A semmibe vezető útkereszteződés

augusztus 29, 2013, galacko | Közlekedés (Gyí, te Logán!), Arculat (Balkán dizájn) | Szólj hozzáUPDATE: Bár nem hittem, hogy lehetséges, de sikerült kimagyarázni az épületbe futó utca rejtélyét.  Az Aradi Hírek információi szerint le fogják bontani az Aurel Vlaicu sugárúton mellett található egykori esernyő- és babakocsi-gyár épületét, a helyére pedig a Kaufland hipermarket és annak parkolója fog épülni, ehhez készült az aszfaltozás bekötőútként. Mondjuk, még most sem teljesen világos, hogy minek a vadiúj út, a bontás és a törmelék elszállítása hátravan, szinte biztos, hogy az út nem ússza meg rongálódás nélkül.

 (A hírt olvasón kérésére frissítettük - szerk.)

Azt már eddig is tudtam, hogy a román útépítés nehéz überelni lassúságban és drágaságban, ennek persze megvannak a megfelelő indokaik, viszont mostantól abban is biztos vagyok következetlenségben is mindenkit leelőzünk, erre viszont nem nagyon van értelmes magyarázat. Aradon augusztusban úgy építettek meg egy tökéletesen felfestett és jelzőlámpával is felszerelt útkereszteződést a város egyik forgalmas utcáján, hogy az nem vezet az sehová, pontosabban egy épületbe vezet. olvasd tovább »


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 77,856.56
Facefood, Lady Gaga manikűrszalon és társai

október 5, 2011, Dunci | Szolgáltatások (Jobb adni, mint kapni), Kommunizmus (Sarló és kalapács), Épületek (Épített ökörség), Sajtó (Láttuk, de nem hittük), Közlekedés (Gyí, te Logán!), Arculat (Balkán dizájn) | Szólj hozzáAz utóbbi öt hónap balkáni kóborlásai alatt gyűjtött képek, több kommentárt nem is fűznék hozzá. Élvezzétek!

Albérlet

Albérlet: Kiadó szoba egy lánynak. Vagy egy fiúnak, vagy bárkinek, csak jöjjön már (Nagyvárad, Románia)

Autózár

Autózár: Ha nincs ló, jó a szamár is (Kolozsvár és Nagyvárad közti úton, Románia)

cigaretta-bulgakov.jpg

Cigaretta, Bulgakov: maximális ár-maximális extázis (Kolozsvár, Románia)

Facefood

Facefood: Azt nem tudom, hogy itt az arcodba kapod a kaját vagy csupán arról van szó, hogy egy élelmes helyi vállalkozó ezzel a szójátékkal lovagolta meg a Facebook hullámot. (Nis, Szerbia)

Hosszabbító

 

 

 

 

 

 

 

 

Hosszabbító: Meglehet, hogy ráz a kilincs. (Nis, Szerbia)

 

Húsbolt, cipőbolt

Húsbolt, cipőbolt: Cipőbolt a húsboltban. Igaz, csak az udvarban lévő cipőboltot reklámozzák, de ez vajmi kevés embernek jön csak le. (Kolozsvár, Románia)

 

korona-no-ticket-please.jpg

Korona: Az első művészi reflexió a Koronán tapasztalható blatthelyzetre. (Moszka kávéház, Nagyvárad, Románia)

ladygaga.jpg

Lady Gaga: Ha ezt Lady Gaga tudná. (Újvidék, Szerbia)

nuincercati.jpg

Nu încercați: Tehát: csak az próbálhatja ki, aki biztosan megveszi. Azt hiszem már tavaly is láttam ugyanezt a kukkert. (ócskapiac, Nagyvárad, Románia)

tablo.jpg

Tabló: Szexi tabló autószerelő osztálynak. (Újvidék, Szerbia)

teveszett.jpg

Tévészett: Ha lötyög a képcső a tévében, toldd meg egy papírral. (Bitola és Ohrid közötti buszjárad, Macedónia)

titokaszino.jpg

Tito kaszinó. (Nis, Szerbia)

trashcanskopje.jpg

Alternatív szemeteskuka Szkopje utcáin. (Szkopje, Macedónia)

utlevelosztaly.jpg

Így mérik meg a magasságodat a nagyváradi útlevélosztályon. (Nagyvárad, Románia)


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 2.73
Hímzett asztalterítő volt a lepedő

augusztus 22, 2011, Dunci | Szolgáltatások (Jobb adni, mint kapni), Turizmus (A vaku visszavág), Arculat (Balkán dizájn) | 1 megjegyzésJúlius végén Macedóniában jártunk Ohridon, az Ohridi-tó partján fekvő idilli kis településen.

Szállást nem foglaltunk előre, tudtuk, hogy nyáron rengetegen adják ki a lakásukat, vagy szobájukat turistáknak, gondoltuk nem lesz nehéz megtalálni őket. olvasd tovább »


pontos átlag: 4.00

pontos átlag: 2.98
Szigetelőszalag rulez forevör!

február 2, 2011, sssipike | Tárgyak (Ojjektumok), Közlekedés (Gyí, te Logán!), Arculat (Balkán dizájn) | 4 megjegyzésNem is különösebben szép, meg nem is nagyon érdekes vagy erős autó a Renault 15. Tudomásom szerint sosem volt a kamaszok álma, de hát a „kétajtós” sportkocsi a 90-es években nagy szó volt, főleg, hogy akkoriban már olcsó is volt, meg egy kisebb család is belefért. A Renault 12-re épült, így jó eséllyel a Dacia-alkatrészek is jók voltak hozzá: nem csoda hogy hozták, mint a cukrot. Pár éve még láttam egy-egy rohadófélben levő példányt Kolozsvár utcáin, de aztán egy komolyabb zuhé hatására mind elolvadtak, s lassan beszivárogtak a beton repedéseibe.

Mikor már úgy tűnt, hogy már a nevét is elfelejtettem, az alábbi, szigszalaggal körbetekert példány jött szembe egy györgyfalvi-negyedbeli kisutcán: egy nyugdíjas bácsi vezette. Kesztyű, sofőr micisapka, a botja kívül, a baloldali tükrön lógott – kiszálláskor az öreg onnan vette el. Korábban úgy tudtam, a gitt meg a sziloplaszt a házi karosszériakovácsok fő fegyvere, de rá kellett jönnöm, hogy a rétegesen felhordott szigetelőszalag is igen stílszerű, a nagyobb lyukak (mit lyukak? Hiányzó lemezek!) lefedésére.

Azt nem tudom van-e az autónak műszaki vizsgája, az viszont biztos, hogy az autó többé-kevésbé napi használatban van. Bár korábban nem tartottam különösebben izgalmas autónak, így, így, a ráhullott levelekkel, sáros szigetelőszalaggal, öklömnyi lyukakkal együtt egy közlekedési múzeumban a helye. S ha talán mégsem kerülne oda, érdemes megörökíteni az utókor számára. Nem másért, de nem tudni mikor támad egy nagyobb szél, s marad az autó helyén egy kis kupac rongyos-koszlott szigszalag.

img_9140.jpg

img_9141.jpg

img_9142.jpg

img_9145.jpg

img_9146.jpg

img_9147.jpg

img_9148.jpg

img_9149.jpg

img_9151.jpg

img_9152.jpg

img_9148.jpg

img_9154.jpg

img_9156.jpg


pontos átlag: 3.00

pontos átlag: 2.73
Az út közepén “felejtettek” egy villanyoszlopot

január 17, 2011, admin | Tárgyak (Ojjektumok), Épületek (Épített ökörség), Közlekedés (Gyí, te Logán!), Arculat (Balkán dizájn) | 8 megjegyzésBár a szerkesztőségünk egy része azon a véleményen osztozik, hogy az alábbi képen látható megoldás annyira nem gáz, hiszen kényelmesen ki-be lehet járni az utcából az oszlop mellett, a másik része úgy gondolja: megéri figyelmünkkel kitüntetni ezt a Râmnicu Vâlcea-i látványt.

vl1_19672500.JPG

 


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 2.76
Anti-Balkán avagy Szlovénia reloaded

október 11, 2010, Dunci | Turizmus (A vaku visszavág), Kaja (Odakapaszkodott a fazékhoz), Arculat (Balkán dizájn), Munkahely (Meló-dráma) | 3 megjegyzésA panzióban továbbra sem szeretnek minket. Bár belépéskor a tulajdonos, akinek a frizurája a ’80-as évek kelet-német hajviseletét idézte, köszönt mindenkinek, de a recepciós még mindig morcos volt. A szakácsné pedig, mintha csak otthon lennénk, lazán kikiabált a konyhából, mikor megkérdezte mit kérünk reggelire. Először nem is értettük mit mondott, de másodjára kapcsoltunk, hogy azt kiabálta: “ham and eggs” (sonka és tojás) jó lesz? Nekünk megfelelt. olvasd tovább »


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 2.83
Aszfalt tangó

március 29, 2010, admin | Szolgáltatások (Jobb adni, mint kapni), Épületek (Épített ökörség), Közlekedés (Gyí, te Logán!), Arculat (Balkán dizájn) | 1 megjegyzésaszfalt.jpg

Cecilia P., a Libertatea olvasója küldte be a bulvárlap szerkesztőségébe a képet, amely Bukarest I. kerületében, a Sf. Constantin utcában, egy aszfaltba öntött kocsit ábrázol. Bár első látásra úgy tűnik, hogy a kocsival utólag hajtottak rá a foldozott részre, ha jobban szemügyre vesszük a kereket, láthatjuk, hogy a jármű alatt levő aszfalthoz nem fért hozzá az utcahenger.

 


pontos átlag: 5.00

pontos átlag: 3.02
A segítőkész virágárus

február 17, 2010, kolozsvarikitty | Turizmus (A vaku visszavág), Közlekedés (Gyí, te Logán!), Arculat (Balkán dizájn) | 1 megjegyzés2005 tavaszán Moineştien, Tristan Tzara szülővárosában éltünk. Hetente jártam turkálóba, meg a komcsi nagyáruházba, amiből Romániában minden városban van egy. A piac mellett, ahol gyakolatilag mindent lehetett kapni, volt egy vendéglő, ami Select néven futott, azonban a színvonala és a neve között semmiféle kapcsolatot nem lehetett felfedezni.
Kedvenc cimborámnak jó ötlete támadt egyik vasárnap: keressük meg a Tzara-múzeumot.

Minekutána ötször, eredménytelenül keresztülcsatangoltunk a központon, a virágárus lány megkérdezte, hogy mit lófrálunk fel s alá? Mire cimborám rávágta: megyünk a múzeumba!
Virágáruslány: hova, Buzăuba? Aztán segítőkészen megmutatta az utat.

P.s: gyengébbek kedvéért: http://hu.wikipedia.org/wiki/Tristan_Tzara


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 3.06
Olcsó mobilis belvárosi reklámfelület

január 28, 2010, les | Arculat (Balkán dizájn) | Szólj hozzáwww.mobypicture.com/user/kosaferenc

A fotó teljes nagyságában itt tekinthető meg.


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 2.95
Törjön le a keze

szeptember 10, 2009, Dunci | Tárgyak (Ojjektumok), Bunyó (Kis délutáni testmozgás), Arculat (Balkán dizájn) | 3 megjegyzésNemrég költöztünk új lakásba, a monostoron, a nyolcadik emeletre. Ha lenézünk a hetedikre ez a szívet melengető üzenet fogad minket. A kereszt segítségével a kétségbeesett virágtulajdonos, nyilvánvalóan a Fennvaló segítségét kéri, hogy a tolvajnak törjön el a keze. Az illető biztos benne, hogy Isten nem ver bottal.

[myginpage=torjonle]


pontos átlag: 3.00

pontos átlag: 2.83
keep looking »
Mit szabad? Reklám Súgó Tippek Transindex