Vészvillogóval lazán letolni

április 8, 2011, sssipike | Bunyó (Kis délutáni testmozgás), Közlekedés (Gyí, te Logán!) | 1 megjegyzésKolozsvár egy jó hely, és ahogy fejlődik a város, egyre jobb lesz - a hangulat legalábbis egyre oldottabb. Például a minap a Marasti téri parkolóház felhajtója mellett álltam meg (vészvillogóval, hogyan is másképp), s már épp végére értem a kispolgárias, önostorozó gondolatsornak (lám, most én is ugyanolyan tulok módjára parkolok, mint azok, akik valóban tulkok), amikor megáll előttem egy kisbusz, vészvillogó be, sofőr ki, hátramegy, letolja a nadrágját, nyugisan átöltözik, majd továbbhajt. Laza, nem?

balk1.jpgbalk11.jpg


pontos átlag: 3.00

pontos átlag: 2.87
Mit is csorgat a szomszéd, miközben velem beszél?

január 18, 2011, sssipike | Bunyó (Kis délutáni testmozgás), Szemét (Ahogy esik, úgy suppan), Közlekedés (Gyí, te Logán!) | 5 megjegyzésMindig is a gyermekkoromra emlékeztet, ha látok egy szétszedett, zsíros, ütött-kopott autót, amit a tömbház parkolójában szerel a tulajdonosa. Annak idején, a nyolcvanas években minden magára valamit is adó férfi űzte ezt a sportot. Hétvégenként a blokk környéki garázsok (mit garázsok, játszóterek, járdák, udvarok) benépesültek oldalukra támasztott csotrogányokkal. Békésen folydogált az olaj, csengett a kalapács, káromkodott az apamackó. Minden tömbháznak megvolt a nyugdíjas autószerelője, aki két fillérért, hallás után szelephézagot állított, hengert csiszolt, motort újított fel, alkatrészt „szerzett” vagy egyszerűen csak ült a napon egy üveg sörrel, és csendben izzadt. olvasd tovább »


pontos átlag: 3.00

pontos átlag: 2.79
Rendőrautó reflektorfényében “lopom” a biciklimet

február 23, 2010, knorr | Bunyó (Kis délutáni testmozgás), Közlekedés (Gyí, te Logán!) | 5 megjegyzésSötét januári délután: olyan nap, amikor a déli locspocs még ott van az utakon, de mivel már lement a nap, lassan fagyni kezd. Az utcán alig járnak emberek, akik meg járnak, azok nem kíváncsiak egymásra. Én biciklizem a munkából hazafelé: éhes meg fáradt vagyok és fázom is, szóval faszkivan. Még meg kell állnom a negyedbeli postánál, valami csomagja érkezett az apukámnak, aztán még be kell vásárolnom: hosszú a lista úgyhogy a hátizsák meg a nyeregtáska is meg fog telni ma.

A postánál a biciklit odatámasztom a falhoz, előveszem a lakat kulcsát, majd átvillan az agyamon, nem kellene-e a pár méterre levő beton villanyoszlophoz kötöznöm a biciklim? Úgy biztonságosabb, mint egyszerűen csak átkötni a hátsó kereket. Á, nem, aki ilyen időben lop biciklit, attól nem sajnálom – gondolom.

Gyorsan ügyintézek a postán – tényleg 2 perc – majd vissza a biciklihez (nem, nem lopták el). Hanem a kulcs mintha kicsit furán forogna a zárban. Pontosabban nem tudom eltalálni azt a nyelvet, ami nyitja a zárat – a kulcs mintha üresben forogna. Próbálom egyszer, kétszer, megnyomom, húzom, csavarom, rátaposok, rángatom, semmi. A lakat nem nyílik.

Közben többen is elmennek mellettem a járdán – megnéznek – majd egy rendőrautó is megjelenik, lámpáival pontosan rámvilágít. No, legalább látok valamit, kínlódom tovább. Közben eszembe jut, vajon hogyan bizonyítom majd hogy a bicikli az enyém, ha esetleg megkérdeznék? Adás-vételi szerződésem persze van otthon, meg a hátizsákon ott a villogó, mégis elég kínos így, a várakozó rendőrök szeme láttára ráncigálni a láncot.

Sajnos semmi: a lakat meg sem nyikkan, 15-20 perc múlva feladom. Hátamra veszem a bringát: most áldom az eszem hogy nem láncoltam villanyoszlophoz. Lassan ballagok hazafelé, pontosabban nem is haza, vásárolni. Az utcán szembejövők megnéznek, senki nem szól semmit. A vásárlás elég hamar megvan (plusz 7 kiló), erre jön még a bicikli. Körülbelül 15 percig kell így gyalogolni.

Most így a történet végére jól illene egy csattanó, de hát sajnos még az sincs. Ilyen egy bad hair day, biciklismódra.


pontos átlag: 3.00

pontos átlag: 2.86
Összeverekedtem a buszsofőrrel

november 2, 2009, UGO | Bunyó (Kis délutáni testmozgás) | 11 megjegyzésA minap vasárnap reggel összepakoltam magam és elindultam a közeli buszmegállóba, azzal az előre megfontolt szándékkal, hogy a helyi közlekedési vállalat által működtetett busszal eljutok a bevásárlóközpontba, ugyanis minek gyalogolni, vagy taxival menni, ha az úgyis elvisz. Vasárnap lévén az útba eső helyek, ahol jegyet lehet venni, zárva voltak. Blattolni nem szeretek, így gondoltam, ha elkapnak, elmondom, miért nem vehettem jegyet, esetleg veszek tőlük. De mivel szinte sosem buszozok, nem ismerem a dörgést. olvasd tovább »


pontos átlag: 5.00

pontos átlag: 2.98
Törjön le a keze

szeptember 10, 2009, Dunci | Tárgyak (Ojjektumok), Bunyó (Kis délutáni testmozgás), Arculat (Balkán dizájn) | 3 megjegyzésNemrég költöztünk új lakásba, a monostoron, a nyolcadik emeletre. Ha lenézünk a hetedikre ez a szívet melengető üzenet fogad minket. A kereszt segítségével a kétségbeesett virágtulajdonos, nyilvánvalóan a Fennvaló segítségét kéri, hogy a tolvajnak törjön el a keze. Az illető biztos benne, hogy Isten nem ver bottal.

[myginpage=torjonle]


pontos átlag: 3.00

pontos átlag: 2.83
Amíg a munka becsület dolga…

május 19, 2009, Akabelle | Bunyó (Kis délutáni testmozgás), Közlekedés (Gyí, te Logán!) | 4 megjegyzésGondolom, nem mondok nagyon újat, ha a marosvásárhelyi állomást említem. Sokszor jártam arra, és ez mással is megtörtént. Egy pénteki nap volt, amikor éppen haza szerettem volna utazni. Jó nagy csomagom volt, kezemben gitár. Nem tudom, hogy miért, de minél keletebbre megy az ember, annál furcsábban néznek rá, ha gitár van a kezében.

olvasd tovább »


pontos átlag: 4.00

pontos átlag: 3.00
Mikor az ellenőr veri az utast (Just another RATUC story)

március 12, 2009, Dunci | Szolgáltatások (Jobb adni, mint kapni), Bunyó (Kis délutáni testmozgás), Közlekedés (Gyí, te Logán!) | 5 megjegyzésNekem nem járt ingyen buszbérlet Kolozsváron, mert az egyetemem nem szerepel a Studcard-kedvezményesek listáján, így ritkán veszek bérletet. Próbáltam felfedezni a gyaloglás szépségeit, de muszáj volt egy hétre szóló bérletet vennem. Bérletem (szerintem) utolsó napján nagy táskával és zenével a fülemben ültem és ó, hát jönnek az ellenőrök. Nyújtom a bérletem. De nekik ez nem volt elég. olvasd tovább »


pontos átlag: 5.00

pontos átlag: 2.96
Mit szabad? Reklám Súgó Tippek Transindex