Balkán herald

október 1, 2013, galacko | Szolgáltatások (Jobb adni, mint kapni), Munkahely (Meló-dráma), Bürokrácia (Bélyegnyalinda) | Szólj hozzá

pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 82,117.20
Igenis, a hossz számít. Fűtéscsövet cserélünk

május 25, 2012, murr | Átverés (A dzsungel törvénye), Szolgáltatások (Jobb adni, mint kapni) | 1 megjegyzésTavaly nyáron döntöttünk úgy a lakóközösséggel, hogy lassan porló, több, mint 40 éves tömbházunk javítgatását egy profi karbantartó-cégre bízzuk. Akkoriban úgy tűnt, rendkívül előnyös üzletet kötöttünk: a lakók amúgy is hosszú évek óta fizetnek a tömbház karbantartásáért egy havonta pár lejes összeget - a korábbi cég azonban kizárólag a fűtés-rendszer hibáinak a javítását vállalta a havi díj fejében, azt is csak munkanapokon, 9-től 5-ig. olvasd tovább »


pontos átlag: 2.00

pontos átlag: 113,438.89
Hogyan alakul a hála- és csúszópénz intézménye a kolozsvári szülészeten?

november 24, 2011, sssipike | Szolgáltatások (Jobb adni, mint kapni) | 4 megjegyzésAz utóbbi években olyan gyakran jártunk a kolozsvári Megyei Klinikai Kórház újszülött osztályán, hogy lassan már állandó bérletet válthatnánk a vajúdóba, a titkárságon fejből vágják az adatainkat, és ki tudja, legközelebb ajándék fogkefét is kapunk a főorvostól. olvasd tovább »


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 2.97
Víz tört fel az aragázakból egy vaslui-i tömbházban

október 19, 2011, admin | Szolgáltatások (Jobb adni, mint kapni), Munkahely (Meló-dráma) | 6 megjegyzésPremier a Balkánon: Egy vaslui-i tömbház lakosainak megdöbbenésére víz tört fel az aragázaikból, amikor mit sem sejtve meg akarták gyújtani a tüzet. A gázszolgálat riasztásra kiérkező alkalmazottai arra lettek figyelmesek, hogy valaki a vízvezetéket a gázvezetékre csatlakoztatta. Kiderült, a tömbház egyik lakosa hőközpontjának beszerelését egy szakképzetlen munkásra bízta, a galibát ez a munkás okozta.

vizgaz.png

A tömbház lakói néhány napig gáz nélkül maradnak, a saját hőközponttal rendelkezők a melegítést is kénytelenek nélkülözni, ugyanis a gázszolgáltató alkalmazottai több napig fognak dolgozni a gázvezetékek vízmentesítésén. A károkat természetesen nem a jómunkásembernek, hanem a szolgáltatásait igénybe vevő lakónak kell kifizetnie.


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 2.90
Facefood, Lady Gaga manikűrszalon és társai

október 5, 2011, Dunci | Szolgáltatások (Jobb adni, mint kapni), Kommunizmus (Sarló és kalapács), Épületek (Épített ökörség), Sajtó (Láttuk, de nem hittük), Közlekedés (Gyí, te Logán!), Arculat (Balkán dizájn) | Szólj hozzáAz utóbbi öt hónap balkáni kóborlásai alatt gyűjtött képek, több kommentárt nem is fűznék hozzá. Élvezzétek!

Albérlet

Albérlet: Kiadó szoba egy lánynak. Vagy egy fiúnak, vagy bárkinek, csak jöjjön már (Nagyvárad, Románia)

Autózár

Autózár: Ha nincs ló, jó a szamár is (Kolozsvár és Nagyvárad közti úton, Románia)

cigaretta-bulgakov.jpg

Cigaretta, Bulgakov: maximális ár-maximális extázis (Kolozsvár, Románia)

Facefood

Facefood: Azt nem tudom, hogy itt az arcodba kapod a kaját vagy csupán arról van szó, hogy egy élelmes helyi vállalkozó ezzel a szójátékkal lovagolta meg a Facebook hullámot. (Nis, Szerbia)

Hosszabbító

 

 

 

 

 

 

 

 

Hosszabbító: Meglehet, hogy ráz a kilincs. (Nis, Szerbia)

 

Húsbolt, cipőbolt

Húsbolt, cipőbolt: Cipőbolt a húsboltban. Igaz, csak az udvarban lévő cipőboltot reklámozzák, de ez vajmi kevés embernek jön csak le. (Kolozsvár, Románia)

 

korona-no-ticket-please.jpg

Korona: Az első művészi reflexió a Koronán tapasztalható blatthelyzetre. (Moszka kávéház, Nagyvárad, Románia)

ladygaga.jpg

Lady Gaga: Ha ezt Lady Gaga tudná. (Újvidék, Szerbia)

nuincercati.jpg

Nu încercați: Tehát: csak az próbálhatja ki, aki biztosan megveszi. Azt hiszem már tavaly is láttam ugyanezt a kukkert. (ócskapiac, Nagyvárad, Románia)

tablo.jpg

Tabló: Szexi tabló autószerelő osztálynak. (Újvidék, Szerbia)

teveszett.jpg

Tévészett: Ha lötyög a képcső a tévében, toldd meg egy papírral. (Bitola és Ohrid közötti buszjárad, Macedónia)

titokaszino.jpg

Tito kaszinó. (Nis, Szerbia)

trashcanskopje.jpg

Alternatív szemeteskuka Szkopje utcáin. (Szkopje, Macedónia)

utlevelosztaly.jpg

Így mérik meg a magasságodat a nagyváradi útlevélosztályon. (Nagyvárad, Románia)


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 2.73
Hímzett asztalterítő volt a lepedő

augusztus 22, 2011, Dunci | Szolgáltatások (Jobb adni, mint kapni), Turizmus (A vaku visszavág), Arculat (Balkán dizájn) | 1 megjegyzésJúlius végén Macedóniában jártunk Ohridon, az Ohridi-tó partján fekvő idilli kis településen.

Szállást nem foglaltunk előre, tudtuk, hogy nyáron rengetegen adják ki a lakásukat, vagy szobájukat turistáknak, gondoltuk nem lesz nehéz megtalálni őket. olvasd tovább »


pontos átlag: 4.00

pontos átlag: 2.98
Balkániba fulladt az európainak szánt út

június 23, 2011, Dunci | Szolgáltatások (Jobb adni, mint kapni), Turizmus (A vaku visszavág), Közlekedés (Gyí, te Logán!) | 8 megjegyzésA magyar igazolvánnyal rendelkezők 90%-os kedvezményt kapnak a Magyarország területén történő vonatutakra. Ezért a román-magyar határ mentén élők sokszor folyamodnak ahhoz a cselhez, hogy autóval átfurikáznak a legközelebbi magyarországi vonatállomásra, mert jóval olcsóbban jön ki így egy budapesti út, mintha a román oldalról indulnának.

Fontos infó az is, hogy például egy Budapest-Kolozsvár útvonalon az utazás magyarországi részére nem lehet megvenni a magyar igazolványos jegyet, a többi részére pedig a „rendeset”: vagy a hozzád eső legközelebbi, még Magyarországon levő állomásig utazol, vagy megveszed a teljes útvonalra a jegyet.

Elméletben. Gyakorlatban azonban ha szerencséd van, akkor a Budapest-Kolozsvár útvonalon Biharkeresztesig utazhatsz kedvezményes jeggyel, onnan meg balkáni módszereket alkalmazva lefizeted a magyar, majd a román ellenőröket, hogy átmehess a határon és csak Kolozsváron kelljen leszállnod.

Nekem ez legutóbb nem jött össze. olvasd tovább »


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 2.74
Az újságíróknak szervezett demó-vonatozás közepette romlott el a vonat

június 6, 2011, admin | Szolgáltatások (Jobb adni, mint kapni), Turizmus (A vaku visszavág), Sajtó (Láttuk, de nem hittük), Közlekedés (Gyí, te Logán!) | 2 megjegyzés 

Pénteken történt, hogy Anca Boagiu szállításügyi miniszter a hazai turizmus ösztönzése végett a román vasút jótéteményeit reklámozandó be akarta bizonyítani az újságíróknak,  hogy Bukarestből két óra alatt a hegyekben, Predealon lehetnek a Kék Nyíl vonattal.  A sors fintoraként a vonat éppen a demóút közepette robbant le.  Az újságíróknak pedig megadatott a lehetőség, hogy lefilmezzék, miként javítanak meg a CFR alkalmazottai egy faággal,  egy darab, az út mellől összeszedett dróttal és némi ragaszószalaggal  egy elromlott vonatmotort. olvasd tovább »


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 2.83
Mozi élmény

november 2, 2010, nietzsche | Szolgáltatások (Jobb adni, mint kapni) | 4 megjegyzésTegnap moziban voltunk, Marosvásárhelyen, a belvárosi moziban. Meki kajával megyünk be. A film címe: Nuntă în Basarabia (http://nuntainbasarabia.ro). Nem nagy szám, de megérte. És kaptunk egy kedves balkáni bónuszt is. A jegyszakító néni ránéz a lányra, akivel mentem és a következőt mondja: Jaj istenem, olyan hideg van bent, mit adjak rád, mit adjak rád? Elmegy, sietve visszajön és hoz egy nagy fekete fehér kardigánt, tudniillik nincs a moziban fűtés. Valójában jégverem a mozi. Összesen öten voltunk a vetítésen, ketten közülük profik voltak, eleve hoztak magukkal extra pulcsikat. Amikor kimentünk, visszaadtuk a kardigánt, a jegyszakító néni azt mondta: legközelebb jól fel kell öltözni és el kell jönni a következő filmre is.


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 3.01
15 dolog, amit utálok Romániában

november 1, 2010, Dunci | Szolgáltatások (Jobb adni, mint kapni), Szemét (Ahogy esik, úgy suppan), Sajtó (Láttuk, de nem hittük), Közlekedés (Gyí, te Logán!), Bürokrácia (Bélyegnyalinda) | 14 megjegyzés1. (Még mindig) nem adnak vissza pontos pénzt a kasszáknál + a kiszolgálók sokszor azt hiszik, szívességet tesznek, mikor kiszolgálnak.

2. Az emberek szemetelnek, ráadásul a szemetet nem takarítják el rendesen az utcákról.

3. A bioboltokban árulják a külföldről hozott bioterméket, miközben a piacon kapható áruk sokkal olcsóbbak és bióbbak.

4. Mindenki azt hiszi, ért a politikához.

5. Még ha tisztességesen akarok zeneszámot vásárolni, akkor sem vehetek az iTunes-ról, sőt az Amazon-ról és az E-bay-ről sem.

6. A Kék nyíl nevű vonatok bár szépen néznek ki, de iszonyú kényelmetlenek, 1 óránál többet utazni rajtuk kínszenvedés. (elküldeném a tervezőjét egy Nagyvárad-Konstanca útvonalon egy útra).

7. Mindenki panaszkodik a korrupcióra, de ha oda kerül a sor, automatikusan virítják a borítékot.

8. A Rom és a Făgăraș csokik idegen tulajdonban vannak.

9. A bürokráciát.

10. A felelőtlen és bunkó sofőröket, akik nem tartják be a közlekedési szabályokat.

11. A bicikliutak nemlétét.

12. Az amatőr román újságírást, ahol az a hír, hogy Băse fején van egy folt.

13. A sporthíreket a tévében, újságban, rádióban, melyek szinte csak a román fociról szólnak és amelyekben csak az a hír, hogy ki, mikor, mit nyilatkozott.

14. Annyiszor ássák fel az utcát, ahány fajta vezetéket vagy csövet kell lefektetni.

15. A városokban ok nélkül vágják ki a fákat.


pontos átlag: 3.00

pontos átlag: 2.89
keep looking »
Mit szabad? Reklám Súgó Tippek Transindex