május 6, 2009, radiobuhera | Átverés (A dzsungel törvénye)| Szolgáltatások (Jobb adni, mint kapni)| Közlekedés (Gyí, te Logán!)

Mit rakjunk bele a parkolójegy automatába?



Kezdő numizmaták büszkék lettek volna a kocsiban összegyült 5 banis gyüjteményemre. Szerettem volna túladni rajta, de akkora marék apróval, sőt nagyon apróval restelltem bemenni üzletbe és fizetni. Nemrégiben megoldás kínálkozott a zörgő kupac útratevésére, észrevettem, hogy a kolozsvári parkolójegy automaták 5 banist is elfogadnak. Szép tőlük, még így gesztus szintjén is, mert nyílván csak gesztusról van szó.

Egy ideig nem vesztegettem az időt a maréknyi 5 banis automatába tömködésével, mindíg volt nagyobb apróm, de egyik nap minden más elfogyott, csak a kupac nagyon apró maradt, amiből jó maroknyival meg is álltam az egyik automata előtt. ( 75 bani alatt nem állnak szóba a parkolni vágyóval, aki ezt is kitalálta, arról egy külön emberi és állati nemi szervektől és édesanyjától átszőtt véleményben, valahol máshol, mert ez mégiscsak csak egy köpőcsésze.)

Első próbálkozásra 70 banit sikerült betuszkolnom a gépbe, komoly teljesítményről van szó, 14 darab 5 banis! Az utolsó apróság nyílásba helyezése előtt, civilizáltan, szinte választékosan kiírta a kijelzőjére, hogy most pénzvisszaadás következik, és kipogyogtatta az összes addig bevett aprómat. Más apróm nem lévén, újra próbálkoztam, 65 bannig jutottam , mikor az automata ismét leadta az addigi termést és ismét kezdhettem elölről, kissé türelmemet vesztve, de töretlen kitartással sikerült 50 banit belenyomnom, amikor megint udvariassági rohama lett a parkolójegy osztogatónak, és visszaszolgáltatott.

Parkolójegy nélkül parkoltam és meg sem büntettek, és bárki mondhatja, hogy az az egy automata volt véletlenül megsértődve az 5 banisokra, az összes többi beveszi, téved. Szerintem a kolozsvári parkolójegy automaták egyáltalán nem fogadnak el 5 banist, a városatyák a: “ki küld el a legcifrábban az anyámba” program keretében íratták rá, hogy: 5 bani.


pontos átlag: 4.00

pontos átlag: 2.83


Hozzászólások

2 megjegyzés » “Mit rakjunk bele a parkolójegy automatába?”

  1. radiobuhera » május 7, 2009 12:42 pm

    Szepi, boldog ember vagy. 50 banisokkal, meg 10 banisokkal felszerelkezve. Nekem akkor már csak 5 banisom volt. Sok 5 banisom. Sőt, azóta is megvannak… és meg is maradnak!

  2. Szepi » május 6, 2009 8:00 pm

    De igen, elfogad 5 banisat, csak valoszinuleg van egy “ertelmes” hatara a dolognak.
    Ha bedobsz 1 db. 50 banist, 2 db. 10 banist es 1 db. 5 banist ahogyan en nap mint nap teszek, rajossz: elfogad 5 banit.
    Hogy miert nem fogadja el a teljes osszeget 5 banisban? Lehet, hogy inkabb szoft-beli kerdes, mintsem mechanikai.

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Mit szabad? Reklám Súgó Tippek Transindex