Ne hamuzz a játékgépbe!

december 14, 2010, mse | Bürokrácia (Bélyegnyalinda) | Szólj hozzáLám-lám, mire kell felhívni a kocsmába betérők figyelmét.

balkan.jpg


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 2.97
Személyazonosság-csere

december 14, 2010, mse | Bürokrácia (Bélyegnyalinda) | 6 megjegyzés14 éves koromban személyazonosságot cseréltem az ikertestvéremmel. Furcsa, már-már futurisztikus esemény, mégsem lehetetlen. Egész addigi adatbázisokba foglalt életünk akkor egy tollvonással felcserélődött.

Történt ugyanis, hogy személyazonossági igazolványt kellett kiváltanunk a helyi rendőrségen. Izgultunk is, mostmár valós identitásunk lesz az állam szemében, szinte felnőttünk. Fel is vettük a szép ruhánkat, megfésülködtünk, és elmentünk fényképet készíttetni, és kitölteni a szükséges formanyomtatványokat. A születési bizonyítványról a hivatalnokok ügyesen kimásolták az adatokat, és kitöltötték a papírokat.

Tudni kell, hogy a személyazonossági számunk ikrek lévén csak egy számjegyben különbözött, az utolsó előtti nekem 5-ös volt, testvéremnek pedig 6-os. Nos, a meglepetés igazán nem is akkor ért minket, amikor kézhez kaptuk az igazolványokat, és láttuk, hogy bizony felcserélték a számokat – a kavarodás gyakran előfordult azelőtt is, sokszor összekevertek minket a dokumentumok szintjén. A helyzet balkáni jellegét inkább a hivatalnokok megoldása emelte a csúcspontjára: elkérték a születési bizonyítványokat, mondván, hogy egyszerűbb azokban kijavítani a számokat, mint új buletint készíteni. Egy fekete írószert jó erősen megnyomva átírtak hát a  személyi számunkat: így lettem én azontúl 6-os, testvérem pedig 5-ös. És a bizonyíték:

emese2.jpg emese12.jpg


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 2.85
Román lagzi fail

december 13, 2010, admin | Bürokrácia (Bélyegnyalinda) | 2 megjegyzés
pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 2.89
Új stadion, régi mentalitás

december 2, 2010, Dunci | Épületek (Épített ökörség) | 3 megjegyzésDecember elsején, a munkaszüneti nap apropóján a kolozsvári városi stadionba egy kis idegenvezetést szerveztek az építők, építtetők, hogy a szurkolók és az adófizetők láthassák, hogy mire költi a város a pénzt.

10 és 14 óra között lehetett bemenni, mikor én odaértem, akkor indult éppen egy csapat, így nekünk várnunk kellett, mert csak kb. harminc munkavédelmi mellény és sisak állt a szervezők rendelkezésére.

olvasd tovább »


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 2.95
Mit szabad? Reklám Súgó Tippek Transindex