október 19, 2011, admin | Szolgáltatások (Jobb adni, mint kapni)| Munkahely (Meló-dráma)

Víz tört fel az aragázakból egy vaslui-i tömbházban



Premier a Balkánon: Egy vaslui-i tömbház lakosainak megdöbbenésére víz tört fel az aragázaikból, amikor mit sem sejtve meg akarták gyújtani a tüzet. A gázszolgálat riasztásra kiérkező alkalmazottai arra lettek figyelmesek, hogy valaki a vízvezetéket a gázvezetékre csatlakoztatta. Kiderült, a tömbház egyik lakosa hőközpontjának beszerelését egy szakképzetlen munkásra bízta, a galibát ez a munkás okozta.

vizgaz.png

A tömbház lakói néhány napig gáz nélkül maradnak, a saját hőközponttal rendelkezők a melegítést is kénytelenek nélkülözni, ugyanis a gázszolgáltató alkalmazottai több napig fognak dolgozni a gázvezetékek vízmentesítésén. A károkat természetesen nem a jómunkásembernek, hanem a szolgáltatásait igénybe vevő lakónak kell kifizetnie.


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 2.90


Hozzászólások

6 megjegyzés » “Víz tört fel az aragázakból egy vaslui-i tömbházban”

  1. Mikrobi » augusztus 28, 2013 2:44 am

    Mi a búbánatos franc az az aragáz???

  2. V10R1C4 » október 21, 2011 2:53 am

    @béka: neked. Szerintem viszont ez olyan, mint egy blog, tehát beszélt nyelven íródik, vagy azon is íródhat. Elférnek benne a szlenges, illetve tájnyelvi szavak is. A szövegkörnyezetből úgyis kiderül, hogy micsoda is az az aragáz - az meg hadd ne legyen már itt gáz, hogy ‘pongyola’ a megfogalmazás, hogy nem akar ‘hivatalos, pesti közleménynyelven’ írni a szerző. Nyilván akarhatott volna közérthetőbb is lenni, mert az aragáz tényleg egy annyira tipikus dolog, hogy sokan eleve végig se olvassák, mondván ‘ezt a szerzőt nem érdekli az olvasó, olyan szavakat használ, amiket csak a szűkebb pátriája ért’. Engem jobban zavar az egész balkánozó-vádaskodó stílus, de mivel nem vagyok köteles idejárni, egyedi szocprob.
    Amúgy ez elmesélve, utólag vicces történet, ott lenni már szar lehetett - a júzernek, mert nem tudott főzni és vacak szolgáltatást kapott, a szerelőnek meg mert a saját figyelmetlensége (hiányos szaktudása, bárakármije) miatt egy darabig senki nem fog vele dolgoztatni, sőt, azon se lepődnék meg, ha egy ilyen látványos-parádés ‘baki’ után bevonnák az iparengedélyét és visszazavarnák az iskolapadba.

  3. Mizmór » október 20, 2011 12:22 am

    Még mindig jobb, mintha fordítva kötötte volna be…

  4. Horgasz » október 20, 2011 12:18 am

    Az “aragáz” tényleg gáz.

  5. béka » október 19, 2011 10:12 pm

    “víz tört fel az aragázaikból” :-) esetleg a gázrózsákból, a gázkályhából, vagy amit akartok. De az aragáz - az gáz. :-)Balkán herald, hmmm?

  6. V10R1C4 » október 19, 2011 12:01 pm

    JUJJ. Nálunk a fél lakás sorba van kötve, mint a karácsonyfaégő (villany, értelemszerűen, sokpénzért, leégett az az áramkör, és újrahúzták az egészet). Lekapcsolom a nagylámpát, megy vele az olvasó, az íróasztalé, a növények napfénylámpája… először megdöbbentem egy kicsit, de ki-be csavargatjuk a körtét a nagyban, a többit meg tudjuk egyenként használni.
    De ezen felröhögtem, egyfelől elképzeltem a helyzetet, másfelől meg az jutott az eszembe, hogy ez a szerelő nagyon másnapos lehetett, vagy én nem tudom, nőtől jött, mert azért gáz helyett vizet bekötni, hajjaj…

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Mit szabad? Reklám Súgó Tippek Transindex