április 20, 2009, delinke | Szolgáltatások (Jobb adni, mint kapni)| Bürokrácia (Bélyegnyalinda)

A postás jobban tudja



Az emailek korszakában már jó ideje mellőztem a posta szolgáltatásait, az utóbbi időben azonban többször is kénytelen voltam igénybe venni, kisebb csomagok küldésére (megjegyzem, ugyanazt a típusú csomagot Bécsből hamarabb és olcsóbban elszállították Bukarestbe, mint Kolozsvárról). De nem erről akartam írni. Szerencsére újabban összehaverkodtam egy jóindulatú kasszásnénivel (nálunk ugyebár sok múlik ezen), így egy kicsit nyugodtabb vagyok, ami a küldeményeimet illeti. Ugyanis leginkább a postán szokott az az érzésem támadni, hogy teljesen ki vagyok szolgáltatva a pult mögött ülőnek. Hogy levélként, vagy csomagként tehetem fel a küldeményt, hogy 4-5, vagy 7-8 nap alatt érkezik meg, hogy 90 lejbe kerül, vagy 140-be, az attól függ, hogy éppen melyik váltást fogom ki, amikor érdeklődöm. Pedig egyáltalán nem mindegy.

A múltkor bementem a csomagok részlegére és naivan, segítségre számítva (feltételezve, hogy ott majd jobban tudják és megmondják, mit kell tennem) mutattam a kb. 15×10x3 cm nagyságú tárgyat (ami történetesen egy videokazetta volt), hogy ezt szeretném Szlovéniába küldeni. Nem lehet – volt a kategorikus reakció. De csak kell legyen valamilyen módja, próbálkoztam, és nem jött, hogy elhiggyem, amikor azt a választ kaptam, hogy ők csak uniós tagállamokba küldhetnek ilyesmit, egyébként meg ki kell venni a kazettát a tokjából, és úgy küldeni, de nyilván nem ők foglalkoznak ezzel (Szlovénia nincs rajta a listájukon, tehát nem tagja az Uniónak). Én kötöttem az ebet a karóhoz, hogy márpedig nekem ezt el kell küldenem, mégpedig tokostól együtt, mert azért van neki, hogy védje…

A végén a hölgy megenyhülve, árnyalatnyival segítőkészebben, de sajnálkozva így szólt: esetleg Szlovákiába… (?)


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 2.98


Hozzászólások

4 megjegyzés » “A postás jobban tudja”

  1. delinke » április 22, 2009 5:57 pm

    Ja, mert nekem mindegy volt:) gondolkoztam is, hogy vajon ennyire hülye képem van?? De végül a máskor-máshol-másnál próbálkozunk elv működött: simán elküldték borítékban, levélként, negyedannyi pénzért másnap, egy másik postáról.

  2. szzol » április 22, 2009 2:44 pm

    :)) ezen jót röhögtem. S akkor elküldted Szlovákiába, ha már Szlovéniába nem lehetett? De rendes volt a néni hogy ajánlott neked alternatívát, ha már minden áron postázni akartad a kazettát :D

  3. kolozsvarikitty » április 21, 2009 3:23 pm

    A román postától ganébb hely kevés van a világon. A legtöbb posta kinézete a búskomorságot, a lepusztultságot, a kommunizmust sugalja. Sötétek, nedvesek, enyhén dohszagúak. Én már attól lehangolódom, mikor eszembe jut, hogy postára kell menjek.
    A szerencsétlen alkalmazottak meg ülnek bezárva egy üvegablak mögött, komolyan, mintha foglyok lennének. Én nem is csodálkozom, hogy annyira idegesek és frusztráltak. Klausztrofóbiások különösen kerüljék ezt a munkakört.

  4. mf » április 20, 2009 8:05 pm

    nagyon jó… esetleg. a román posta és úgy mint a vasút, a kihalás szélén van. és én nem sajnálom. aki hülye, haljon meg.

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Mit szabad? Reklám Súgó Tippek Transindex