Csávó a HTC-mmel: egy telefon poszttulajdonosi élete

szeptember 30, 2013, galacko | Tárgyak (Ojjektumok), Turizmus (A vaku visszavág), Sajtó (Láttuk, de nem hittük) | Szólj hozzáA hétvégén futott a közösségi médiában annak a belga csávónak a sztorija, akinek ellopott okostelefonjával egy romániai család folyamatosan fényképezte magát, s amiről a csávó egy szép kis blogot készített this guy has my htc címmel. A történet viszont tegnap este véget ért, a hírek hatására ugyanis törölték a képeket.

olvasd tovább »


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 38,839.23
Facefood, Lady Gaga manikűrszalon és társai

október 5, 2011, Dunci | Szolgáltatások (Jobb adni, mint kapni), Kommunizmus (Sarló és kalapács), Épületek (Épített ökörség), Sajtó (Láttuk, de nem hittük), Közlekedés (Gyí, te Logán!), Arculat (Balkán dizájn) | Szólj hozzáAz utóbbi öt hónap balkáni kóborlásai alatt gyűjtött képek, több kommentárt nem is fűznék hozzá. Élvezzétek!

Albérlet

Albérlet: Kiadó szoba egy lánynak. Vagy egy fiúnak, vagy bárkinek, csak jöjjön már (Nagyvárad, Románia)

Autózár

Autózár: Ha nincs ló, jó a szamár is (Kolozsvár és Nagyvárad közti úton, Románia)

cigaretta-bulgakov.jpg

Cigaretta, Bulgakov: maximális ár-maximális extázis (Kolozsvár, Románia)

Facefood

Facefood: Azt nem tudom, hogy itt az arcodba kapod a kaját vagy csupán arról van szó, hogy egy élelmes helyi vállalkozó ezzel a szójátékkal lovagolta meg a Facebook hullámot. (Nis, Szerbia)

Hosszabbító

 

 

 

 

 

 

 

 

Hosszabbító: Meglehet, hogy ráz a kilincs. (Nis, Szerbia)

 

Húsbolt, cipőbolt

Húsbolt, cipőbolt: Cipőbolt a húsboltban. Igaz, csak az udvarban lévő cipőboltot reklámozzák, de ez vajmi kevés embernek jön csak le. (Kolozsvár, Románia)

 

korona-no-ticket-please.jpg

Korona: Az első művészi reflexió a Koronán tapasztalható blatthelyzetre. (Moszka kávéház, Nagyvárad, Románia)

ladygaga.jpg

Lady Gaga: Ha ezt Lady Gaga tudná. (Újvidék, Szerbia)

nuincercati.jpg

Nu încercați: Tehát: csak az próbálhatja ki, aki biztosan megveszi. Azt hiszem már tavaly is láttam ugyanezt a kukkert. (ócskapiac, Nagyvárad, Románia)

tablo.jpg

Tabló: Szexi tabló autószerelő osztálynak. (Újvidék, Szerbia)

teveszett.jpg

Tévészett: Ha lötyög a képcső a tévében, toldd meg egy papírral. (Bitola és Ohrid közötti buszjárad, Macedónia)

titokaszino.jpg

Tito kaszinó. (Nis, Szerbia)

trashcanskopje.jpg

Alternatív szemeteskuka Szkopje utcáin. (Szkopje, Macedónia)

utlevelosztaly.jpg

Így mérik meg a magasságodat a nagyváradi útlevélosztályon. (Nagyvárad, Románia)


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 2.73
Az újságíróknak szervezett demó-vonatozás közepette romlott el a vonat

június 6, 2011, admin | Szolgáltatások (Jobb adni, mint kapni), Turizmus (A vaku visszavág), Sajtó (Láttuk, de nem hittük), Közlekedés (Gyí, te Logán!) | 2 megjegyzés 

Pénteken történt, hogy Anca Boagiu szállításügyi miniszter a hazai turizmus ösztönzése végett a román vasút jótéteményeit reklámozandó be akarta bizonyítani az újságíróknak,  hogy Bukarestből két óra alatt a hegyekben, Predealon lehetnek a Kék Nyíl vonattal.  A sors fintoraként a vonat éppen a demóút közepette robbant le.  Az újságíróknak pedig megadatott a lehetőség, hogy lefilmezzék, miként javítanak meg a CFR alkalmazottai egy faággal,  egy darab, az út mellől összeszedett dróttal és némi ragaszószalaggal  egy elromlott vonatmotort. olvasd tovább »


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 2.83
15 dolog, amit utálok Romániában

november 1, 2010, Dunci | Szolgáltatások (Jobb adni, mint kapni), Szemét (Ahogy esik, úgy suppan), Sajtó (Láttuk, de nem hittük), Közlekedés (Gyí, te Logán!), Bürokrácia (Bélyegnyalinda) | 14 megjegyzés1. (Még mindig) nem adnak vissza pontos pénzt a kasszáknál + a kiszolgálók sokszor azt hiszik, szívességet tesznek, mikor kiszolgálnak.

2. Az emberek szemetelnek, ráadásul a szemetet nem takarítják el rendesen az utcákról.

3. A bioboltokban árulják a külföldről hozott bioterméket, miközben a piacon kapható áruk sokkal olcsóbbak és bióbbak.

4. Mindenki azt hiszi, ért a politikához.

5. Még ha tisztességesen akarok zeneszámot vásárolni, akkor sem vehetek az iTunes-ról, sőt az Amazon-ról és az E-bay-ről sem.

6. A Kék nyíl nevű vonatok bár szépen néznek ki, de iszonyú kényelmetlenek, 1 óránál többet utazni rajtuk kínszenvedés. (elküldeném a tervezőjét egy Nagyvárad-Konstanca útvonalon egy útra).

7. Mindenki panaszkodik a korrupcióra, de ha oda kerül a sor, automatikusan virítják a borítékot.

8. A Rom és a Făgăraș csokik idegen tulajdonban vannak.

9. A bürokráciát.

10. A felelőtlen és bunkó sofőröket, akik nem tartják be a közlekedési szabályokat.

11. A bicikliutak nemlétét.

12. Az amatőr román újságírást, ahol az a hír, hogy Băse fején van egy folt.

13. A sporthíreket a tévében, újságban, rádióban, melyek szinte csak a román fociról szólnak és amelyekben csak az a hír, hogy ki, mikor, mit nyilatkozott.

14. Annyiszor ássák fel az utcát, ahány fajta vezetéket vagy csövet kell lefektetni.

15. A városokban ok nélkül vágják ki a fákat.


pontos átlag: 3.00

pontos átlag: 2.89
Kreatív blogger díjat kapott a Balkán Herald

október 6, 2010, admin | Szolgáltatások (Jobb adni, mint kapni), Sajtó (Láttuk, de nem hittük) | 2 megjegyzésA díj Kovács Pétertől és Seer Lászlótól érkezett. A balkánolók nevében köszönjük szépen!

A Balkán Herald hét titkát pedig kommentben írjátok meg, valamint azt is, hogy kit tüntetünk ki a kreatív blogger díjjal.

kreativblogger.jpg


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 2.82
Ellopták a kegyeleti tárgyakat a giuleşti-i szülészet elől

augusztus 23, 2010, Piri Amarella | Tárgyak (Ojjektumok), Sajtó (Láttuk, de nem hittük) | 3 megjegyzésPersze, hozzá vagyunk szokva ahhoz, hogy a mindennapi élet nélkülözhetetlen eleme a balkáni opportunizmus, de egy, a napokban történ eseten még a vérmes gyakorlói is megbotránkoztak. Történt ugyanis, hogy a giuleşti-i szülészeten végbement tragédia 5 csecsemőáldozata emléke előtt rótták le kegyeletüket a bukarestiek - írja a sajtó. A szokásos virág és gyertyaözön mellett játékok is halmozódtak a kórház kerítése előtt. Azonban kisvártatva néhány „talpraesett” öltönyös egyén meglátta az üzletet a dologban: fogta magát és kiválasztotta a címkével ellátott kegyeleti tárgyakat és meglépett velük. Egy elképedt szemtanú látta őket a legszebb játékokkal odébb állni.


pontos átlag: 5.00

pontos átlag: 3.00
A hazai zebra

március 7, 2009, balkanherald | Sajtó (Láttuk, de nem hittük), Közlekedés (Gyí, te Logán!), Arculat (Balkán dizájn) | 5 megjegyzésMárcius 4-ről 5-re virradóra újrafestették a gyalogátjárót jelző csíkokat a bukaresti Iancului út és a Laurențiu Claudian utca találkozásánál. (hotnews, beküldő: Vlad Georgeoni)

[myginpage=zebra]


pontos átlag: 3.00

pontos átlag: 2.45
Mit szabad? Reklám Súgó Tippek Transindex