Bicskaszállító helikopter és a rekkencs

december 28, 2011, Pesot | Kommunizmus (Sarló és kalapács) | 1 megjegyzés„Ez biza így vót, még annak üdejin hallottam vót…” Ilyen és efféle kijelentésekkel vidéki kirándulások alkalmával gyakran találkozhatunk. Kisebb közösségekben, falvakban, kisvárosokban mindig akad jó pár olyan személy, akiről az illető közösség tagjai tudják, hogy az bizony jó humorú, tréfás ember. Ömlik belőle a hülyeség, ahogy mondani szokás. Történeteinek se szeri, se száma, ha az ember egy társaságba kerül vele, mentség nincs számára, rekeszizmaiért senki nem vállal felelősséget. Tréfás nyelvi kapcsolatok, szófordulatok, az éppen aktuális politikai, gazdasági helyzet kifigurázása, néhai, már nem élő helyi személyek legendás történetei egyaránt  részei a nagy nevettetők repertoárjának. Legutóbbi vidéki kiszállásom alkalmával ismerkedtem meg egy nagyon szimpatikus, a fenti prototípust tökéletesen megtestesítő öregúrral, aki vacsora közben az egész asztaltársasággal elfeledtette gondját-baját. Ezt követően  jegyeztem le a következő történetcsokrot.

Egyszer volt, hogy a szomszédember észrevette, hogy a szomszédasszony két vederrel megy át a kútjára, meríti belé s hordja haza az övébe a vizet. S kérdi tőle, hogy: olvasd tovább »


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 99,881.47
Hogyan vásárolhatunk olcsón aranyat?

december 13, 2011, BT | Átverés (A dzsungel törvénye), Közlekedés (Gyí, te Logán!) | 5 megjegyzésAki ezelőtt pár évvel úgy döntött, hogy a megtakarított pénzét aranyba fekteti, az most jól járt. A kérdés az, hogy hogyan vásárolhatunk most olcsón pár gramm aranyat.

Kolozsvárról Csíkszeredába haladva ajánlották fel nekünk a nagy üzleti lehetőséget. Éppen elhagytuk Korondot, amikor láttuk, hogy egy „úriember” nagy lendülettel integet, az útról félrehúzott autóján pedig villog a vészjelző. Ha nem egyedül utazom, akkor meg szoktam állni a segítséget kérőknek. Így történt ez most is. olvasd tovább »


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 80,416.73
Mit szabad? Reklám Súgó Tippek Transindex