június 6, 2011, admin | Szolgáltatások (Jobb adni, mint kapni)| Turizmus (A vaku visszavág)| Sajtó (Láttuk, de nem hittük)| Közlekedés (Gyí, te Logán!)

Az újságíróknak szervezett demó-vonatozás közepette romlott el a vonat



 

Pénteken történt, hogy Anca Boagiu szállításügyi miniszter a hazai turizmus ösztönzése végett a román vasút jótéteményeit reklámozandó be akarta bizonyítani az újságíróknak,  hogy Bukarestből két óra alatt a hegyekben, Predealon lehetnek a Kék Nyíl vonattal.  A sors fintoraként a vonat éppen a demóút közepette robbant le.  Az újságíróknak pedig megadatott a lehetőség, hogy lefilmezzék, miként javítanak meg a CFR alkalmazottai egy faággal,  egy darab, az út mellől összeszedett dróttal és némi ragaszószalaggal  egy elromlott vonatmotort.

A meghibásodásról a vonaton levő újságírókat ezek után sem tájékoztatta a miniszter. Később ugyanis kiderült, hogy a vonat fék nélkül közlekedett.  Emellett a szerelvény már régen megérett a műszaki ellenőrzésre: 300 ezer kilométert tett meg lejárt műszaki vizsgával.

Liviu Pescăraşu, a vasúttársaság igazgatója mentegetőzött: szerinte a szerelők meggondolatlanul cselekedtek, mert feszélyezte az a tény, hogy a miniszter ül a vonaton. Végül mégsem használták fel az ágat, a problémát egy csap elzárásával oldották meg.

vonat.jpg

vonat1.jpg

A videó a Realitatea.net-en tekinthető meg.


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 2.82


Hozzászólások

2 megjegyzés » “Az újságíróknak szervezett demó-vonatozás közepette romlott el a vonat”

  1. Sancho » június 7, 2011 11:32 pm

    Ott helyben megromanizálták… Nagyon értenek hozzá…

  2. frodo » június 6, 2011 4:40 am

    teljesen rossz a cím.

    HOZZÁÉRTŐ OPERATÍV SZAKÉRTELEM A ROMÁN VASUTAKON - a Formula 1 is importálhatna szerelőket?

    Hozzáértő román szerelők rögtön, 5 perc alatt, a helyszínen (!!!) megjavították a minisztert is szállító szerelvényt, ezzel jelentős, akkreditált szervízben való javítási költségeket spórolva meg a román vasúttársaságnak, a román államnak, és - implicit - a román adőfizetőnek…

    Kéretik a pozitív oldalt nézni.

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Mit szabad? Reklám Súgó Tippek Transindex