december 13, 2011, BT | Átverés (A dzsungel törvénye)| Közlekedés (Gyí, te Logán!)

Hogyan vásárolhatunk olcsón aranyat?



Aki ezelőtt pár évvel úgy döntött, hogy a megtakarított pénzét aranyba fekteti, az most jól járt. A kérdés az, hogy hogyan vásárolhatunk most olcsón pár gramm aranyat.

Kolozsvárról Csíkszeredába haladva ajánlották fel nekünk a nagy üzleti lehetőséget. Éppen elhagytuk Korondot, amikor láttuk, hogy egy „úriember” nagy lendülettel integet, az útról félrehúzott autóján pedig villog a vészjelző. Ha nem egyedül utazom, akkor meg szoktam állni a segítséget kérőknek. Így történt ez most is.

Nem tudom, másoknál ez hogy szokott lenni, de vannak olyan helyzetek, amikor nem tudom félretenni az előítéleteimet. Felénk közeledett egy elmondása szerint török férfi, aki éppen Frankfurtból érkezett és megkérdezte, hogy beszélünk-e németül: minden második foga arany, a nyakában és karján ujjnyi vastag aranynyaklánc, és karkötő díszelgett. Magyarázta, hogy kifogyott az üzemanyaga és pár litert szeretett volna tőlünk kérni. Mondtuk, sajnos nem tudtunk rajta segíteni, mert az autónkból nem lehet üzemanyagot „kiszívni”, nem mintha lett volna nálunk bármilyen erre alkalmas eszköz. Ezek után megkérdezte, hogy merre találja a legközelebbi benzinkutat. Próbáltuk elmagyarázni, hogy inkább visszafelé induljon el, mert az útirányban a legközelebbi csak Székelyudvarhelyen van.

Nem tudtunk rajta segíteni, ezért sajnálkozva próbáltunk tovább indulni. Ekkor tért rá a lényegre: nincs nála készpénz és a török bankkártyáját sem fogadja el a automata.  Felajánlaná viszont a nyakláncát biztosítékként, ha adnánk neki 50-100 lejt. Elkérné a telefonszámunkat és, ha sikerülne pénzt levennie a kártyájáról, akkor kiváltaná a nyakláncát. Ekkor már nagyon bűzlött az egész, ott is hagytuk, mire ő  hadonászva ordítozott utánunk.

Amikor a baráti körünkben elmeséltük a történetet, kiderült, hogy az egyik ismerősünk bedőlt ennek a mesének és valahol Brassó megyében aranyat „vásárolt”. Persze mondanom sem kell, hogy az illető, akinek pénzt adott cserébe, nem kereste többet és nem is volt elérhető. A nyakláncot megpróbálta beadni a zálogházba, amikor kiderült, nem igazi.  Szóval, vigyázat a segítségnyújtással.


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 80,026.84


Hozzászólások

5 megjegyzés » “Hogyan vásárolhatunk olcsón aranyat?”

  1. droxin » február 20, 2012 12:37 pm

    Moldova mondta egy riportban,az emberi butaságról és hiszékenységről,hogy egy falusi dáma a pesti köruton éppen aranygyűrűt akart vásárolni egy ilyen nagykalapostól, amikor az leakasztották a rendőrök! Már vitték a rendörkocsi felé,a nő ment utánuk és kérlelte,hogy hagyják,mert ő csak megveszi azt az aranygyűrűt 8ezer forintért!!

  2. Kozan Szilard » február 2, 2012 1:57 pm

    Hahaha!
    Amikor en talalkoztam egy ugyanijen torokkel akkor egy nagyon lepukkant BMW vel volt, Zilah es Kolozsvar kozott. Akkoriban egy dacsiam volt es tudtam, hogyan kell a benzinpompat nyomogatva pompalni ki belole benzint ugyhogy tudtam neki adni. Mondtam hogy mennyibe kerul es akkor jott az aranyas dumaval, hogy nincs keszpenz de, hogy adjak neki egy kis lejt hogy tudjon tankolni. “dami putina lei” ugy tudta mondani “szegeny torok”. mondtam hogy a benzinnel bejut a varosba es probalja ott eladni es elbucsuztam….

  3. Akabelle » december 21, 2011 4:53 am

    Ezt mi is “megjártuk” kb. 12 éve valahol Slobozia környékén, hajnali 4-kor mentünk a tengerpart felé, amikor látunk egy ledöglött kocsit. A benne ülő tag ugyanezzel a storival jött; adtunk volna benzint, de aztán áttért az aranyas storijára. Rögtön tovább is mentünk…

  4. BT » december 14, 2011 1:05 am

    De igen, ha jól emlékszem, akkor egy sötétkék wv golf volt. Úgyan ez volt a stori?

  5. Ficsur » december 13, 2011 7:36 am

    Véletlenül nem egy wv golf típusú autóval volt??? Velem i próbált üzletelni!

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Mit szabad? Reklám Súgó Tippek Transindex