Súgó

1) Hogyan tölthetek fel saját történetet?
2) Mit tegyek, ha a történethez vágó kategória nem szerepel a már létező kategóriák listájában?
3) Hogyan illusztrálhatom képekkel a hozzászólásomat?
4) Mit tegyek, ha reklámot szeretnék elhelyezni a Balkanherald.ro-n?
5) Kinek írjak, ha további kérdéseim vannak, nem sikerül a feltöltés és segítséget kérek?

Témakörök:

A feledhetetlen szívás (Szagok) – Biztos nem volt annyira orrfacsaró, mint a dési cellulózgyár környéke, de akkor is említésre méltó lehet…

A vaku visszavág (Turizmus) – Hogy megint mit műveltek ezek a turisták…

Ahogy esik, úgy suppan (Szemét) – Az a minimum, hogy a melletted álló BMW-s taxisofőr égő csikket pöccint a szélvédődre.

Balkán dizájn (Arculat) – Balkáni design-különlegesség, ami a formatervezőknek rémálmot, röhögőgörcsöt de legalább enyhe szemöldökrángatózást okoz.

Bélyegnyalinda (Bürokrácia) – Sztorik a köztisztviselőről, aki lepecsételt formanyomtatványra kenve eszi meg az életedet.

Épített ökörség (Épületek) – Hihetetlen, de mégis sikerült nekik megtervezni és felépíteni. És még mindig áll.

Gyí, te Logán (Közlekedés) – Jöhet ide szekér, moped, dácsia, béemvé és sok-sok tülkölés.

Jobb adni, mint kapni (Szolgáltatások) – Például ebben a topikban elmesélheted, hogy a mesterember kiszállt a helyszínen, és megállapította, hogy a kazán elromlott, leszidott, amiért elrontottad, majd elment.

Kis délutáni testmozgás (Bunyó) – Eddig el sem tudtad képzelni, hogy ebből az okból össze lehet veszni, hát még verekedni.

Láttuk, de nem hittük (Sajtó) – Amikor nem igaz, hogy “írta az újság, tehát igaz”.

Meló-dráma (Munkahely) – Munkahelyi csetepaté, vagy bármilyen történet, aminek főszereplője a főnököd vagy a munkatársaid.

Odakapaszkodott a fazékhoz (Kaja) – Már-már elhitted, hogy a múlt évi almástésztánál semmi sem lehet rosszabb, vagy finoman fogalmazva, érdekesebb.

Ojjektumok (Tárgyak):Vannak tárgyak, amiket még azelőtt el lehet rontani, hogy hozzáérnénk.

Sarló és kalapács (Kommunizmus) – Csáu idejében történt, de még mindig van hatása.

Sznobboard (Újgazdagék) – Gipszszökőkút, kertitörpe, s hát még a szomszéd, aki ad magára!

1) Hogyan tölthetek fel saját történetet? a.) Kattints az Írás gombra. Kövesd az ott olvasható utasításokat, a történetedet a Szöveg ablakba másold be.

b.) A szöveget formázni is lehet az ablak fölött található gombok segítségével – ha például kövér (bold) betűs részt akarsz, akkor jelöld ki a szöveget, majd kattints a B gombra.

c.) Hogyha több ideig szerkeszted a szöveget, ajánlatos néha a Ment és szerkeszt tovább gombra klikkelni. Ezzel elkerülheted azt, hogy ha netán kiakad a rendszer, a módosításaid elszálljanak!

d) Ha készen állsz, nyomd meg a Mentés gombot! A történeted ekkor még nem jelenik meg a blog főoldalán, mert moderálásra vár. De hátradőlhetsz, innen tovább mi intézzük – a moderálási szabályaink a Szabályzat menüpont alatt olvashatók.

2) Mit tegyek, ha a történethez vágó kategória nem szerepel a már létező kategóriák listájában? Írd be az általad ajánlott kategória poénos nevét, és a hozzá illő, legfennebb két szóból álló magyarázatát a történeted mellé, a többit bízd ránk.

3) Hogyan illusztrálhatom képekkel a hozzászólásomat? a.) Hozz létre egy új képtárat. A Képtár menüpontra kattintva hozhatsz létre képtárat, és töltheted fel fotóid. Egyszerűen kattintsd be a Hozz létre új képtárat gombot, írd be a képtárad nevét, és mentsd el a képtárat az OK gombbal. A galéria a képeket automatikusan 450 pixel szélesre méretezi, de inkább vágd meg magad, így elkerülöd a fotó minőségének esetleges silányulását. A kép magasságával ne bíbelődj, a rendszer elfogyadja a szabványnál magasabb vagy alacsonyabb képeket is. Ha állóképet töltesz fel, nyugodtan lehet 450 px-nél keskenyebb, nem fognak szétcsúszni.

b.) Töltsd fel fotóidat a gépedről az új képtáradba. Egy kép feltöltéséhez válaszd ki a képtárat, válaszd ki a gépedről a Browse gombbal a fotót, utána pedig az OK gomb megnyomásával mentsd el. Több kép feltöltéséhez ismételd meg a b.) pontot.

c.) Illeszd be a képtárat a szövegedbe. A képtár beillesztése a szövegbe egy kigenerált kód bemásolásval történik. Kattints a Képtár intéző menüpontra, válaszd ki a képtárat, amit fel szeretnél tölteni, és másold ki a szögletes zárójelekkel határolt szöveget (az ábrán: [myginpage:agigaleria]).

d.) Illeszd be a kimásolt kódot a szövegedbe. Ahhoz, hogy beilleszthesd a képtárad a szövegbe, nyisd meg a szöveged a következőképpen: kattints az Intéző menüpontra, azon belül a Bejegyzésekre, és a Módosít gombra. Az így megnyitott szövegbe bemásolod a kódot.

4) Mit tegyek, ha reklámot szeretnék elhelyezni a Balkanherald.ro-n?

Klikkelj a főoldalon a Reklám gombra!

5) Kinek írjak, ha további kérdéseim vannak, nem sikerül a feltöltés és segítséget kérek? Az Admin majd válaszol, mailcíme: kertesz.melinda@transindex.ro .

Mit szabad? Reklám Súgó Tippek Transindex