október 26, 2010, Dunci | Átverés (A dzsungel törvénye)| Kommunizmus (Sarló és kalapács)| Munkahely (Meló-dráma)

Hogyan lett a román birkapásztorból római legionárius?



Hát az úgy volt, hogy a hetvenes évek Romániájában, egy régészeti ásatás apropóján összegyűlt egy csomó okos ember, hogy a földet túrja és keressenek valami ősi, történelmi bizonyítékot a román nép eredetét illetően.Főleg rómaiakra utaztak, de nem találtak semmit, csak egy árva sírt, melyben egy pásztor és a kutyája volt eltemetve. A régészek tehetetlenül, fejvakarva állták körül a gödröt, azon tanakodtak, mit mutassanak, mit mondjanak a pártnak, hiszen mioritikus emlékük már nagyon sok volt azidőtájt és illő lett volna valami újjal előállni.

Bánatosan mentek el a gödörtől, de egyik ravasz kollégájuk ottmaradt és várt mindaddig, míg mindenki eltávolodott. Ekkor azt hitte, hogy senki sem figyeli és valamit beledobott a gödörbe (pechére ott volt az, aki a történetet elmesélte). Kis szünet után a ravasz kolléga nagy ordibálásban, ujjongásban tört ki, amire minden társa odasereglett: csodák csodájára egy szeszterciusz került elő a sírból.

Másnap az egész romániai sajtó tele volt a szenzációs római kori lelet hírével. Hát így lett a román birkapásztorból római legionárius.


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 2.78


Hozzászólások

9 megjegyzés » “Hogyan lett a román birkapásztorból római legionárius?”

  1. janez » július 8, 2011 6:03 pm

    marhajó történet

  2. timszon » november 27, 2010 7:24 am

    A néphagyomány szerint a hetvenes évek végén a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum (akkor még nem így hívták) udvarán újabb dák leletet ástak ki. És a gödörben megtalálták a múzeumigazgató párttagsági igazolványát is…

  3. timszon » november 27, 2010 7:22 am

    A néphagyomány szerint a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum (akkor még nem így hívták)udvarában a hetvenes évek végén újabb dák leletre bukkantak. És mellette hevert a gödörben a múzeumigazgató párttagsági igazolványa….

  4. kingha » november 12, 2010 3:31 am

    hmmm - ernő soraiban én is hiszek - a sok hazugság egy idő után hihetővé fajul.

    amúgy míg a kulcsos városban egyetemistaként tengettem életemet én is hallottam a dáko-román kontinuitás elmélet ezen formáját - hogy kitalálták és megírták és annyit mondták - míg egy idő után a történelem részévé vált :)

  5. Laszlo Szakadath » november 1, 2010 12:18 am

    Ez nem így volt!

    AVECEZAR VA VAN ezt találták! A Székely elolvasta és közölte a VC zárva van ezt jelenti es ez a magyarokra utal egy kőtáblára írva.

  6. Márkus Barbarossa János » október 26, 2010 4:51 pm

    Tisztelt rövidprózát író kortársam,
    a penna és papír szerves egységnek tekintendők,
    mégha, és rendkívüli esetben külön is alkalmazhatók.
    Például egyik orrvakarónak,vagy segg- illetve hátvakarónak, - tetszés szerint ragozhatók a tételek, - második általában fogpiszkálónak, ha ügyes az összehajtója, de inkább a seggtörlő szerepét tölti be.Illetve néhány esetben fontos okiratok lakóhelyeként.
    Tehát és mégiscsak léteznek közös nevezők.
    Miért nem rittyentettél valami zengzeteset a posztkommunista seggről. Nem találtad nevezőjét ? Hiszen értelmezésemben ezt a szándékot igyekezted,csakhogy megmaradtál annak előfutáránál,a pénisznél, minek alaptermészete igencsak tudható: áll vagy sem.
    Nos, ez a történés, nevezzük faszságnak, nem áll, nem fogja felizgatni sokneműségünket.Merthogy van legalább kettő jobb is.(Olvasd el Daicovici Professzor értekezéseit a pásztor-tematikáról, vagy halgass bele a keleteurópai folklór gyöngyszemeinek tekintett darabjaiba, a Nyáját kereső pásztorról szóló dalokba.)
    Nem kioktatni akarlak, csupán észrevételezni :
    Ma már nagyjából mindennek van neve.

    Ha tudod, nevezd meg azt, ha pedig nem, akkor
    igyekezz magadnak más témát keresni, például olyat, amiben otthon vagy.
    Valami mást,kerekebbet, mondjuk egy görögdinnyét,teliholdat vagy pöttyös luftballont( lufballont,a magyarosabbak kedvéért).
    Tisztelettel,
    Márkus-Barbarossa Jánoss

  7. argusfigyelo » október 26, 2010 1:43 pm

    Ennek folytatasa, amikor aztan megjottek ilyenkor a szokasos szekusok, es szamonkertek a csalo regesztol a tobbi penzt, merthogy nem egyrol irt ala elismervenyt az asatast megelozo leltarozasnal.

  8. Ernő » október 26, 2010 10:31 am

    Goebbels mondta állítólag, hogy ha egy hazugságot az ember százszor elmond akkor százegyedszer már ő is hiszi amit mond. Nos a román történelem írás erre alapult, a történészek nagyon jól alkalmazták ezt a szabályt. Hiszen ki volt adva, meg kell írni!
    Én is fültanúja voltam annak a történetnek amikor az ismert kolozsvári történész Daicoviciu, aki valamikor, magyar zsidó ember volt, bevallotta barátjának, hogy rendelésre találta ki az egész dákóromán kontinuitás elméletét. Ez, ezelőtt 4o évvel még csak egy teória volt, most egyenesen hazaárulás a tagadása.

  9. reccsman » október 26, 2010 9:17 am

    a kvári főtéri romok is kb. így kerülhettek oda a gyárból vagy legjobb esetben 40 km-rel odébbról

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Mit szabad? Reklám Súgó Tippek Transindex