február 5, 2010, Dunci | Átverés (A dzsungel törvénye)| Szolgáltatások (Jobb adni, mint kapni)| Közlekedés (Gyí, te Logán!)

Piti kis átverésKolozsváron a buszjegy ára nemrég ment fel 3 lejről 3,5-re. A jegyárus néninek 10 lejt adtam és egy ötvenbanist, hogy pontosan 7 lejt kapjak vissza. Általában szememmel is szoktam követni, mennyi visszajárót számol ki az eladó, aki most csupa 1 lejest adott, szám szerint tehát 7-et kellett volna kapjak.

Gyorsan számolta a sok zöldhasú lejt, de tudatalatt érzékeltem, hogy valami nem stimmel, így mikor megkaptam, rögtön újraszámoltam. Csak 6 lej volt. Halvány gondolat merült fel bennem, hogy nem számított rá, hogy megszámolom, és 1 lejjel átvert, de még mindig jóhiszeműen fordultam vissza hozzá, és kértem a maradékot.

Közölte velem, amit már én is tudtam, hogy nemrég felment a jegy ára. Elöntött a méreg, hiszen ha felmegy a jegy ára, és nem is látja az 50 banit, amivel a 10 lejest kipótoltam, akkor is legalább még 50 banit kellett volna visszakapjak. Ő is tudta már, hogy én tudom, de a miheztartás végett elmondtam neki, mennyivel drágult meg a buszjegy, és azt is, hogy mennyit kaptam vissza.

A számára kínos szituációt úgy oldotta meg, hogy az elfelejtett visszajárót a lehető legundokabbul lökte ki a bódé párkányára. Orra alatt persze tudom, milyen szép szavakat moroghatott, de én is legalább olyanokat, ha nem cifrábbakat mondtam félhangosan, magam megnyugtatására.

Napom tehát jól indult, nem hagytam magam átverni. A pozitív hozzáállás, az a lényeg.


pontos átlag: 3.00

pontos átlag: 3.00


Hozzászólások

4 megjegyzés » “Piti kis átverés”

 1. gül baba » április 29, 2010 7:13 am

  szörnyű ez a ratuc. nevetséges.

 2. kolozsvárikitty » február 18, 2010 10:10 pm

  Monostor: végmegállóban!
  Grigorescu negyed: utolsó előtti vagy ha jobban tetszik, a központ fele a második megállóban!

 3. Dunai » február 11, 2010 10:59 am

  Ez a Monostoron volt, a big melletti megállóban.A te “tutti” helyed hol van?

 4. kolozsvárikitty » február 9, 2010 2:40 pm

  eh, ez szimpla suttyóság, amúgy milyen megállóban? Vannak helyek Kolozsváron, azaz bódécskák, ahol kimondottan erre szakosodnak:) Csak, hogy gyűjtsük az infókat!

Szólj hozzá!

Biztonsági kód

Mit szabad? Reklám Súgó Tippek Transindex