február 3, 2009, delinke | Átverés (A dzsungel törvénye)

A laptopos átverés



Ha az embernek éppen eltűnik a pénztárcája, benne majdnem egyhavi fizetésével és minden iratával, elég keserűség gyűlik fel benne ahhoz, hogy érzékenyebb legyen a társadalmi problémák iránt. Engem pont egy ilyen pillanatomban kapott el a srác, amint a Kongresszusi Központot keresve kóvályogtam valahol a 12. kerületben. Térképpel a kezében szólított meg, hogy keresek-e valamit. Elmesélte, hogy ő meg a kerületi rendőrséget keresi, vagy onnan jön, már nem is emlékszem, mindenesetre részletes beszámoló következett arról, hogy lenyúlták a laptopját, meg hogy órák óta küldözgetik a papírokkal és már nagyon kezdi unni. Lehet, hogy vidéki paraszt, de akkoris több segítségre számított a hatóságok részéről.

Lepergett előttem a hercehurca, ami rám is várhat a következőkben. A bürokráciáról szóló kiselőadása nemcsak, hogy meggyőző volt, de sajnos a tapasztalataim alapján teljesen el is tudtam képzelni. De mikor már azzal jött, hogy gyakran járok-e a környéken, mert hagyna nálam valami értéket, ha adok annyit kölcsön, hogy legalább jegyet tudjon venni magának hazáig, már kezdett gyanús lenni. Inkább csak tapintatból, vagy udvariasságból nem hagytam faképnél, mert mi van, ha mégis igazat mond. Az ilyesmi megtörténik nálunkfelé. Végülis mindegy volt, hogy hiszem-e vagy nem, aznap reggel még a kávémat sem tudtam kifizetni, mondtam neki, hogy sajna, de nekem is épp eltűnt a pénztárcám, nem tudok adni. Te aztán jól megtanultál hazudni! - szólt oda felháborodva és sarkon fordult. De még utánam kiáltotta: remélem eltévedsz, bazzeg!

Később, amikor a barátnőmnek meséltem az esetet, elmondta, hogy 3 éve ő is találkozott ezzel a térképes sráccal, hajszálra ugyanezzel a laptopos sztorival.


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 3.17


Hozzászólások

Egy megjegyzés » “A laptopos átverés”

  1. Ballai-Fokt Zoltan » február 6, 2009 9:34 pm

    Nekem is lenyultak Csikszereda kozepen az irattarto mappamat, s a rendorseg nem csinalt semmit. Meg bar a helyszinre sem jottek ki, mert “sok volt a dolguk”

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Mit szabad? Reklám Súgó Tippek Transindex