október 21, 2010, fidel_gasztro | Közlekedés (Gyí, te Logán!)| Bürokrácia (Bélyegnyalinda)

A szerb határőr válaszjoga



Néhány sorban reagálni szeretnék bizonyos Dunci nevezetű felhasználó Határátlépés jól megszokott gyomorideggel című pszeudó-balkánkritikájára.

Kedves Dunci, mint írásodból kiderül, szerinted az balkán, hogy a határőr átengedett a határon, bár a papírjaitok nem voltak rendben. Igen, ez tényleg balkán. De ennél már csak két dolog balkánabb.

Egy: vagytok annyira felelőtlenek, hogy érvénytelen papírokkal vágtok neki az útnak, holott egy felelős sofőr, gépkocsivezető vagy nevezzük bárminek, tisztában van, hogy milyen papíroknak kell rendben lenniük és mit kell nézni egy zöldkártyán. Megnézni és nem elhinni. Ennek az elmulasztása: balkán.

Kettő: vagytok annyira felelőtlenek, és átlépitek a határt érvényes zöldkártya nélkül, miközben ezt a saját, jól felfogott érdeketekben  nem lett volna szabad megtennetek, függetlenül attól, hogy a határőrnek mi a hozzáállása. Mert abban az esetben, ha balesetet vagy bármilyen más kárt okoztok az autótokkal, nincs biztosító, aki fizessen, és benneteket terhel a kár rendezése. De hogy ti ennek ellenére mégis nekivágtatok az útnak: na ez a balkán! Csupa nagybetűvel.


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 3.01


Hozzászólások

8 megjegyzés » “A szerb határőr válaszjoga”

  1. fidel_gasztro » október 26, 2010 6:45 am

    Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa. (Mt 5,1-10.)

  2. Dunci » október 26, 2010 5:03 am

    Kedves Kesztió!

    Igenis kell a vámos elől dugdosni a dolgokat, még mindig nem lehet 1 liternél több itókát kivinni Szerbiából ajándékba, pl Pálinkovácot.

    Kedves kesztió, akkor dobjad rám az első követ, ha te soha semmit nem hagytál otthon, soha semmit nem mulasztottál el. Fidel_gasztro úgyszintén.

  3. fidel_gasztro » október 22, 2010 10:51 am

    Kesztió, te tényleg nem érted, hogy szolgálati autó “révén”?!

  4. fidel_gasztro » október 22, 2010 3:31 am

    Majd, ha felnősz, megérted.

  5. kesztió » október 22, 2010 1:57 am

    Azért Balkán, kedves Dunci, mert pont 3 perc átnézni azokat a qrva papírokat.

    Hányszor történt meg, hogy az indulás előtti utolsó pillanatban néztem meg, hogy a cégkocsi papírjai rendben vannak-e – és bizony nem voltak rendben.

    Nem kell az útlevélosztályra járni és szekusokat szórakoztani indulás előtt, nem kell hajnalig sorbanállni dínárért, nem kell órákat tökölni azzal, hova rejted a cuccokat a csomagtartóban a vámos elől, mit a régi szép időkben – ennyi kell csak:

    Hűtővíz, olajszint, ablakspriccoló, keréknyomás, egészségügyi doboz, tűzoltókészülék, kocsipapírok, útlevél.

    Tényleg olyan nehéz?!

  6. Dunci » október 21, 2010 3:42 am

    Kedves fidel_gasztro, a kocsi, szolgálati révén, tudomásunk szerint naprakész papírokkal rendelkezett és úgy is kaptuk, hogy minden naprakész volt, a zöldkártya is, mondhatni megbíztunk a kocsi karbantartójában, ismerőjében.

    Hogy ez miért balkán, azt nem értem.

  7. fidel_gasztro » október 21, 2010 1:35 am

    Nézd, kedves Dunci, vannak bizonyos ésszerűségi szabályok: ha kinn esik az eső, ernyőt veszel magadhoz, ha hideg van, sapkát teszel, s ha vakítóan süt a nap, napszemüveggel indulsz el otthonról. Ha Szerbiába indulsz, van Szerbiában is érvényes zöldkártyád. Hogy ti Kanizsán biztosítást kötöttetek, az mit sem változtat a tényeken, hogy felelőtlen utazókként vágtatok neki az útnak. Okoskodni, észt osztani, tényleg könnyű, gondolom neked sem esett nehezedre. Ám érdemi tapasztalatokkal a hátad mögött elbírálni, hogy mi helyes és mi helytelen, hidd el, sokkal kellemesebb, bárhogy is vélekednél erről.

  8. Dunci » október 21, 2010 12:51 am

    Kedves fidel_gastro! Még nem írtam meg a második részét a szerbiai élményeimnek, de megkötöttük a biztosítást Kanizsán, amint lehetett. Könnyű okoskodni, meg észt osztani az tény.

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Mit szabad? Reklám Súgó Tippek Transindex