Csávó a HTC-mmel: egy telefon poszttulajdonosi élete

szeptember 30, 2013, galacko | Tárgyak (Ojjektumok), Turizmus (A vaku visszavág), Sajtó (Láttuk, de nem hittük) | Szólj hozzáA hétvégén futott a közösségi médiában annak a belga csávónak a sztorija, akinek ellopott okostelefonjával egy romániai család folyamatosan fényképezte magát, s amiről a csávó egy szép kis blogot készített this guy has my htc címmel. A történet viszont tegnap este véget ért, a hírek hatására ugyanis törölték a képeket.

olvasd tovább »


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 38,276.40
Hímzett asztalterítő volt a lepedő

augusztus 22, 2011, Dunci | Szolgáltatások (Jobb adni, mint kapni), Turizmus (A vaku visszavág), Arculat (Balkán dizájn) | 1 megjegyzésJúlius végén Macedóniában jártunk Ohridon, az Ohridi-tó partján fekvő idilli kis településen.

Szállást nem foglaltunk előre, tudtuk, hogy nyáron rengetegen adják ki a lakásukat, vagy szobájukat turistáknak, gondoltuk nem lesz nehéz megtalálni őket. olvasd tovább »


pontos átlag: 4.00

pontos átlag: 2.98
Balkániba fulladt az európainak szánt út

június 23, 2011, Dunci | Szolgáltatások (Jobb adni, mint kapni), Turizmus (A vaku visszavág), Közlekedés (Gyí, te Logán!) | 8 megjegyzésA magyar igazolvánnyal rendelkezők 90%-os kedvezményt kapnak a Magyarország területén történő vonatutakra. Ezért a román-magyar határ mentén élők sokszor folyamodnak ahhoz a cselhez, hogy autóval átfurikáznak a legközelebbi magyarországi vonatállomásra, mert jóval olcsóbban jön ki így egy budapesti út, mintha a román oldalról indulnának.

Fontos infó az is, hogy például egy Budapest-Kolozsvár útvonalon az utazás magyarországi részére nem lehet megvenni a magyar igazolványos jegyet, a többi részére pedig a „rendeset”: vagy a hozzád eső legközelebbi, még Magyarországon levő állomásig utazol, vagy megveszed a teljes útvonalra a jegyet.

Elméletben. Gyakorlatban azonban ha szerencséd van, akkor a Budapest-Kolozsvár útvonalon Biharkeresztesig utazhatsz kedvezményes jeggyel, onnan meg balkáni módszereket alkalmazva lefizeted a magyar, majd a román ellenőröket, hogy átmehess a határon és csak Kolozsváron kelljen leszállnod.

Nekem ez legutóbb nem jött össze. olvasd tovább »


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 2.69
Az újságíróknak szervezett demó-vonatozás közepette romlott el a vonat

június 6, 2011, admin | Szolgáltatások (Jobb adni, mint kapni), Turizmus (A vaku visszavág), Sajtó (Láttuk, de nem hittük), Közlekedés (Gyí, te Logán!) | 2 megjegyzés 

Pénteken történt, hogy Anca Boagiu szállításügyi miniszter a hazai turizmus ösztönzése végett a román vasút jótéteményeit reklámozandó be akarta bizonyítani az újságíróknak,  hogy Bukarestből két óra alatt a hegyekben, Predealon lehetnek a Kék Nyíl vonattal.  A sors fintoraként a vonat éppen a demóút közepette robbant le.  Az újságíróknak pedig megadatott a lehetőség, hogy lefilmezzék, miként javítanak meg a CFR alkalmazottai egy faággal,  egy darab, az út mellől összeszedett dróttal és némi ragaszószalaggal  egy elromlott vonatmotort. olvasd tovább »


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 2.83
Angolul beszélsz? Akkor 20 euró!

május 25, 2011, Dunci | Átverés (A dzsungel törvénye), Turizmus (A vaku visszavág) | Szólj hozzá“Szarajevóba utazol? Miért mész oda, bombázni?” kérdezte félig viccesen, félig komolyan az egyik ismerősöm, mielőtt elindultam volna Bosznia Hercegovina fővárosába a hónap elején. A kérdés úgy érzem, jól érzékelteti milyen gondolatokat társítanak az emberek (beleértve magamat is) ehhez a városhoz: vagy az első világháborút kirobbantó merénylet jut eszükbe, vagy a délszláv háború véres eseményei. Úgy mentem oda, hogy ezeket a sztereotípiákat megpróbálom lerombolni; végül visszafelé a régieket elhagytam, de születtek helyükbe újak, többek közt a következő történetnek köszönhetően.

Szállásunk Szarajevó egyik külvárosában, Ilidjában volt, amely régen külön településként létezett, de mára egybeépült a fővárossal. A központ tőlünk kb. 30-40 percnyi villamosútra volt. A szemináriumra, melyen részt vettem, az egész balkáni térségből érkeztek fiatalok és gondoltuk, ha már ilyen szépen összegyűltünk, jó lenne az ismeretségeket egy közös sörözéssel szorosabbra fűznünk. olvasd tovább »


pontos átlag: 4.00

pontos átlag: 2.95
Határátlépés, jól megszokott gyomorideggel

október 14, 2010, Dunci | Turizmus (A vaku visszavág), Közlekedés (Gyí, te Logán!), Bürokrácia (Bélyegnyalinda) | 6 megjegyzésSzerbiát Magyarországon keresztül közelítettük meg, mivel a gps azt az utat mondta gyorsabbnak és nem a Horvátországot átszelő autópályát. Így is végig autópályán haladtunk és semmi érdekes nem történt, az út egyhangú volt, a gyorsan futó útburkolat csíkjainak látványát beszélgetéssel és zenehallgatással próbáltuk megtörni.Ahogy közeledtünk a szerb-magyar határhoz, úgy törtek elő a régi, Románia EU-s csatlakozása előtti emlékek: a gyomorideg a határátlépés előtt, a parázások, a kötelező pénzfelmutatás kiutazáskor, a hatalmukkal visszaélő vámosok. A szerb határ volt hosszú idő óta az első igazi határ, ahol megint izgulni kezdtem, mint a régi időkben. “Old habits die hard.

olvasd tovább »


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 2.77
Anti-Balkán avagy Szlovénia reloaded

október 11, 2010, Dunci | Turizmus (A vaku visszavág), Kaja (Odakapaszkodott a fazékhoz), Arculat (Balkán dizájn), Munkahely (Meló-dráma) | 3 megjegyzésA panzióban továbbra sem szeretnek minket. Bár belépéskor a tulajdonos, akinek a frizurája a ’80-as évek kelet-német hajviseletét idézte, köszönt mindenkinek, de a recepciós még mindig morcos volt. A szakácsné pedig, mintha csak otthon lennénk, lazán kikiabált a konyhából, mikor megkérdezte mit kérünk reggelire. Először nem is értettük mit mondott, de másodjára kapcsoltunk, hogy azt kiabálta: “ham and eggs” (sonka és tojás) jó lesz? Nekünk megfelelt. olvasd tovább »


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 2.83
Mennyire Balkán Szlovénia?

október 8, 2010, Dunci | Szolgáltatások (Jobb adni, mint kapni), Turizmus (A vaku visszavág), Közlekedés (Gyí, te Logán!) | 5 megjegyzésA Kolozsvárról Hosszúfaluba (Dolga Vas-ba) tartó utunk során azon gondolkoztam, hogy mennyire tekinthető mentalitásban Szlovénia balkáninak, hiszen eddig csupa jót hallottam róla, és az én zsivajos, pörgős Balkán-képembe valahogy nem is nagyon tartozott bele ez a kis, nyugat-balkáni ország. olvasd tovább »


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 3.70
Értékválság

május 11, 2010, reku | Turizmus (A vaku visszavág), Bürokrácia (Bélyegnyalinda) | 1 megjegyzésKét napja meséli egyetemi oktató barátom, hogy ő most éppen egy 300 kilométerre levő városban vesz részt egy fontos tudományos értekezleten. Egyszerűen nem értettem, miről beszél. Elmagyarázta: sokkal gazdaságosabb megoldás megírni a dolgozatot, elküldeni, hogy majd a helyszínen egy diák felolvassa, mint odautazni 1-2 napra. A szervezők jól járnak, mert nem kell útiköltséget térítsenek, ellátást biztosítsanak, stb., a virtuális résztvevők pedig beírhatják a szakmai életrajzukba, hogy ott voltak a nemzeti jelentőségű konferencián. Sőt, bónuszként potom áron ki is nyomtatják a dolgozatot a nemzetközileg elismert tudományos szakfolyóiratukban, ami még egy csomó plusz pontot jelent pályázatokon. Praktikus, persze, gondolom magamban, na de azért egy konferencia nem csak a szakmáról szól, illetve nem csak annak az embertelen arcáról, hanem a találkozásokról, a szakmai kapcsolatokról is.

Ma olvasom (sic!), hogy nemzeti jelentőségű színházi fesztiválokon sem kell megjelenni, mert gazdasági megfontolásból inkább a zsűri utazik el a helyszínre megnézni az előadást. Értem, ezt is értem: saját terében, saját közönsége előtt egy előadás másként hat mint egy más színház körülményei között, történetesen más nyelvet beszélő közönség előtt. És három személy utaztatását össze sem lehet hasonlítani egy egész előadás szereposztásának, díszleteinek, kellékeinek, műszaki személyzetének utaztatásával, ugye. No, de a fesztiválok szinte kizárólagos alkalmak egy csokorban látni a hasonszőrű produkciókat, megnézni a kollégákat, elbeszélgetni a különféle tendenciákról, a közönség változó ízléséről vagy éppen arról, hogy vannak örökzöld témák, szerzők stb.

Gazdasági válság ide vagy oda, azért ez egy kicsit sok(k)…


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 2.87
A segítőkész virágárus

február 17, 2010, kolozsvarikitty | Turizmus (A vaku visszavág), Közlekedés (Gyí, te Logán!), Arculat (Balkán dizájn) | 1 megjegyzés2005 tavaszán Moineştien, Tristan Tzara szülővárosában éltünk. Hetente jártam turkálóba, meg a komcsi nagyáruházba, amiből Romániában minden városban van egy. A piac mellett, ahol gyakolatilag mindent lehetett kapni, volt egy vendéglő, ami Select néven futott, azonban a színvonala és a neve között semmiféle kapcsolatot nem lehetett felfedezni.
Kedvenc cimborámnak jó ötlete támadt egyik vasárnap: keressük meg a Tzara-múzeumot.

Minekutána ötször, eredménytelenül keresztülcsatangoltunk a központon, a virágárus lány megkérdezte, hogy mit lófrálunk fel s alá? Mire cimborám rávágta: megyünk a múzeumba!
Virágáruslány: hova, Buzăuba? Aztán segítőkészen megmutatta az utat.

P.s: gyengébbek kedvéért: http://hu.wikipedia.org/wiki/Tristan_Tzara


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 3.06
keep looking »
Mit szabad? Reklám Súgó Tippek Transindex