Hogyan lett a román birkapásztorból római legionárius?

október 26, 2010, Dunci | Átverés (A dzsungel törvénye), Kommunizmus (Sarló és kalapács), Munkahely (Meló-dráma) | 9 megjegyzésHát az úgy volt, hogy a hetvenes évek Romániájában, egy régészeti ásatás apropóján összegyűlt egy csomó okos ember, hogy a földet túrja és keressenek valami ősi, történelmi bizonyítékot a román nép eredetét illetően.Főleg rómaiakra utaztak, de nem találtak semmit, csak egy árva sírt, melyben egy pásztor és a kutyája volt eltemetve. A régészek tehetetlenül, fejvakarva állták körül a gödröt, azon tanakodtak, mit mutassanak, mit mondjanak a pártnak, hiszen mioritikus emlékük már nagyon sok volt azidőtájt és illő lett volna valami újjal előállni.

olvasd tovább »


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 2.78
A szerb határőr válaszjoga

október 21, 2010, fidel_gasztro | Közlekedés (Gyí, te Logán!), Bürokrácia (Bélyegnyalinda) | 8 megjegyzésNéhány sorban reagálni szeretnék bizonyos Dunci nevezetű felhasználó Határátlépés jól megszokott gyomorideggel című pszeudó-balkánkritikájára.

Kedves Dunci, mint írásodból kiderül, szerinted az balkán, hogy a határőr átengedett a határon, bár a papírjaitok nem voltak rendben. Igen, ez tényleg balkán. De ennél már csak két dolog balkánabb.

Egy: vagytok annyira felelőtlenek, hogy érvénytelen papírokkal vágtok neki az útnak, holott egy felelős sofőr, gépkocsivezető vagy nevezzük bárminek, tisztában van, hogy milyen papíroknak kell rendben lenniük és mit kell nézni egy zöldkártyán. Megnézni és nem elhinni. Ennek az elmulasztása: balkán.

Kettő: vagytok annyira felelőtlenek, és átlépitek a határt érvényes zöldkártya nélkül, miközben ezt a saját, jól felfogott érdeketekben  nem lett volna szabad megtennetek, függetlenül attól, hogy a határőrnek mi a hozzáállása. Mert abban az esetben, ha balesetet vagy bármilyen más kárt okoztok az autótokkal, nincs biztosító, aki fizessen, és benneteket terhel a kár rendezése. De hogy ti ennek ellenére mégis nekivágtatok az útnak: na ez a balkán! Csupa nagybetűvel.


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 3.01
Határátlépés, jól megszokott gyomorideggel

október 14, 2010, Dunci | Turizmus (A vaku visszavág), Közlekedés (Gyí, te Logán!), Bürokrácia (Bélyegnyalinda) | 6 megjegyzésSzerbiát Magyarországon keresztül közelítettük meg, mivel a gps azt az utat mondta gyorsabbnak és nem a Horvátországot átszelő autópályát. Így is végig autópályán haladtunk és semmi érdekes nem történt, az út egyhangú volt, a gyorsan futó útburkolat csíkjainak látványát beszélgetéssel és zenehallgatással próbáltuk megtörni.Ahogy közeledtünk a szerb-magyar határhoz, úgy törtek elő a régi, Románia EU-s csatlakozása előtti emlékek: a gyomorideg a határátlépés előtt, a parázások, a kötelező pénzfelmutatás kiutazáskor, a hatalmukkal visszaélő vámosok. A szerb határ volt hosszú idő óta az első igazi határ, ahol megint izgulni kezdtem, mint a régi időkben. “Old habits die hard.

olvasd tovább »


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 2.77
Anti-Balkán avagy Szlovénia reloaded

október 11, 2010, Dunci | Turizmus (A vaku visszavág), Kaja (Odakapaszkodott a fazékhoz), Arculat (Balkán dizájn), Munkahely (Meló-dráma) | 3 megjegyzésA panzióban továbbra sem szeretnek minket. Bár belépéskor a tulajdonos, akinek a frizurája a ’80-as évek kelet-német hajviseletét idézte, köszönt mindenkinek, de a recepciós még mindig morcos volt. A szakácsné pedig, mintha csak otthon lennénk, lazán kikiabált a konyhából, mikor megkérdezte mit kérünk reggelire. Először nem is értettük mit mondott, de másodjára kapcsoltunk, hogy azt kiabálta: “ham and eggs” (sonka és tojás) jó lesz? Nekünk megfelelt. olvasd tovább »


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 2.83
Mennyire Balkán Szlovénia?

október 8, 2010, Dunci | Szolgáltatások (Jobb adni, mint kapni), Turizmus (A vaku visszavág), Közlekedés (Gyí, te Logán!) | 5 megjegyzésA Kolozsvárról Hosszúfaluba (Dolga Vas-ba) tartó utunk során azon gondolkoztam, hogy mennyire tekinthető mentalitásban Szlovénia balkáninak, hiszen eddig csupa jót hallottam róla, és az én zsivajos, pörgős Balkán-képembe valahogy nem is nagyon tartozott bele ez a kis, nyugat-balkáni ország. olvasd tovább »


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 3.70
Kreatív blogger díjat kapott a Balkán Herald

október 6, 2010, admin | Szolgáltatások (Jobb adni, mint kapni), Sajtó (Láttuk, de nem hittük) | 2 megjegyzésA díj Kovács Pétertől és Seer Lászlótól érkezett. A balkánolók nevében köszönjük szépen!

A Balkán Herald hét titkát pedig kommentben írjátok meg, valamint azt is, hogy kit tüntetünk ki a kreatív blogger díjjal.

kreativblogger.jpg


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 2.82
Lóerő

október 2, 2010, timics | Közlekedés (Gyí, te Logán!) | 2 megjegyzésRövid sztori, amely tavaly nyáron esett meg velünk. Sonkolyosról jöttünk hazafelé Kolozsvárra, amikor az egyik alagút elején az amúgy sem túl gyors vonat lépésben kezdett vánszorogni. Ehh, rossz a pálya, vagy efféle, majd felgyorsul. Hát nem; a maximum fél kilométeres alagúton körülbelül húsz percig vánszorogtunk keresztül.

Az alagútból kijutva ránk és a csigatempó okára is fény derült: a sínkanyarban láthatóvá vált a mozdony és… az előtte baktató ló is! Szegény állat süket is lehetett, mivel egyáltalán nem zavarta az időnkénti tülkölés, békésen trappolt a vonat előtt, mi meg utána, szinte a hátsójában. Így vonult a balkáni menet egészen a legközelebbi állomásig, ahol végre meg tudták győzni a lovat, hogy a sínek közt nem a legmegfelelőbb hely számára.

És még csodálkozunk, hogy az észak-erdélyi autópályán az első balesetet egy birka okozta…


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 2.88
Oktoberfest a parkolóban

október 1, 2010, karoton | Szolgáltatások (Jobb adni, mint kapni), Kaja (Odakapaszkodott a fazékhoz) | Szólj hozzáMinap olvasom a Népújságban, hogy a városszéli hipermarketben müncheni mintára Oktoberfestet tartanak, ahol is „hagyományos bajor ételeket és a legismertebb söröket” alacsony áron lehet kipróbálni. Egyből félreértettem, mert bajor sörökön kezdtem el álmodozni. Telefon barátoknak, biciklire fel, Realba ki. Közben egy román újságból kiderül, hogy szó sincs bajor sörökről, csak ételekről. olvasd tovább »


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 2.89
Mit szabad? Reklám Súgó Tippek Transindex