Maffiózó bürökrácia

július 31, 2009, szaka_tutu | Bürokrácia (Bélyegnyalinda) | 7 megjegyzésOtt voltam, mikor mesélték:

egy haver elment Kisinyóba üzletelni. Bejelentkezett a szállodájába, s amint üldögél az ágyán, egyszer csak kopognak az ajtón. Kinyitja, s hát az ajtóban egy tagbaszakadt, golyófejű, fekete bőrkabátos egyén, aki aszongya, bune zua, a helyi maffiától jöttem, a védelmi díjat beszedni. olvasd tovább »


pontos átlag: 3.00

pontos átlag: 3.07
Az ereszcsatorna-biznisz és naiv áldozatai

július 14, 2009, mimoza | Átverés (A dzsungel törvénye), Szolgáltatások (Jobb adni, mint kapni) | 10 megjegyzésAz általam részleteiben ismert történet áldozatai egy idősebb házaspár, de mióta felháborodva elmeséltem pár ismerősnek, kiderült, hogy nem ők az egyetlenek, akik így jártak. Ez az eset egy Szatmár megyei faluban történt, de akadt hasonló sztori Bihar, Kolozs és Hargita megyéből is. A gyanútlan „klienseket” sikerült nagyon csúnyán átverni az ereszkészítőknek. olvasd tovább »


pontos átlag: 5.00

pontos átlag: 2.92
Nézz az ég felé…(hasznos tudnivalók a repülőzésről)

július 13, 2009, hedgehog | Közlekedés (Gyí, te Logán!), Bürokrácia (Bélyegnyalinda) | 2 megjegyzésIdeje lenne már megtanulnom, hogy a repülő nem olyan, mint a busz vagy a vonat – azaz nem úgy működik, hogy az ember megveszi a jegyet, kimegy a reptérre, felül, oszt’ leszáll a megfelelő helyen. Repülő esetén az eljárás a következő: az ember megveszi a jegyet, indulás előtt 3 órával felhívja a repteret, hogy indul-e a járat, útban reptér felé megismétli a hívást, hogy biztos legyen benne, és ezzel még mindig nem zárta ki a késés lehetőségét, ami belekavarhat az esetleges csatlakozásaiba, illetve a túlfoglalás (overbooking) nemkevésbé aranyos esetét.

Utóbbival találkoztam először: a sorban utánam következő barátnőmmel check in helyett közölték, hogy túlfoglalás történt,

nem biztos, hogy elmehet ezzel a géppel.

Ez mintegy tíz órányi reptéren dekkolást jelentett a következő járatig (hazafelé indultunk éppen, Budapest-Kolozsvár Malév-járattal), és a beígért kártérítéstől valahogy nem lett jobb a kedve. Pontosat csak akkor mondtak neki, amikor mindenki más már rég a gépen ült, addig a vámvizsgálat utáni váróteremben rághatta a körmét – végül felfért a repülőre, de csak azért, mert egy kelekótya átutazó lekéste a csatlakozását. olvasd tovább »


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 2.92
Az elveszett napszemüveg és társai

július 10, 2009, delinke | Átverés (A dzsungel törvénye), Szolgáltatások (Jobb adni, mint kapni), Turizmus (A vaku visszavág) | Szólj hozzáA törökök kereskedelméről - ami a Balkánra általában is jellemző - azt mondják, hogy teljesen korrekt: az árusok csak kérnek (sokat), és a te hibád, ha nem alkudod le az árat legalább a harmadára. Az első, elmaradhatatlan kérdés: honnan jöttél? - nem véletlen, ezt még az is tudja angolul, aki semmi mást nem ért. olvasd tovább »


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 3.11
Balkán IC

július 9, 2009, gogolka | Szolgáltatások (Jobb adni, mint kapni), Közlekedés (Gyí, te Logán!) | 2 megjegyzésVonatozom. IC-n utazom Bukarestből Kolozsvárra, kényelmes ülések, az asztalkán elfér a laptop, és a légkondi is működik. 13 óra 33 perc van, és, bár 13 órakor már indulnunk kellett volna, még sehol semmi. Az utasok közül már többen is érdeklődtek mobilon ismerőseiktől, nem sztrájkol-e véletlenül a vasúttársaság, de senki nem tud ilyesmiről. olvasd tovább »


pontos átlag: 2.00

pontos átlag: 3.22
Balkán expressz, the sequel

július 2, 2009, delinke | Szolgáltatások (Jobb adni, mint kapni), Turizmus (A vaku visszavág), Szagok (A feledhetetlen szívás), Közlekedés (Gyí, te Logán!) | 6 megjegyzésKorábbi tapasztalatok alapján azt hittem, nincs balkánibb járat a Bukarest-Isztambul vonatnál. Ezúttal az autóbuszt próbáltuk ki, és ha azt mondom, ez a vonatnál is balkánibb, az nem értékítélet. Végülis, ha a Balkánon vagy, utazhatsz bármivel.

olvasd tovább »


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 3.22
Balkán constructions, avagy hogyan építsünk egy komplex barikádot

július 1, 2009, blk | Épületek (Épített ökörség), Arculat (Balkán dizájn) | 4 megjegyzésbarikád

Van az a híres kép a Francia forradalomról, azzal a francia (ha csak nem bevándorló) csajjal aki épp mintha egy zászlót lobogtat (itt a kép), hát igen kábé ott voltam én is, csak hogy nem Párizs, nem a Bastille, nem zászló, nem a tizennyolcadik század, hanem éppenséggel Brassó, a központ, egy laptop és kéterzerkilencet írunk, olvasd tovább »


pontos átlag: 2.00

pontos átlag: 3.22
Mit szabad? Reklám Súgó Tippek Transindex