Kis koccanás, überszopás biturbó

november 15, 2010, sssipike | Közlekedés (Gyí, te Logán!), Bürokrácia (Bélyegnyalinda) | 13 megjegyzésKis koccanás, felejthetetlen szívás – nagyjából így lehet összefoglalni azt az eseménysort, ami egy álmos nyári délután kezdődött egy vészfékezéssel, és bő két héten keresztül tartott.

Mivel maga a koccanás nem ér meg túl sok leütést, nagyon rövid leszek: Kolozsvár egyik sugárútján a stoplámpa zöldről sárgára váltott; hazai szokás szerint arra számítottam, még “átcsúszom”, azonban a gyalogátjárón hirtelen mozgást láttam – mintha egy gyermek szaladna az úton át. Vészfék, de az autó hirtelen megpördül és át a szemközti sávba: megállás után áll össze a kép, valaki hátulról meglökött. olvasd tovább »


pontos átlag: 5.00

pontos átlag: 3.03
Mozi élmény

november 2, 2010, nietzsche | Szolgáltatások (Jobb adni, mint kapni) | 4 megjegyzésTegnap moziban voltunk, Marosvásárhelyen, a belvárosi moziban. Meki kajával megyünk be. A film címe: Nuntă în Basarabia (http://nuntainbasarabia.ro). Nem nagy szám, de megérte. És kaptunk egy kedves balkáni bónuszt is. A jegyszakító néni ránéz a lányra, akivel mentem és a következőt mondja: Jaj istenem, olyan hideg van bent, mit adjak rád, mit adjak rád? Elmegy, sietve visszajön és hoz egy nagy fekete fehér kardigánt, tudniillik nincs a moziban fűtés. Valójában jégverem a mozi. Összesen öten voltunk a vetítésen, ketten közülük profik voltak, eleve hoztak magukkal extra pulcsikat. Amikor kimentünk, visszaadtuk a kardigánt, a jegyszakító néni azt mondta: legközelebb jól fel kell öltözni és el kell jönni a következő filmre is.


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 3.01
15 dolog, amit utálok Romániában

november 1, 2010, Dunci | Szolgáltatások (Jobb adni, mint kapni), Szemét (Ahogy esik, úgy suppan), Sajtó (Láttuk, de nem hittük), Közlekedés (Gyí, te Logán!), Bürokrácia (Bélyegnyalinda) | 14 megjegyzés1. (Még mindig) nem adnak vissza pontos pénzt a kasszáknál + a kiszolgálók sokszor azt hiszik, szívességet tesznek, mikor kiszolgálnak.

2. Az emberek szemetelnek, ráadásul a szemetet nem takarítják el rendesen az utcákról.

3. A bioboltokban árulják a külföldről hozott bioterméket, miközben a piacon kapható áruk sokkal olcsóbbak és bióbbak.

4. Mindenki azt hiszi, ért a politikához.

5. Még ha tisztességesen akarok zeneszámot vásárolni, akkor sem vehetek az iTunes-ról, sőt az Amazon-ról és az E-bay-ről sem.

6. A Kék nyíl nevű vonatok bár szépen néznek ki, de iszonyú kényelmetlenek, 1 óránál többet utazni rajtuk kínszenvedés. (elküldeném a tervezőjét egy Nagyvárad-Konstanca útvonalon egy útra).

7. Mindenki panaszkodik a korrupcióra, de ha oda kerül a sor, automatikusan virítják a borítékot.

8. A Rom és a Făgăraș csokik idegen tulajdonban vannak.

9. A bürokráciát.

10. A felelőtlen és bunkó sofőröket, akik nem tartják be a közlekedési szabályokat.

11. A bicikliutak nemlétét.

12. Az amatőr román újságírást, ahol az a hír, hogy Băse fején van egy folt.

13. A sporthíreket a tévében, újságban, rádióban, melyek szinte csak a román fociról szólnak és amelyekben csak az a hír, hogy ki, mikor, mit nyilatkozott.

14. Annyiszor ássák fel az utcát, ahány fajta vezetéket vagy csövet kell lefektetni.

15. A városokban ok nélkül vágják ki a fákat.


pontos átlag: 3.00

pontos átlag: 2.89
Mit szabad? Reklám Súgó Tippek Transindex