Szelektív hulladékgyűjtés

február 21, 2012, Gabora Attila | Szemét (Ahogy esik, úgy suppan), Közlekedés (Gyí, te Logán!) | Szólj hozzáSzelektív hulladékgyűjtés (fém, papír műanyag, mind külön-külön) Kolozsváron, a polgármesteri hivatal által központi területnek (Zona Centrala)  nyilvántartott  utcákon… A képek magukért beszélnek.

balkan1.jpg

balkan2.jpg


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 123,635.42
Mit is csorgat a szomszéd, miközben velem beszél?

január 18, 2011, sssipike | Bunyó (Kis délutáni testmozgás), Szemét (Ahogy esik, úgy suppan), Közlekedés (Gyí, te Logán!) | 5 megjegyzésMindig is a gyermekkoromra emlékeztet, ha látok egy szétszedett, zsíros, ütött-kopott autót, amit a tömbház parkolójában szerel a tulajdonosa. Annak idején, a nyolcvanas években minden magára valamit is adó férfi űzte ezt a sportot. Hétvégenként a blokk környéki garázsok (mit garázsok, játszóterek, járdák, udvarok) benépesültek oldalukra támasztott csotrogányokkal. Békésen folydogált az olaj, csengett a kalapács, káromkodott az apamackó. Minden tömbháznak megvolt a nyugdíjas autószerelője, aki két fillérért, hallás után szelephézagot állított, hengert csiszolt, motort újított fel, alkatrészt „szerzett” vagy egyszerűen csak ült a napon egy üveg sörrel, és csendben izzadt. olvasd tovább »


pontos átlag: 3.00

pontos átlag: 2.74
15 dolog, amit utálok Romániában

november 1, 2010, Dunci | Szolgáltatások (Jobb adni, mint kapni), Szemét (Ahogy esik, úgy suppan), Sajtó (Láttuk, de nem hittük), Közlekedés (Gyí, te Logán!), Bürokrácia (Bélyegnyalinda) | 14 megjegyzés1. (Még mindig) nem adnak vissza pontos pénzt a kasszáknál + a kiszolgálók sokszor azt hiszik, szívességet tesznek, mikor kiszolgálnak.

2. Az emberek szemetelnek, ráadásul a szemetet nem takarítják el rendesen az utcákról.

3. A bioboltokban árulják a külföldről hozott bioterméket, miközben a piacon kapható áruk sokkal olcsóbbak és bióbbak.

4. Mindenki azt hiszi, ért a politikához.

5. Még ha tisztességesen akarok zeneszámot vásárolni, akkor sem vehetek az iTunes-ról, sőt az Amazon-ról és az E-bay-ről sem.

6. A Kék nyíl nevű vonatok bár szépen néznek ki, de iszonyú kényelmetlenek, 1 óránál többet utazni rajtuk kínszenvedés. (elküldeném a tervezőjét egy Nagyvárad-Konstanca útvonalon egy útra).

7. Mindenki panaszkodik a korrupcióra, de ha oda kerül a sor, automatikusan virítják a borítékot.

8. A Rom és a Făgăraș csokik idegen tulajdonban vannak.

9. A bürokráciát.

10. A felelőtlen és bunkó sofőröket, akik nem tartják be a közlekedési szabályokat.

11. A bicikliutak nemlétét.

12. Az amatőr román újságírást, ahol az a hír, hogy Băse fején van egy folt.

13. A sporthíreket a tévében, újságban, rádióban, melyek szinte csak a román fociról szólnak és amelyekben csak az a hír, hogy ki, mikor, mit nyilatkozott.

14. Annyiszor ássák fel az utcát, ahány fajta vezetéket vagy csövet kell lefektetni.

15. A városokban ok nélkül vágják ki a fákat.


pontos átlag: 3.00

pontos átlag: 2.90
Kis semmi nap

október 27, 2009, nietzsche | Turizmus (A vaku visszavág), Szemét (Ahogy esik, úgy suppan), Szagok (A feledhetetlen szívás) | 1 megjegyzésMarosvásárhely, reggel 5.30. A reptéren várunk. Borzalmas ez a hely. Hatalmas a por, a növények levelein idült kosz, össze-vissza a neonfényben ling-lengő falragaszok - felnyomjuk leokoplaszttal s jólesz kompozícióban. Egy kis sporttévé az egyik oszlopra erősítve, a román egyes hajnali műsora megy, a D`ale lui Mitică. Nagyon stílszerű. olvasd tovább »


pontos átlag: 2.00

pontos átlag: 3.05
Petőfi és a kotonok

április 3, 2009, kiskun | Szemét (Ahogy esik, úgy suppan) | 2 megjegyzésJanuár végén többedik alkalommal mentem Gyergyóba, most épp Segesvár-Székelyudvarhely irányából közelítettem meg a várost. Velem volt a 22 éves fiam, aki utoljára tíz éve járt erre, meg egy lány, aki soha sem. Épp ezért megálltunk a Segesvár melletti Petőfi emlékműnél is.

Az emlékmű előtti oldalon megáltam, a fiú kiszállt, a lány nem tudott, mert az ajtaja mellett nagy pocsolya volt, így átparkoltam a Héjjasfalva felőli parkolóba. Amikor újra összeverődtünk, mindhárman egyszerre röhögtük el magunkat: az út mindkét oldalán használt óvszerek hevertek. olvasd tovább »


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 3.06
Fehérke Jóska gardróbja

március 9, 2009, Rere | Épületek (Épített ökörség), Szemét (Ahogy esik, úgy suppan) | Szólj hozzáFehérke Jóska egy becsületes agglegény, aki sok mindenhez értene, ha nem lenne végtelenül lusta. Ezért alternatív pénzkeresési lehetőségekhez fordul. Örökölt egy házat a szüleitől, amiben valószínűleg addig lakik, amíg még van annak teteje. Eladta már a kútnak a kövét, az ablakokról az üveget, mert – saját elmondása szerint – a nejlon jobban tartja a meleget. olvasd tovább »


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 2.87
A jövő időben kifejezett kuka története

február 18, 2009, les | Tárgyak (Ojjektumok), Szemét (Ahogy esik, úgy suppan) | 1 megjegyzésBalkáni sorstársunk egyik délután a jövőben járt, és azt látta, hogy ellopták kukáját. Amint nagy fények közepette újra landolt szobájának díványán, papucsba bújt és lerohant a bejárathoz, hogy orvosolja a problémát. Ziláltan az órájára nézett. Még mindig volt egy félórája addig, amíg kukáját végleg ellopják és értékesítik a kolozsvári lopott kukák piacán.

olvasd tovább »


pontos átlag: 2.00

pontos átlag: 3.04
Szeben: Európa kulturális és tisztálkodási fővárosa

január 30, 2009, gogolka | Turizmus (A vaku visszavág), Szemét (Ahogy esik, úgy suppan) | 2 megjegyzésSzuper hely ez a Nagyszeben! Történt itt egy csomó ilyen kulturális izé mostanában, puccba vágták az épületeket, cuccos vendéglői vannak, meg minden. És ami a legprofibb: nem csak a lelki, hanem a testi igényekre is gondoltak. Mert mit szeretne leginkább csinálni a turista, amikor hosszú utazás után végre megérkezik egy városba? Természetesen tisztálkodni.

A nagyszerű szebeni városvezetés erre is gondolt, és zuhanyzókat létesített. Nem is akárhol, hanem a legkönnyebben megközelíthető helyen: egyenesen a főtéren. Igaz, a víz valamiért lentről felfele spriccol, de hát biztosan ez a hely specialitása.

Kiváló, bár ingadozó víznyomás, tágas (egész térnyi) fürdőszoba, kiváló kilátással. Még szerencse, hogy megvettem az új Cosmót, és találtam benne egy Nivea sampon-mintát, így élni tudok a hely adta lehetőségekkel. Hmmm… de vajon hova dobjam a csomagolását?

[myginpage=szebensampon]


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 3.16
Csíki kukák

december 20, 2008, kezeslabas | Szemét (Ahogy esik, úgy suppan) | Szólj hozzá[myginpage=csikikuka]


pontos átlag: 2.90
Mit szabad? Reklám Súgó Tippek Transindex