Csávó a HTC-mmel: egy telefon poszttulajdonosi élete

szeptember 30, 2013, galacko | Tárgyak (Ojjektumok), Turizmus (A vaku visszavág), Sajtó (Láttuk, de nem hittük) | Szólj hozzáA hétvégén futott a közösségi médiában annak a belga csávónak a sztorija, akinek ellopott okostelefonjával egy romániai család folyamatosan fényképezte magát, s amiről a csávó egy szép kis blogot készített this guy has my htc címmel. A történet viszont tegnap este véget ért, a hírek hatására ugyanis törölték a képeket.

olvasd tovább »


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 38,839.23
Árukapcsolás. Telemea, az igazi Energizer!

február 15, 2011, Vizi Boromir | Tárgyak (Ojjektumok), Kaja (Odakapaszkodott a fazékhoz) | 6 megjegyzésEzt a kedves csendéletet egy kolozsvári bevásárlóközpont technikai részlegén fotóztam.

2011-02-13-204210.jpg

2011-02-13-204139.jpg

2011-02-13-204243.jpg


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 2.87
Szigetelőszalag rulez forevör!

február 2, 2011, sssipike | Tárgyak (Ojjektumok), Közlekedés (Gyí, te Logán!), Arculat (Balkán dizájn) | 4 megjegyzésNem is különösebben szép, meg nem is nagyon érdekes vagy erős autó a Renault 15. Tudomásom szerint sosem volt a kamaszok álma, de hát a „kétajtós” sportkocsi a 90-es években nagy szó volt, főleg, hogy akkoriban már olcsó is volt, meg egy kisebb család is belefért. A Renault 12-re épült, így jó eséllyel a Dacia-alkatrészek is jók voltak hozzá: nem csoda hogy hozták, mint a cukrot. Pár éve még láttam egy-egy rohadófélben levő példányt Kolozsvár utcáin, de aztán egy komolyabb zuhé hatására mind elolvadtak, s lassan beszivárogtak a beton repedéseibe.

Mikor már úgy tűnt, hogy már a nevét is elfelejtettem, az alábbi, szigszalaggal körbetekert példány jött szembe egy györgyfalvi-negyedbeli kisutcán: egy nyugdíjas bácsi vezette. Kesztyű, sofőr micisapka, a botja kívül, a baloldali tükrön lógott – kiszálláskor az öreg onnan vette el. Korábban úgy tudtam, a gitt meg a sziloplaszt a házi karosszériakovácsok fő fegyvere, de rá kellett jönnöm, hogy a rétegesen felhordott szigetelőszalag is igen stílszerű, a nagyobb lyukak (mit lyukak? Hiányzó lemezek!) lefedésére.

Azt nem tudom van-e az autónak műszaki vizsgája, az viszont biztos, hogy az autó többé-kevésbé napi használatban van. Bár korábban nem tartottam különösebben izgalmas autónak, így, így, a ráhullott levelekkel, sáros szigetelőszalaggal, öklömnyi lyukakkal együtt egy közlekedési múzeumban a helye. S ha talán mégsem kerülne oda, érdemes megörökíteni az utókor számára. Nem másért, de nem tudni mikor támad egy nagyobb szél, s marad az autó helyén egy kis kupac rongyos-koszlott szigszalag.

img_9140.jpg

img_9141.jpg

img_9142.jpg

img_9145.jpg

img_9146.jpg

img_9147.jpg

img_9148.jpg

img_9149.jpg

img_9151.jpg

img_9152.jpg

img_9148.jpg

img_9154.jpg

img_9156.jpg


pontos átlag: 3.00

pontos átlag: 2.76
Az út közepén “felejtettek” egy villanyoszlopot

január 17, 2011, admin | Tárgyak (Ojjektumok), Épületek (Épített ökörség), Közlekedés (Gyí, te Logán!), Arculat (Balkán dizájn) | 8 megjegyzésBár a szerkesztőségünk egy része azon a véleményen osztozik, hogy az alábbi képen látható megoldás annyira nem gáz, hiszen kényelmesen ki-be lehet járni az utcából az oszlop mellett, a másik része úgy gondolja: megéri figyelmünkkel kitüntetni ezt a Râmnicu Vâlcea-i látványt.

vl1_19672500.JPG

 


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 2.80
Ellopták a kegyeleti tárgyakat a giuleşti-i szülészet elől

augusztus 23, 2010, Piri Amarella | Tárgyak (Ojjektumok), Sajtó (Láttuk, de nem hittük) | 3 megjegyzésPersze, hozzá vagyunk szokva ahhoz, hogy a mindennapi élet nélkülözhetetlen eleme a balkáni opportunizmus, de egy, a napokban történ eseten még a vérmes gyakorlói is megbotránkoztak. Történt ugyanis, hogy a giuleşti-i szülészeten végbement tragédia 5 csecsemőáldozata emléke előtt rótták le kegyeletüket a bukarestiek - írja a sajtó. A szokásos virág és gyertyaözön mellett játékok is halmozódtak a kórház kerítése előtt. Azonban kisvártatva néhány „talpraesett” öltönyös egyén meglátta az üzletet a dologban: fogta magát és kiválasztotta a címkével ellátott kegyeleti tárgyakat és meglépett velük. Egy elképedt szemtanú látta őket a legszebb játékokkal odébb állni.


pontos átlag: 5.00

pontos átlag: 3.00
Te mennyit adnál egy út szélén talált karikagyűrűért?

szeptember 30, 2009, knorr | Átverés (A dzsungel törvénye), Tárgyak (Ojjektumok) | 9 megjegyzésÉpp a Majális utcán tekerem felfelé, amikor egy rosszul öltözött, harmincas férfi előttem mintha felvenne a földről valamit. Elhaladok mellette, utánam kiabál, álljak meg: egy hatalmas karikagyűrűt mutat, akkorát, mint egy kisebb karperec. Shreké lehet. Hogy nem-e kell? Most találta. Kezembe adja – nem vagyok karikagyűrű-szakértő, mégis, mintha kicsit könnyű lenne – nézzem meg: milyen kopott, és itt vannak az iniciálék is. Kellene valami kis pénz, italra, mit szólok hozzá? Sorrendben a következő gondolatok villannak át az agyamon (igyekszem őszinte lenni)

1. Húha, kell a gyűrű. El lehetne adni, vagy el lehetne tenni. Adok érte 5 lejt, végre csinálok én is egy jó vásárt.

2. Á, ez mégiscsak valaki gyűrűje, méghozzá karikagyűrű. Nem egy egyszerű aranytárgy, érzelmi értéke van, nem lehet csak úgy beolvasztani.

3. Italra pénzt nem adok, elvből, senkinek sem. Nem azért mert bajom egy-egy sörrel, de betegséget nem támogatok.

4. Istenem, csak én lehetek ilyen lúzer. Itt moralizálok az út szélén, más rég odafeccolt volna 5 lejt és vitte volna a gyűrűt.

5. Valami mégiscsak bűzlik: hogy lehet, hogy nem ez a csávó viszi el eladni a gyűrűt? Sokkal több pénzt kapna érte akár egy zálogházban is, mint így, az utcán.

6. Ki az a hülye aki nyílt utcán veszi le a karikagyűrűjét és veszíti is el? Ennyire balfasz még az évtized szakítása után sem lehet senki.

Végül megvillantottam a saját karikagyűrűmet, és egy “kösz, nekem már van”-al továbbálltam.


pontos átlag: 3.00

pontos átlag: 2.80
Törjön le a keze

szeptember 10, 2009, Dunci | Tárgyak (Ojjektumok), Bunyó (Kis délutáni testmozgás), Arculat (Balkán dizájn) | 3 megjegyzésNemrég költöztünk új lakásba, a monostoron, a nyolcadik emeletre. Ha lenézünk a hetedikre ez a szívet melengető üzenet fogad minket. A kereszt segítségével a kétségbeesett virágtulajdonos, nyilvánvalóan a Fennvaló segítségét kéri, hogy a tolvajnak törjön el a keze. Az illető biztos benne, hogy Isten nem ver bottal.

[myginpage=torjonle]


pontos átlag: 3.00

pontos átlag: 2.83
A furugép

június 9, 2009, szaka_tutu | Tárgyak (Ojjektumok), Arculat (Balkán dizájn) | 3 megjegyzésTörtént egyszer, hogy az egyik ismerősünk kiment Szentgyörgyön az orosz piacra, furugépet venni. Ki es nézett egy Bosch-ot, meg es vette, haza es vitte, bé es dugta a prizába, el es kezdett fúrni, s avval a furugép el es romlott. olvasd tovább »


pontos átlag: 3.00

pontos átlag: 3.21
Plakátolási láz

június 5, 2009, Piri Amarella | Tárgyak (Ojjektumok), Arculat (Balkán dizájn) | Szólj hozzáKampány van. Fűre-fára plakát kerül, de a raklapot sem nézik bokornak.

[myginpage=plakat]


pontos átlag: 2.00

pontos átlag: 3.00
Kovászna megyei buszmegállók

május 29, 2009, balkanherald | Tárgyak (Ojjektumok), Épületek (Épített ökörség), Arculat (Balkán dizájn) | 8 megjegyzésA minap arról érkezett hír, hogy Kovászna megyében korszerű buszmegállókat építenek. A hírhez mellékelt fotókon a kővári, a sepsiszentkirályi és a kiskászoni utasmenedékeket szemlélve ehhez kétség nem is fér. [myginpage=buszmegallok_kovaszna]


pontos átlag: 4.00

pontos átlag: 3.00
keep looking »
Mit szabad? Reklám Súgó Tippek Transindex