Segítség, zaklat a CNAS, és végrehajtással fenyeget a pénzügy egy nem létező tartozás miatt!

január 11, 2013, Vizi Boromir | Átverés (A dzsungel törvénye), Bürokrácia (Bélyegnyalinda) | 9 megjegyzésAz egészségbiztosító pénztár a romániai bürokrácia egyik legsötétebb “fekete lyuka”. Szerintem senki, de senki nem tudja követni, még azok közül sem, akik ott dolgoznak, hogy mi történik a befizetésekkel, hova, melyik bugyorba tűnnek el bizonylatok, kinek hogy áll a szénája, számlája.

Gyomorforgatóan felháborító ez önmagában is, hiszen ráadásul az egészségügy maga alulfinanszírozásra panaszkodik. Elvileg a biztosítási rendszer hatékony, naprakészen követhető működése garantálhatná, hogy a pénzünk a megfelelő helyre – kórházba, kezelési költségekre stb. – jut. De nem, nincs átláthatóság, és szart sem ér az egész, hiába fizetünk, mert ha kórházba kerülünk, még a gézt meg a fájdalomcsillapítót is magunknak kell megvennünk a legtöbb helyen. Oké, ezen már sokan, sokszor felháborodtunk. Az sem újdonság, hogy ha mondjuk egy adófizető munkavállaló abban a szerencsétlen helyzetben van, hogy máshová szól az állandó lakcíme, mint ahol a cége működik, akkor a megyei egészségbiztosító pénztárak közti kommunikáció hiánya miatt állandó zaklatásnak van kitéve. De most betelt a pohár: végrehajtási felszólítást kaptam a helyi pénzügytől egy olyan összeg befizetésére, amiről már rég igazoltam a megyei biztosítópénztár felé, hogy nem tartozom, tévedés történt.

2010 óta zaklat az egészségbiztosító pénztár. Nincs jobb szó erre: zaklat, megmérgezi a hétköznapjaimat, mígnem már azon gondolkodom, pszichológiai egészségkárosításért perelem be kártérítésért. Ja, legyen tiszta: a kifizetéseimmel minden oké, a cégem lelkiismeretesen fizeti a járulékokat a mellékjövedelmeim után is, ügyintézőnk sztoikus nyugalommal küldi az újabb és újabb erre vonatkozó igazolásokat a CNAS-nak. olvasd tovább »


pontos átlag: 5.00

pontos átlag: 60,349.87
Mit szabad? Reklám Súgó Tippek Transindex