február 18, 2009, senantan | Tárgyak (Ojjektumok)| Szolgáltatások (Jobb adni, mint kapni)

Domnişoară, am fost domn…



Idegennyelvű cím indokolt, mert ezen a nyelven hangzott el a kioktatás, amely után engem most már senki sem tud átverni ebben az országban. Olyan dörzsölt leszek. Szombat esti bulájozás után krízis ide vagy oda, egye fene alapon jöjjön a taxi. Taxis valszeg csalódott, mert a cím igen közeli, számításaim szerint alig 5 lejbe fog kerülni. De azért elindulunk. (itt nyújtsa fel a kezét mindenki, aki már volt kénytelen kiszállni a taxiból, mert szolgáltató úr rövidnek ítélte meg a fuvart, tehát nem vállalta be…ugye-ugye) A dráma 4 perccel ezt követően kezdődött, amikor lakásba beérve hiába keresem a telefont.

Sebaj, van vonalas telefon, és már mondtam is a Hello-s hölgynek, hogy baj van, telefon valszeg az ő kocsijukban, csak nem tudom a taxis azonosítóját és az is csak rémlik, hogy kék színű volt. Diszpécser hölgy bemondja az állomáson, hogy telefon kerestetik, és itt állt meg másodjára a szívem. Merthogy senki nem jelentkezett, hogy nála maradt volna. Sebaj, az egyetlen mobil szám, amit kívülről tudok, az a sajátom. Hívom ezerrel, eredmény semmi, ebbe bele kell törődni, oda a mindent tudó telefon. Kétségbeesett elalvás, reggel azonban a vonalas telefon kijelzője mutatja, hogy hívtak a telefonomról. Remény feléled, ismét hívom magamat, majd nagy sokára fáradt férfihang bejelentkezik. Én hagytam a narancssárga Sony Ericcsont a taxiban? Én hát (egyébiránt bordó) Hát akkor menjek el érte egy kétes hírű negyedbe. Itt azért már elszemtelenedtem, mert megkértem, hogy hozza oda, ahol letett múlt éjjel. Ekkor következett a kioktatás, hogyaszongya: kisasszony, ő most visszahozta a telefonomat (,,am fost domn”), de ezt más nem tette volna meg. Akár azonnal kikapcsolhatta volna…

Három cigibe tellett, míg felfogtam, hogy ez a világ valami egész más, mint amire jó anyámék felkészítettek. Ebben a világban az a normális, ha valamit, ami nem a tied, nem adsz vissza…és akkor leszel úr, ha valami megfoghatatlan okból mégis ,,abnormálisan” viselkedsz.


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 3.02


Hozzászólások

11 megjegyzés » “Domnişoară, am fost domn…”

  1. gore » március 16, 2009 3:14 pm

    en sem ertem a sirankozast, elvegre te felejtetted ott a telot nem o. Ha mindenki a taxiban felejtene akkor egesz nap hordozhatna a telefonokat az alak. O sem hulye te sem tenned a helyeben.

  2. senantan » március 11, 2009 10:18 am

    Mert taxis nem a taxitársaság ,,talál tárgyak irodájához” hívott volna (legyen világos, ilyen nálunk nincs), hanem saját maga lakásához, abba a bizonyos kétes hírű negyedbe. Hát ezért :)

  3. kali jozsef » március 10, 2009 9:13 pm

    Tényleg,és miért nem mentél a telefon után?

  4. Nagy Eszter » március 10, 2009 8:39 am

    Ismerős a sztori, a másik oldalról (a párom régebben taxizott). Különféle dolgokat hagytak az autóban és ha nem jelentkezett a gazdája bent hagyta a diszpécsernél. Amúgy mindent visszavitt ha kérték, de nem saját költségen és ez egészen normálisnak tűnt. Gond nem volt lelki probléma nem adódott belőle, hiszen az is csak egy fuvar. Nahát… nahát… mindenkinek beszólnak néha. Tudom én, hogy kellemetlen, de kár ezen annyit agyalni.

  5. béla » március 9, 2009 5:31 pm

    Ezek tényleg nem értenek semmit…nagyon sajnálom magam, mint a jelen világ megélőjét! Az emberek értetlenek és csak az agresszív “erősebb kutya közösűl” elvét értik. Nagyon vigyázz a holmidra, meg a lelkedre, mert mindkettő elvész ebben a borzasztó világban.

  6. senantan » március 3, 2009 3:44 pm

    Akkor én most pontosítanék néhány részletet a bejegyzésből, mert úgy tűnik, csak a lényeg ,,nem jött át” az olvasók számára. Ennek oka talán a keresett nyegleség (sajnálom, hogy követtem az irányzatot, többé nem fordul elő). Feleim, milyen ,,elveszített tárgyak iroda”, ,,mint minden talált tárgyért, egy központba kell bemenned”? Ha ilyen világban élnénk, a Balkán Heraldnak nem lenne létjogosultsága. Áá…hagyjuk. Újraolvasva a bejegyzést és a megjegyzéseket igazából már nem is zavar, hogy a reakciókból ítélve a történetben én vagyok a legbalkánibb :))Aki akkor este teljesen magamnál voltam és csak annyit szerettem volna, hogy valaki segítsen visszakapni azt az átok telefont. Ha tehát alkalomadtán véletlenül (mert az ember soha nem készakarva, hanem véletlenül veszít el dolgokat ;) ) mégis elszórjátok valamiteket, azt javasolnám, bízzatok a talált tárgyak irodájában, netalán az érintett felek civil öntudatában. Semiképpen ne bízzatok valami ködös, legendás maszlagban (becsület?), mint tettem én. És…hm…ha véletlenül ti találtok valamit, nos, meg kell keresni azt a bizonyos központot, ahova le lehet adni a talált tárgyakat. Ja, hogy nincs. Hát akkor nem vagytok kötelesek visszaadni.

  7. bbeton » március 2, 2009 11:21 am

    Miután gondolom egy pár feles is lehetett benned, és annyira nem voltál masgadnál, hogy otthagytad a telódat, felháborodásod egyenesen nevetséges. Meg sem érdemelted, hogy visszakapd, tutira az a tiipus vagy, akinek ha 4,8 ront mutat az óra simán kiaprózza!

  8. V10R1C4 » február 26, 2009 3:27 pm

    Lehet én vagyok a hülye, de én ebben a történetben esetleg a diszpécser/operátor “am fost domn” kiszólását tartom kicsit túl nyeglének, de az, hogy a telefont nem viszi oda neked, hanem, mint minden talált tárgyért, egy központba kell bemenned, teljesen normális. Nem akarta megtartani, egyszerűen csak nem a telefonhordozód, megmondta, hol tartják a talált tárgyakat, odamész, elhozod. Nothing personal.

  9. FlagellumDei » február 23, 2009 1:49 pm

    Szoval: mi a problema? Kell 1 onkentes, aki megneveli azt a zullott, rohadt balkani bandat ugye? Sok sikert!

  10. en_voltam » február 23, 2009 10:45 am

    Gondolom neked az lett volna a normalis viselkedes hogy legalabb bocsanatott kerjen hogy ott hagytad a telefonodat. De ha nem akkor legalabb automatikusan visszavigye mert hat az ugy szokas.

  11. naiv es sz » február 22, 2009 12:49 pm

    Figyelj, ha valamidet elhagyod, es szukseges targy, neked a legnagyobb erdeked hogy utanajarj, es nem hogy hazahozzak. Ha keptelen vagy dolgaidra vigyazni, miert fizessen ra mas magadon kivul?
    Ilyen esetekre van az “Elveszitett targyak” iroda, persze, ez orszagunkban nem letezik.

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Mit szabad? Reklám Súgó Tippek Transindex