Kovászna megyei buszmegállók

május 29, 2009, balkanherald | Tárgyak (Ojjektumok), Épületek (Épített ökörség), Arculat (Balkán dizájn) | 8 megjegyzésA minap arról érkezett hír, hogy Kovászna megyében korszerű buszmegállókat építenek. A hírhez mellékelt fotókon a kővári, a sepsiszentkirályi és a kiskászoni utasmenedékeket szemlélve ehhez kétség nem is fér. [myginpage=buszmegallok_kovaszna]


pontos átlag: 4.00

pontos átlag: 3.00
Ki mondta hogy Tordán nincs semmi látnivaló?

május 27, 2009, knorr | Tárgyak (Ojjektumok), Turizmus (A vaku visszavág), Épületek (Épített ökörség), Arculat (Balkán dizájn) | 11 megjegyzésNem tudom mások hogy vannak vele, de számomra Torda eddig az a város volt, ahol - a nagy forgalom miatt átkozódva - áthajtottam. Kivételesen lelkizős hangulatban megállapítottam: én a tordaiak helyett elköltöznék valami olyan normális városba, ahol nem vonulnak éjjel-nappal a kamion-konvojok, és ahol a turistaforgalom nem azt jelenti, hogy megáll a turistabusz tankolni (+utasokat pisiltetni) a benzinkútnál.

Aztán ismerősök mesélték, a városvezetés elkezdte ledolgozni civilizációs hátrányát, építettek egy hattyú-szökőkutat, csak kicsit elcseszték, ezért inkább törött nyakú libákra emlékeztetnek a hattyúk. A múlt héten, egy éjszaka épp hazafelé tartottam, és végre megtettem amit eddig soha: megálltam Tordán. Enjoy.

olvasd tovább »


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 3.57
Utashalászat

május 22, 2009, Piri Amarella | Közlekedés (Gyí, te Logán!) | 3 megjegyzésLassan úgy érzem, kimeríthetetlen azoknak a sztoriknak a tárháza, amelyeket bármely, tágabb értelemben a balkáni buszvállalatok valamelyike generál. De inkább maradjunk a saját kicsi balkánunkban, a kolozsvári utasszállítónál, pontosabban a Kolozsvár-Torda járatnál, ami félóránként indul a városközpontból.

olvasd tovább »


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 2.97
Konferencia

május 21, 2009, szaka_tutu | Arculat (Balkán dizájn) | 4 megjegyzésTörtént a minap, hogy elő kellett adjam magam egy “konferincö internácionálön”.

Na, be is ülök, lemegy Marga s az angolul előadó, s jön a szervező, hogy én következem. Na jó, fel is mászok a pulpitusra, fel is konferálnak, románul. Kérdem, akkor románul mondjam? Mondja a szervező, igen. Jó. Fognék neki, hát megint jön… tudnám mondani angolul? Mondom, én igen, de miért?

Há…-mondja- visszajött a meghívott.


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 2.96
Bulgária, s ez mindent elmond…

május 19, 2009, Akabelle | Szolgáltatások (Jobb adni, mint kapni), Bürokrácia (Bélyegnyalinda) | 6 megjegyzésZoltánt egy szép napon a munkaadói fontos üzleti ügyben Bulgáriába küldték. Ahhoz, hogy az ember Bulgáriába jusson, át kell keljen a határon. És nem is akármilyen határon: a Dunán, komp segítségével (ez még a régi, szép időkben volt, amikor kis hazánk és déli szomszédja nem voltak uniós tagok). Megáll Zoltán a határnál (vagyis a komp jegykezelőjénél, aki egyben a vámos is volt), átadja az útlevelet és várja, hogy azt lepecsételjék, mert anélkül nem ülhet fel a kompra.

olvasd tovább »


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 3.05
Amíg a munka becsület dolga…

május 19, 2009, Akabelle | Bunyó (Kis délutáni testmozgás), Közlekedés (Gyí, te Logán!) | 4 megjegyzésGondolom, nem mondok nagyon újat, ha a marosvásárhelyi állomást említem. Sokszor jártam arra, és ez mással is megtörtént. Egy pénteki nap volt, amikor éppen haza szerettem volna utazni. Jó nagy csomagom volt, kezemben gitár. Nem tudom, hogy miért, de minél keletebbre megy az ember, annál furcsábban néznek rá, ha gitár van a kezében.

olvasd tovább »


pontos átlag: 4.00

pontos átlag: 2.99
A nulladik tárgy

május 19, 2009, szl | Tárgyak (Ojjektumok), Szagok (A feledhetetlen szívás) | Szólj hozzáAnnyira együtt élünk ezzel, kár is írni róla, mert ismerős gondolom sokaknak a sáros lábnyom a puccos vécé fényes műanyagkarimáján. Íme egy emlék, csupán ujjgyakorlatként, mégis. A pottyantós budival a forradalom után ismerkedtem meg, amikor először mentünk autóbusszal Magyarországra, és hét órát vártunk a határátkelőnél. Megjött a baj, menni kellett. olvasd tovább »


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 2.93
Funar öröksége

május 19, 2009, Dunci | Tárgyak (Ojjektumok), Épületek (Épített ökörség), Arculat (Balkán dizájn) | 1 megjegyzésKellemes vasárnap délutáni séta közben akadtam erre a “gyöngyszemre”. [myginpage=kolozsvar]


pontos átlag: 3.00

pontos átlag: 3.09
Túlélőkészlet kis- és középvállalkozóknak válság esetén

május 14, 2009, Vizi Boromir | Szolgáltatások (Jobb adni, mint kapni), Arculat (Balkán dizájn) | 3 megjegyzésAdott egy nem túl nagy, inkább helyi, mint regionális piac az ország egy olyan megyéjében, ahol az átlagnál is nagyobb a munkanélküliség, a fizetések pedig természetesen kisebbek. Ezeknek a szerencsétleneknek is kell enni, ugyebár. Ha más ágazatnak nem is, de az élelmiszerkereskedelemnek elvileg van lehetősége tartani pozícióját. Ha csökken a szebeniszalámi-, füstöltsajt- és ananászkereslet, és a népek ezen luxustermékek helyett olcsó parizert és flakonos sört vásárolnak, egy jó kereskedő árkedvezményekkel igyekszik stimulálni legalább a raktáron lévő kaja eladását. olvasd tovább »


pontos átlag: 3.00

pontos átlag: 2.91
Mit tanulunk meg az egyetemen?

május 13, 2009, Czillike | Arculat (Balkán dizájn) | 11 megjegyzésEzt a kérdést szülők és gyerekek egyaránt felteszik maguknak előbb vagy utóbb, főleg amióta az egyetemre járás tömegsport lett.

Talán először azt a kérdést kéne feltegyük, hogy miről szól az egyetem? Minden diák más okból jár egyetemre: van, aki szereti a kávét; van, aki szeret beszélgetni a padtársával; van, aki szeret egy jó kis könyvet olvasni, de sajnos egyre kevesebben vannak, akik azért járnak egyetemre, hogy tanuljanak, és még kevesebben vannak azok, akik szeretik is azt, amit tanulnak.

Mindezek ellenére meg lehet tanulni rengeteg hasznos dolgot az egyetemen. A legutolsó dolog például amit megtanultam az volt, hogy hiába egyeztetsz egy időpontot egy komoly vizsgáról, mert minden esélyed megvan rá, hogy hülyének néznek. Továbbá meg lehet tanulni: a legmodernebb puskázási módszereket… azt, hogy a tanár jobban szereti a szebbik nemet, mint a kevésbé szebbiket… azt, hogy mégiscsak létezik egy nagyon egyszerű teszt a tanár korruptságára (ha van egy pár tanárgyerek az évfolyamon, akkor pofonegyszerű)… nem kell kezet mosni pisilés után, mivel a tanárod se mos kezet… hol a legolcsóbb a sör a városban… a tanáraid gyerekei mivel foglalkoznak stb. Ezek mind nagyon hasznos dolgok az életben.

Akkor mit is tanítanak az egyetemen? Megtanítanak arra, hogy még mindig a Balkánon élünk és a hatalmas szabadságunkkal (még mindig) ne tudjuk, hogy mit kezdjünk. Egyesek a szabadságuk gyakorlását olyan fokra fejlesztették, hogy a ballagáson derült ki, hogy még az első évet se fejezték be. (Ezt az esetet továbbgondolva nincs is rá mód, hogy az ember ellenőrizze az üdvöske fejlődését a Nagy Egyetemi Városban. )

A balkáni egyetem másik nagyon fontos velejárója a minőség és az ár közötti iszonyatos eltérés. Azt gondolnánk, hogy egy drága egyetem jó vagy elfogadható körülményeket nyújt a diákjainak, vagy legalábbis ballagáskor a kezükbe nyom egy rózsát, hogy „Nesze, menjé”, de természetesen ez nem történik meg. Csak az segít, ha tudsz röhögni az egészen.

Akkor miért járjunk egyetemre?

Miért ne…


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 2.78
keep looking »
Mit szabad? Reklám Súgó Tippek Transindex