február 3, 2011, sssipike | Átverés (A dzsungel törvénye)| Kaja (Odakapaszkodott a fazékhoz)

Vödrös narancs-promócióóóó a Kauflandba’!Az informális hírcsatornákra kellőképpen rágyógyult feleségem hív, hogy ha szombat délben nincsen jobb dolgom, menjek már el a Kauflandba, állítólag lehet úgy vásárolni narancsot, hogy egy vedret is adnak hozzá. Hogy milyen rég nem ettünk narancsot, meg a veder milyen jó lesz a játékoknak, stb. Mivel épp semmi jobb dolgom nem volt, el is mentem a Kauflandba. Nagy meglepetésemre kiderült, hogy a fél Monostornak épp semmi más jobb dolga nem volt, mint eljönni ide vedres narancsért.

A konzum-kapitalizmus templomában húsz év után is azonnal előjönnek a hiánygazdálkodás reflexei, ha akad valami jó kis promóció: a hatalmas bevásárlókocsi-torlódás a narancsos ládákhoz alig lehet hozzáférni, aki hozzáfér az egyszerre négy-öt vederrel vesz (hogy legyen a szomszédnak is). Persze azonnal felfedezik, hogy az üzlet vezetősége által meghatározott „veder narancs” fogalom tágan értelmezendő, leginkább úgy, hogy a vedret túlcsordulásig rakják, majd a bevásárlókocsi oldalához támasztják, és még rátesznek négy-öt narancsot. Hogy legyen. Lökdösődnek, idegesek (Ő már volt! Mit állja el az utamat? Miért vesz annyi vedret? Álljon arrébb!), a narancsokat idegesen hajigálják. Aki már megszedte magát, kéjesen a mérleghez somfordál, és megnézi, hogy a megszabott 7 kiló helyett mennyi narancs fért bele az ő vedrébe. Ha megvan a 9 kiló, lehet menni a kasszához.

kep0009.jpg
kep0016.jpg
kep0020.jpg
kep0021.jpg
kep0022.jpg

U.i.: a veder sajnos túl kicsi, nem fér bele az összes legó. Legközelebb legalább kettőt veszek.


pontos átlag: 3.00

pontos átlag: 2.85


Hozzászólások

4 megjegyzés » “Vödrös narancs-promócióóóó a Kauflandba’!”

 1. kingha » február 5, 2011 1:48 am
 2. FlagellumDei » február 3, 2011 12:36 pm

  Szinte az az erzesem, hogy a cikket en irtam. Nalunk sem fert bele az osszes lego…
  Aztan meg asszem tavaszig a fel Monostor narancspalinkat iszik a narancs dzsemes kenyer utan, a kolykek meg a jovo veder+narancs szezonig narancskompoton elnek.
  Azert en ejsze egy cseppet balfaszabb voltam , nalam csak 6,5 kg narancs fert a vederbe ( pedig ket nyugdijast felloktem…)

 3. Zoltika » február 3, 2011 7:26 am

  Budapesten a Sparban volt vödrös narancs akció - az értelmesebbek fogpiszkálókkal tűzdelték egymáshoz a narancsokat, így nem potyogtak le, ugyanis itt kötelező volt rátenni a naranccsal tömött vödröket a szalagra.

 4. Lucky » február 3, 2011 7:00 am

  Pedig az Auchanba ugyanaz aron kaphato szinte allandoan, mind a kauflandba az arleszallitaskor. Es nem is kell akkora sort allni…

Szólj hozzá!

Biztonsági kód

Mit szabad? Reklám Súgó Tippek Transindex