Facefood, Lady Gaga manikűrszalon és társai

október 5, 2011, Dunci | Szolgáltatások (Jobb adni, mint kapni), Kommunizmus (Sarló és kalapács), Épületek (Épített ökörség), Sajtó (Láttuk, de nem hittük), Közlekedés (Gyí, te Logán!), Arculat (Balkán dizájn) | Szólj hozzáAz utóbbi öt hónap balkáni kóborlásai alatt gyűjtött képek, több kommentárt nem is fűznék hozzá. Élvezzétek!

Albérlet

Albérlet: Kiadó szoba egy lánynak. Vagy egy fiúnak, vagy bárkinek, csak jöjjön már (Nagyvárad, Románia)

Autózár

Autózár: Ha nincs ló, jó a szamár is (Kolozsvár és Nagyvárad közti úton, Románia)

cigaretta-bulgakov.jpg

Cigaretta, Bulgakov: maximális ár-maximális extázis (Kolozsvár, Románia)

Facefood

Facefood: Azt nem tudom, hogy itt az arcodba kapod a kaját vagy csupán arról van szó, hogy egy élelmes helyi vállalkozó ezzel a szójátékkal lovagolta meg a Facebook hullámot. (Nis, Szerbia)

Hosszabbító

 

 

 

 

 

 

 

 

Hosszabbító: Meglehet, hogy ráz a kilincs. (Nis, Szerbia)

 

Húsbolt, cipőbolt

Húsbolt, cipőbolt: Cipőbolt a húsboltban. Igaz, csak az udvarban lévő cipőboltot reklámozzák, de ez vajmi kevés embernek jön csak le. (Kolozsvár, Románia)

 

korona-no-ticket-please.jpg

Korona: Az első művészi reflexió a Koronán tapasztalható blatthelyzetre. (Moszka kávéház, Nagyvárad, Románia)

ladygaga.jpg

Lady Gaga: Ha ezt Lady Gaga tudná. (Újvidék, Szerbia)

nuincercati.jpg

Nu încercați: Tehát: csak az próbálhatja ki, aki biztosan megveszi. Azt hiszem már tavaly is láttam ugyanezt a kukkert. (ócskapiac, Nagyvárad, Románia)

tablo.jpg

Tabló: Szexi tabló autószerelő osztálynak. (Újvidék, Szerbia)

teveszett.jpg

Tévészett: Ha lötyög a képcső a tévében, toldd meg egy papírral. (Bitola és Ohrid közötti buszjárad, Macedónia)

titokaszino.jpg

Tito kaszinó. (Nis, Szerbia)

trashcanskopje.jpg

Alternatív szemeteskuka Szkopje utcáin. (Szkopje, Macedónia)

utlevelosztaly.jpg

Így mérik meg a magasságodat a nagyváradi útlevélosztályon. (Nagyvárad, Románia)


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 2.73
Az út közepén “felejtettek” egy villanyoszlopot

január 17, 2011, admin | Tárgyak (Ojjektumok), Épületek (Épített ökörség), Közlekedés (Gyí, te Logán!), Arculat (Balkán dizájn) | 8 megjegyzésBár a szerkesztőségünk egy része azon a véleményen osztozik, hogy az alábbi képen látható megoldás annyira nem gáz, hiszen kényelmesen ki-be lehet járni az utcából az oszlop mellett, a másik része úgy gondolja: megéri figyelmünkkel kitüntetni ezt a Râmnicu Vâlcea-i látványt.

vl1_19672500.JPG

 


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 2.80
Új stadion, régi mentalitás

december 2, 2010, Dunci | Épületek (Épített ökörség) | 3 megjegyzésDecember elsején, a munkaszüneti nap apropóján a kolozsvári városi stadionba egy kis idegenvezetést szerveztek az építők, építtetők, hogy a szurkolók és az adófizetők láthassák, hogy mire költi a város a pénzt.

10 és 14 óra között lehetett bemenni, mikor én odaértem, akkor indult éppen egy csapat, így nekünk várnunk kellett, mert csak kb. harminc munkavédelmi mellény és sisak állt a szervezők rendelkezésére.

olvasd tovább »


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 2.95
Bicikliút Bukarestben

július 2, 2010, admin | Épületek (Épített ökörség), Közlekedés (Gyí, te Logán!) | 2 megjegyzésbic4.jpg

olvasd tovább »


pontos átlag: 4.00

pontos átlag: 3.08
Aszfalt tangó

március 29, 2010, admin | Szolgáltatások (Jobb adni, mint kapni), Épületek (Épített ökörség), Közlekedés (Gyí, te Logán!), Arculat (Balkán dizájn) | 1 megjegyzésaszfalt.jpg

Cecilia P., a Libertatea olvasója küldte be a bulvárlap szerkesztőségébe a képet, amely Bukarest I. kerületében, a Sf. Constantin utcában, egy aszfaltba öntött kocsit ábrázol. Bár első látásra úgy tűnik, hogy a kocsival utólag hajtottak rá a foldozott részre, ha jobban szemügyre vesszük a kereket, láthatjuk, hogy a jármű alatt levő aszfalthoz nem fért hozzá az utcahenger.

 


pontos átlag: 5.00

pontos átlag: 3.04
Keresztapa

augusztus 18, 2009, kolozsvarikitty | Turizmus (A vaku visszavág), Épületek (Épített ökörség), Arculat (Balkán dizájn) | 1 megjegyzésA sztori rövid, de meggyőződésem, hogy ilyen máshol nem fordulhatott volna elő.  Bákó város polgármestere 1996-2004 között a híres, hírhedt Sechelariu Dumitru volt. Ebben az időszakban a bákói foci felvirágzott, pénz, első osztály -bocs a szakkifejezést nem ismerem. No, a lényeg, hogy Sechelariu pénzelte az egészet, cserébe a stadion felvette a nevét: Stadionul Dumitru Sechelariu, óriásplakáton, minden, mi kell. Gyengébbek kedvéért: Demszky Gábor Stadion esetleg Funar Gheorghe Stadion, vagy Klaus Johannis Stadion hogy hangozna?

Kár, hogy abban az időben nem volt fényképezőgépem…


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 2.78
Balkán constructions, avagy hogyan építsünk egy komplex barikádot

július 1, 2009, blk | Épületek (Épített ökörség), Arculat (Balkán dizájn) | 4 megjegyzésbarikád

Van az a híres kép a Francia forradalomról, azzal a francia (ha csak nem bevándorló) csajjal aki épp mintha egy zászlót lobogtat (itt a kép), hát igen kábé ott voltam én is, csak hogy nem Párizs, nem a Bastille, nem zászló, nem a tizennyolcadik század, hanem éppenséggel Brassó, a központ, egy laptop és kéterzerkilencet írunk, olvasd tovább »


pontos átlag: 2.00

pontos átlag: 3.22
Kovászna megyei buszmegállók

május 29, 2009, balkanherald | Tárgyak (Ojjektumok), Épületek (Épített ökörség), Arculat (Balkán dizájn) | 8 megjegyzésA minap arról érkezett hír, hogy Kovászna megyében korszerű buszmegállókat építenek. A hírhez mellékelt fotókon a kővári, a sepsiszentkirályi és a kiskászoni utasmenedékeket szemlélve ehhez kétség nem is fér. [myginpage=buszmegallok_kovaszna]


pontos átlag: 4.00

pontos átlag: 3.00
Ki mondta hogy Tordán nincs semmi látnivaló?

május 27, 2009, knorr | Tárgyak (Ojjektumok), Turizmus (A vaku visszavág), Épületek (Épített ökörség), Arculat (Balkán dizájn) | 11 megjegyzésNem tudom mások hogy vannak vele, de számomra Torda eddig az a város volt, ahol - a nagy forgalom miatt átkozódva - áthajtottam. Kivételesen lelkizős hangulatban megállapítottam: én a tordaiak helyett elköltöznék valami olyan normális városba, ahol nem vonulnak éjjel-nappal a kamion-konvojok, és ahol a turistaforgalom nem azt jelenti, hogy megáll a turistabusz tankolni (+utasokat pisiltetni) a benzinkútnál.

Aztán ismerősök mesélték, a városvezetés elkezdte ledolgozni civilizációs hátrányát, építettek egy hattyú-szökőkutat, csak kicsit elcseszték, ezért inkább törött nyakú libákra emlékeztetnek a hattyúk. A múlt héten, egy éjszaka épp hazafelé tartottam, és végre megtettem amit eddig soha: megálltam Tordán. Enjoy.

olvasd tovább »


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 3.57
Funar öröksége

május 19, 2009, Dunci | Tárgyak (Ojjektumok), Épületek (Épített ökörség), Arculat (Balkán dizájn) | 1 megjegyzésKellemes vasárnap délutáni séta közben akadtam erre a “gyöngyszemre”. [myginpage=kolozsvar]


pontos átlag: 3.00

pontos átlag: 3.09
keep looking »
Mit szabad? Reklám Súgó Tippek Transindex