március 8, 2010, reku | Szolgáltatások (Jobb adni, mint kapni)

A pirospont maffia



Bölcsődés kisfiam kb. két hete nagy piros ponttal tért haza. Ámultam és bámultam: nem gondoltam volna, hogy ilyen pici korban már ilyesmivel motiválják őket. Kérdeztem: mégis, mivel érdemelte ki? Á, semmi különös, de jó fiú volt, szót fogadott! Ám legyen. Magamban a tigrisanyát csitítottam, aki fel akart csattanni: mi az, eddig nem volt jó? Hát persze, hogy a gyengédebb énem elérzékenyült, hisz a legeslegelső pirospont! Amúgy a fiam semmit sem értett az egészből, nem fogta fel, miért örül mindenki egy darabocska piros papírnak.

Másnap hallom, hogy a kis kolléganője is pirospontot kapott. Nem is az első! Kérdem a nagymamát: ez itt régebb is szokás volt? Mert fiam tegnap kapta az első ilyen kitüntetést, azt hittem újdonságnak számít.

Felvilágosított. Minden bölcsődés kap előbb-utóbb. Közeledik Március 8! Az ő unokája akkor kapta az első piros pontot, amikor közeledett a karácsony (Aha! A fiam akkoriban hiányzott.) Azóta semmi. Most ismét osztogatják… Na ugye, tudjuk miért! Hiszen ők is szeretnének kapni a szülőktől egy-egy apró figyelmességet.

Ez aztán a diplomácia! - gondoltam magamban. De kár, hogy ilyen hamar értékét veszítette a kis semmiség. Enélkül is vittünk már kávét, most is vittünk volna virágot vagy szépen csomagolt csokibonbont. Ez már csak így szokás…


pontos átlag: 3.00

pontos átlag: 2.85


Hozzászólások

8 megjegyzés » “A pirospont maffia”

  1. gül baba » április 29, 2010 7:04 am

    muszáj pontos j, paranoia pontos i (haha), bölcsöde rövid ö

  2. Akabelle » március 11, 2010 12:59 pm

    Ok, nem én kaptam a pirospontot 45 éve, hanem az elődök. S voltak nagy pirospontok és kis pirospontok is.

  3. Akabelle » március 11, 2010 12:21 pm

    Mi is ugyanúgy kaptuk a piros pontokat 17-18 évvel ezelőtt… Sőt, 45 évvel ezelőtt is.
    Adtak pirosat is és feketét is.
    Nekem volt egy kis dobozom és abba gyűjtöttem a pirosakat. S egyszer kaptam egy feketét és azt eldobtam.

  4. reku » március 11, 2010 2:42 am

    figyu, flagellum, lehet, hogy paranojás vagyok, de akkor is: piros pont ebben a bölcsődében csak azért van, hogy a szülőket figyelmeztessék a közeledő adakozási lehetőségre.
    Zoli, sztem te nem vay sem maffiózó, sem lúzer, de ha most megpróbálnád kávéra számítva osztogatni őket, hát… mehetnél dadának. :)
    Fred, igen, a motiválás és a piros pont jó módszer, biztos tudják a pedagógusok, mit művelnek, no de az egésznek akkor van értelme, ha a gyerek is felfogja hogy ez jutalom valamiért. 2-2,5 évesre ez nem jellemző. A dadák pedig nem pedagógiai megfontolásból látták el egy szép naon az összes gyereket 1-1 piros ponttal. S remélem soha nem fogom számonkérni tőle a további pontokat. Még kisgyerek! :)

  5. Zoli » március 9, 2010 1:37 pm

    Én már több mint 25 évvel ezelőtt gyűjtögettem a piros meg fekete pontokat. Akkor most életrevaló maffiózó vagyok vagy egy igazi lúzer?

  6. kolozsvárikitty » március 9, 2010 11:02 am

    “muszáj” pontos j :)

  7. FlagellumDei » március 8, 2010 7:49 am

    Muszaly megkerdeznem: a paranojaddal amugy jol kijossz?
    Szar lehet, amikor uton-utfelen osszeeskuvokkel, pirospont, szalami vagy akar tokmagmaffiaval kerul szembe az ember…

  8. piszkosfred » március 8, 2010 7:41 am

    hajjaj, megkell szokni a piros pontokat mert amugy ez a modszerek koze tartozik, kedves ujdonsult bolcsodes szulo (kicsit utanakeresni gugelban mielott irogatunk :D ) es valoszinuleg eljutsz oda hogy te fogod szamonkerni a fiadtol hogy miert nem hozott pirospontot ejszen rossz volt … az erdekes feltetelezesrol pedig annyit, hogy mindenki magabol indul ki :D

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Mit szabad? Reklám Súgó Tippek Transindex