április 7, 2009, Piri Amarella | Közlekedés (Gyí, te Logán!)

Miért áll be a terepjáró a mozgássérültek helyére? Csak…



Egyik délután kajabeszerzési körútra indultam drága urammal. Éppen be akartunk kanyarodni az egyik hipermarket parkolójába, amikor impozáns terepjáró süvített el az autónk mellett, se szó se beszéd, behúzott a bejárat közvetlen közelébe levő, mozgássérültek számára fenntartott parkolóhelyre.

Népes család szállt ki az autóból, egymás szavába vágva sorolták, hogy mit kellene vásárolni. Közben mi is parkoltunk, majd elindultunk a bejárat felé. Az autó sofőrje és családja még mindig meglehetősen magas hangerővel a bevásárlólistát osztották.

Végül mégis sikerült meghallatni magunkat: elnézést a zavarásért, de nézzék csak, azt a helyet, ahol önök parkoltak, mozgássérültek számára tartják fenn. A családapa belevaló csávónak bizonyult. „Ugyan már, dehogy zavarjuk. Ja, hogy rokkantparkoló? Hogyne, láttam, de nem gond, nem leszünk oda sokat. De azért köszi, hogy szóltatok.

Szívesen.


pontos átlag: 3.00

pontos átlag: 3.15


Hozzászólások

14 megjegyzés » “Miért áll be a terepjáró a mozgássérültek helyére? Csak…”

  1. V10R1C4 » április 14, 2009 12:09 pm

    Figyelő, számomra nem úgy néz ki, mintha a másságod - vagy bármi egyéb - miatt neked ugrott volna valaki. Ezt alátámasztja az, hogy a) nem is tudtuk, hogy mozgássérült vagy, b) nem vagyunk vademberek, hogy ezért belekössünk valakibe. Én is csak arra válaszoltam, hogy az autós bunkóságának semmi közvetlen köze nem volt ahhoz, hogy hány gyereke van.

  2. argus figyelo » április 10, 2009 10:57 pm

    latom ismet kivettek a hozzzaszolasomat.
    mindegy.
    azt kerdeztem csak, mibol gondoljak, hogy en nem vagyok a barikad tulso oldalan? mert ott vagyok. nem sulyosan, de mozgasserult. es inkabb megszoktam az ilyesmit. hogy elkapkodjak elolem a feljarokat, a parkolokat, vagy hogy - massagom miatt nekem ugranak. mint az eddigi hozzaszolasokban.

  3. delinke » április 10, 2009 1:23 pm

    Számomra meg abból, hogy “még mindig meglehetősen magas hangerővel a bevásárlólistát osztották” nem az jön le, hogy bárkinek baja lenne a nagy hangon beszélő nagy családokkal, hanem szinte magam előtt látom őket, ahogy később a pasi bemondja: “de nem gond, nem leszünk oda sokat” Ez, hogy is mondjam, egy kicsit ellentmondás, és a szöveg ezt nagyon diszkréten, de találóan írja le :)

  4. argusfigyelo » április 10, 2009 9:50 am

    huha, mennyien nekem szoktek! es vajon honnan tudjak, hogy en nem vagyok az? marmint mozgasserult? aki esetleg megvizsgalja a dolgot a tulso szemszogbol is?

  5. V10R1C4 » április 9, 2009 2:27 pm

    Figyelő kolléga, nem. Kurvára nem, ha meg nem haragszol a nyelvezetért. Nem azért trotli a sofőr, mert nagycsaládos, hanem, mert nem mászik el a legközelebbi sima parkolóig.

  6. Piri Amarella » április 9, 2009 1:18 pm

    Kedves argus figyelo! garantáltan helyiek voltak, de ez most nem lényeges: mert ha nem is lettek volna azok, a mozgássérültek számára fenntartott parkolóhelyeknek világszerte elfogadott és ismert egyezményes jelével megjelölt felületet nem lehetett nagycsaládosok számára fenntartott parkolóhellyel összetéveszteni. Minthogy nem is tévesztették össze, hiszen meg is mondták nekünk: pontosan tudják, hogy hova parkoltak. Továbbá nem az a problémám, hogy terepjárót vezetnek, hanem a magatartásukkal nem értek egyet: egyetlen épkézláb embert sem hatalmaz fel semmi arra, hogy a mozgássérült jellel megjelölt parkolót elfoglalja.

  7. gore » április 9, 2009 1:11 pm

    Kedves figyelo!
    A frakincadra leptek? Itt nem a nagycsalaosokrol van szo, nincs abban semmi kivetnivalo, de abban igen ,hogy valoszinuleg mindannyian epkezlab emberek, csak lusta disznok 100 metert gyalogolni. es persze nekuk szabad mert hat terepjarot is megengedhetnek maguknak.

  8. gore » április 9, 2009 1:08 pm

    Kedves figyelo!
    A farkincandra leptek?? Ez nem a nagycsaladokrol szol, nincs abban semmi kivetnivalo de abban igen, hogy valoszinuleg mindannyian epkezlab emberek, csak lusta disznok 100 meterrel tobbet gyalogolni. Es persze nekuk szabad mert terepjarora is kitelik.

  9. argus figyelo » április 9, 2009 11:41 am

    kedves V10R1C4, a nepes csalad trotli? kisse eloteletgyanus ez az egesz…

  10. V10R1C4 » április 9, 2009 11:30 am

    …amiért Pesten. Mert lusta trotli sima parkolót keresni. Csávóról eszembejutott egy vicc: múzeum, fáradóban lévő turista lerogyik egy mívese elkészített bútordarabra. Teremőr néni rászól: ‘Oda ne üljön, mert az III. Béla trónja!’ - mire turista felnéz: ‘Nem baj, majd felállok, ha visszajön…’

  11. kiskun » április 8, 2009 10:55 am

    Egy ötlet:
    (Nővérem baleset következtében haláláig mozgássérült volt, így a szervezetükben önkénteskedem.)

    Néha, fényképezővel felfegyverkezve egy általam valahol korábban olvasott, és átalakított, féloldalas nyomtatott szöveget szoktam kitenni a nyilvánvalóan szemét módon parkolók szélvédőjére:

    Tisztelt ….(rendszám) gépkocsi-vezető!

    Ön autójával jelenleg egy mozgássérült helyét foglalja el.
    Az élet minden területén szeretné a helyét elfoglalni?

    Tisztelettel: …. (Mozgás-sérült szervezet neve és a saját mobilszámom. Dátum)

    (Ideig-óráig eredményes, és eddig csak egyszer fenyegettek veréssel. A fényképezőgépről általában azt hiszik, hogy a felvétel “valahova” elkerül. Többször adtam már csekket is a szervezet részére fizetendő önkéntes adományról. Néhányan, nyilván, akik elszégyellték magukat, fizettek is.)

  12. argus figyelo » április 8, 2009 9:56 am

    lehet mashonnan jottek, ahol a bejarathoz kozeli parkolok nem csak a mozgasserulteknek vannak fenntartva, hanem a nagycsaladosoknak is. mert van ilyen. mar magyarorszagon is.
    es mert kell a terepjárosokatbantani? meg a hangosabban beszeloket.
    ez intolerancia.

  13. Zoli » április 7, 2009 11:54 pm

    Nincs ebben semmi különös, mindennapos eset - akkor is oda áll, ha egyébként százával vannak az üres helyek a parkolóban.

    Mivel a szép szó nem használ, helyben el kellene törni mindkét lábát, legalább két helyen, így tényleg jogosulttá válna s a probléma meg lenne oldva. Ha híre menne a dolognak, talán le is szoknának - ezeknek a büntetés nem használ, mellényzsebből kifizeti.

  14. Volt Nincs » április 7, 2009 8:08 pm

    Ezekből csak úgy sugárzik a jólneveltség és az értelem… :)

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Mit szabad? Reklám Súgó Tippek Transindex