Balkán herald

október 1, 2013, galacko | Szolgáltatások (Jobb adni, mint kapni), Munkahely (Meló-dráma), Bürokrácia (Bélyegnyalinda) | Szólj hozzá

pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 81,108.40
Víz tört fel az aragázakból egy vaslui-i tömbházban

október 19, 2011, admin | Szolgáltatások (Jobb adni, mint kapni), Munkahely (Meló-dráma) | 6 megjegyzésPremier a Balkánon: Egy vaslui-i tömbház lakosainak megdöbbenésére víz tört fel az aragázaikból, amikor mit sem sejtve meg akarták gyújtani a tüzet. A gázszolgálat riasztásra kiérkező alkalmazottai arra lettek figyelmesek, hogy valaki a vízvezetéket a gázvezetékre csatlakoztatta. Kiderült, a tömbház egyik lakosa hőközpontjának beszerelését egy szakképzetlen munkásra bízta, a galibát ez a munkás okozta.

vizgaz.png

A tömbház lakói néhány napig gáz nélkül maradnak, a saját hőközponttal rendelkezők a melegítést is kénytelenek nélkülözni, ugyanis a gázszolgáltató alkalmazottai több napig fognak dolgozni a gázvezetékek vízmentesítésén. A károkat természetesen nem a jómunkásembernek, hanem a szolgáltatásait igénybe vevő lakónak kell kifizetnie.


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 2.90
Hogyan lett a román birkapásztorból római legionárius?

október 26, 2010, Dunci | Átverés (A dzsungel törvénye), Kommunizmus (Sarló és kalapács), Munkahely (Meló-dráma) | 9 megjegyzésHát az úgy volt, hogy a hetvenes évek Romániájában, egy régészeti ásatás apropóján összegyűlt egy csomó okos ember, hogy a földet túrja és keressenek valami ősi, történelmi bizonyítékot a román nép eredetét illetően.Főleg rómaiakra utaztak, de nem találtak semmit, csak egy árva sírt, melyben egy pásztor és a kutyája volt eltemetve. A régészek tehetetlenül, fejvakarva állták körül a gödröt, azon tanakodtak, mit mutassanak, mit mondjanak a pártnak, hiszen mioritikus emlékük már nagyon sok volt azidőtájt és illő lett volna valami újjal előállni.

olvasd tovább »


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 2.78
Anti-Balkán avagy Szlovénia reloaded

október 11, 2010, Dunci | Turizmus (A vaku visszavág), Kaja (Odakapaszkodott a fazékhoz), Arculat (Balkán dizájn), Munkahely (Meló-dráma) | 3 megjegyzésA panzióban továbbra sem szeretnek minket. Bár belépéskor a tulajdonos, akinek a frizurája a ’80-as évek kelet-német hajviseletét idézte, köszönt mindenkinek, de a recepciós még mindig morcos volt. A szakácsné pedig, mintha csak otthon lennénk, lazán kikiabált a konyhából, mikor megkérdezte mit kérünk reggelire. Először nem is értettük mit mondott, de másodjára kapcsoltunk, hogy azt kiabálta: “ham and eggs” (sonka és tojás) jó lesz? Nekünk megfelelt. olvasd tovább »


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 2.83
Így dolgoznak a Dacia-szervízben

december 2, 2009, knorr | Szolgáltatások (Jobb adni, mint kapni), Közlekedés (Gyí, te Logán!), Munkahely (Meló-dráma) | 5 megjegyzésTörtént nem is olyan régen, hogy elvittem az autót (Dacia Logan 1,6) 60 ezres átvizsgálásra: olaj, fékbetétek, vezérműszíj cseréje, meg minden ami ilyenkor szokás. Mielőtt kiszállnék az autóból, még átvillan az agyamon, hogy a bal hátsó biztonsági öv csévélőjével valami baj van: nem húzza vissza az övet használat után, úgyhogy szólok, talán azt is nézzék meg. A komótosan fütyörésző szaki bólint, én el.

10 perc múlva hívnak, a 6 lejes szerviz valami 2000 lej körüli tétel lesz. (A telefonban pár másodperces csend, míg én összeszedem magam) Normális, lezser hangon mondom, hogy hát ha ennyi, akkor ennyi, csinálják meg.

Ja, s az övvel az van, hogy nem lehet javítani, csak egészben cserélni – így a szaki – csak egyrészt most épp nincs ilyesmi raktáron, másrészt további 8000 lejes tétel lesz. Újabb csend, próbálom magam elé képzelni az övet, egy darab gurtni meg egy rugós csévélő izé, a kurva életbe, ez hihetetlenül sok. Mondom, hogy hát kösz, azt akkor most hagyjuk ki.

Az ügy szünetelt pár hónapig, majd a napokban úgy gondoltam, én is ránézek egyszer az övre, nem lehet az olyan bonyolult. A kalaptartó filcbetétét meglepően könnyen, szabad kézzel lehet felfeszíteni, hiába, low budget autó ez – alatta pedig ott a csévélő, és még valami ide-oda tekergő, ágas-bogas izé, ami nem stimmel.

Közelebbről is megnézem – hát az a csévélő tönkrement, zsírtól csöpögő rugója. A szaki egyszerűen kitépte, majd (miután kiderült, nem lesz övcsere) visszagyűrte a kalaptartó filc alá, ököllel rávert vagy kettőt, oszt’ kész.

Mit mondjak, igazi román craftsmanship, ahogy illik 2000-es számla ellenében. Ennek fényében nem is akarom tudni, milyen munkát végeztek az autó többi (átlag-felhasználó számára kevésbé szembetűnő) pontján, mindenesetre többet márkaszervíz engem nem lát.

U.i.: A szóban forgó Dacia-szervíz kolozsvári, és a feleki úton van. A másik, Dorobanţilor úti szervizzel szintén vannak élményeim, épp ezért gondoltam, váltok és megyek inkább a feleki útra.

[myginpage=dacia]


pontos átlag: 5.00

pontos átlag: 3.09
Customers last

október 21, 2009, Dunci | Átverés (A dzsungel törvénye), Szolgáltatások (Jobb adni, mint kapni), Közlekedés (Gyí, te Logán!), Munkahely (Meló-dráma) | 2 megjegyzésAmerikában, vagy a nyugati államokban van egy olyan vendéglátóipari aranyszabály, hogy “Costumers first”, ami kb. azt jelenti, hogy a vendégnek mindig igaza van, akkor is, mikor valójában nem. A lényeg az, hogy a kiszolgáló személyzetnek a vendég minden kéréséhez, még ha jogtalan is, jó pofát kell vágnia és lehetőleg teljesítenie kell minden idióta kérést.

olvasd tovább »


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 3.07
“Ezt én nem enném meg”, mondta a pincérnő

október 7, 2009, Dunci | Szolgáltatások (Jobb adni, mint kapni), Kaja (Odakapaszkodott a fazékhoz), Munkahely (Meló-dráma) | 1 megjegyzésBulgária egy köpésre, kedves emberek, csendes kisváros: ez Călărași. Hangulatos étterem a Dunaparton. A pincérnő határozott, kicsit szigorú arca van, de nagyon kedves. Pizzát rendelünk a frissen megismert emberekkel, hárman rendeltünk két Quatro formaggi-t (négyfajta sajtot tartalmazó pizzát). Nagyon finom, megy a beszélgetés, fogynak a szeletek, lassan a poharak is kiürülnek. A pincérnőnk az asztalt szedi le, beszédbe elegyedünk vele, már nem tudom mi volt a téma, de a mi pizzánkhoz lyukadunk ki valahogy. Megdicsérjük, hogy nagyon ízletes volt, köszönjük, stb. Az ő válasza: Ez az egyetlen fajta pizza, amit én sohasem rendelnék meg, mert láttam, hogy készítik a sajtot. Hoppá! Ez aztán a reklám a vendéglőnek. Persze megkérdezzük, hogy miért? Ő is érezte a helyzet fonákságát, gyorsan magyarázkodni kezdett, hogy persze nem erről a sajtról van szó, hanem amit a piacon árulnak az árusok. Majd elmondta, hogy ő saját magának csinálja a sajtot, vannak juhai és csak abban bízik, azok csak igazán tiszták, de már késő volt. Azon gondolkoztam miért kellett ezeket a felesleges köröket megfutnia a pincérnőnek, ha amit mi ettünk, úgyis higiénikusan készült. Vagy mégsem?


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 2.87
Paradoxon

június 3, 2009, laptop | Átverés (A dzsungel törvénye), Munkahely (Meló-dráma) | 5 megjegyzésGondolatok a XXI. század egyik paradoxonjáról:
Minap eszembe ötlött az eddig leélt pár évem, s a tanulság nem túl bíztató, ami az levont következtetéseket illeti.
Kiskorom óta jóanyám azt mondogatta, hogy “Tanulj fiam, úgy lesz belőled valaki.” Én meg hittem neki és tanultam. Elvégeztem az általánost, aztán aggódtam a líceumba jutás felől, mert úgy hittem, hogy számít valamit, jövőt építhetek általa.

olvasd tovább »


pontos átlag: 2.00

pontos átlag: 2.96
Aprópénz

április 14, 2009, Dunci | Átverés (A dzsungel törvénye), Szolgáltatások (Jobb adni, mint kapni), Munkahely (Meló-dráma) | 13 megjegyzésÖrültem nagyon mikor végre meghozták azt a szabályt, hogy tilos cukorkákat és rágókat adni visszajáró gyanánt: végre nem kell feszengeni, az elárusítónénik szigorú tekintete alatt. Reméltem, ez a szabály érvényes minden olyan helyen, ahol forog a pénz. Mindezek ellenére pont egy olyan helyen vertek át, amit állami szektornak szoktak nevezni.

olvasd tovább »


pontos átlag: 3.00

pontos átlag: 3.07
Fehér köröm, nekem nem öröm

március 18, 2009, Dunci | Tárgyak (Ojjektumok), Szolgáltatások (Jobb adni, mint kapni), Kaja (Odakapaszkodott a fazékhoz), Munkahely (Meló-dráma) | Szólj hozzáJó helyen lakom, mivel pont a tömbházunk alatt van egy non-stop. Lift a nyolcadikról és a 10 lépés távolságra minden sürgősen és frissen szükséges termék kapható. A nénikkel, akik ott dolgoznak már ismerjük egymást (látásból), aminek főleg egy nagy előnye van: ha nincs nálam elég pénz, akkor is elvihetem az árut. Ezenkívül semmi jópofizás, kölcsönösen ismerős arcokként könyveltük el egymást.

olvasd tovább »


pontos átlag: 3.00

pontos átlag: 3.13
keep looking »
Mit szabad? Reklám Súgó Tippek Transindex