia Logan 1,6) 60 ezres átvizsgálásra: olaj, fékbetétek, vezérműszíj cseréje, meg minden ami ilyenkor szokás. Mielőtt kiszállnék az autóból, még átvillan az agyamon, hogy a bal hátsó biztonsági öv csévélőjével valami baj van: nem húzza vissza az övet használat után, úgyhogy szólok, talán azt is nézzék meg. A komótosan fütyörésző szaki bólint, én el.

10 perc múlva hívnak, a 6 lejes szerviz valami 2000 lej körüli tétel lesz. (A telefonban pár másodperces csend, míg én összeszedem magam) Normális, lezser hangon mondom, hogy hát ha ennyi, akkor ennyi, csinálják meg.

Ja, s az övvel az van, hogy nem lehet javítani, csak egészben cserélni – így a szaki – csak egyrészt most épp nincs ilyesmi raktáron, másrészt további 8000 lejes tétel lesz. Újabb csend, próbálom magam elé képzelni az övet, egy darab gurtni meg egy rugós csévélő izé, a kurva életbe, ez hihetetlenül sok. Mondom, hogy hát kösz, azt akkor most hagyjuk ki.

Az ügy szünetelt pár hónapig, majd a napokban úgy gondoltam, én is ránézek egyszer az övre, nem lehet az olyan bonyolult. A kalaptartó filcbetétét meglepően könnyen, szabad kézzel lehet felfeszíteni, hiába, low budget autó ez – alatta pedig ott a csévélő, és még valami ide-oda tekergő, ágas-bogas izé, ami nem stimmel.

Közelebbről is megnézem – hát az a csévélő tönkrement, zsírtól csöpögő rugója. A szaki egyszerűen kitépte, majd (miután kiderült, nem lesz övcsere) visszagyűrte a kalaptartó filc alá, ököllel rávert vagy kettőt, oszt’ kész.

Mit mondjak, igazi román craftsmanship, ahogy illik 2000-es számla ellenében. Ennek fényében nem is akarom tudni, milyen munkát végeztek az autó többi (átlag-felhasználó számára kevésbé szembetűnő) pontján, mindenesetre többet márkaszervíz engem nem lát.

U.i.: A szóban forgó Dacia-szervíz kolozsvári, és a feleki úton van. A másik, Dorobanţilor úti szervizzel szintén vannak élményeim, épp ezért gondoltam, váltok és megyek inkább a feleki útra.

[myginpage=dacia]


pontos átlag: 5.00

pontos átlag: 3.09


Hozzászólások

5 megjegyzés » “Így dolgoznak a Dacia-szervízben”

  1. döme » január 15, 2010 12:18 pm

    Na de tényleg, 8000 lej egy biztonsági övért? szerintem is el van írva!
    Szerintem létezik 8o millás biztonsági öv, de az lehet nem a loganba talál…

  2. András » december 10, 2009 9:54 am

    “Egy picit eltulzottnak érzem a dolgot…
    Mi az hogy 6 lejes szerviz?
    A 8000 is tobbnek tunik egy nullaval…”
    Én is erre regalnék mint szintén Logan tulaj. Azt nem értem hogy a szerző csak kicsit dramatizálva akarta hangsulyózni a Dacia szervizek tényleg siralmas ár/munka arányát vagy elírta az árakat mert emberek.: nekem a 2000 lejes szervizelés is soknak tünik ha csak rendes 60,000es szerviz volt és nem volt semmi elromolva. A 6000 lejes ( félreértés ne legyen 60,000,000 régi lej ) biztonságiővszerkezet árát meg egyenesen nem hiszem hogy ennyi lehet.
    Viszont az tény hogy nekem is volt velük dolgom és azonkivűl hogy jobban fel vannak szerelve mint Ceau idejében ugyanazok…sőt még olyan se emberek dolgoznak benne….a vezetőségről nem is beszéve…

  3. Andras » december 3, 2009 9:52 am

    Ismeros, sajnos.

  4. Akela » december 3, 2009 9:46 am

    Egy picit eltulzottnak erzem a dolgot…
    Mi az hogy 6 lejes szerviz?
    A 8000 is tobbnek tunik egy nullaval…

  5. FlagellumDei » december 2, 2009 9:36 pm

    A ket szerviz ugyanaz a ceg. Ugyanaz a tulaj, ugyanaz a rablo banda. Tudom, mert a tulaj ugyfelem volt. Azota meg nagyon sok-sok embernek tarozik penzzel.

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Mit szabad? Reklám Súgó Tippek Transindex