március 18, 2009, Dunci | Tárgyak (Ojjektumok)| Szolgáltatások (Jobb adni, mint kapni)| Kaja (Odakapaszkodott a fazékhoz)| Munkahely (Meló-dráma)

Fehér köröm, nekem nem öröm



Jó helyen lakom, mivel pont a tömbházunk alatt van egy non-stop. Lift a nyolcadikról és a 10 lépés távolságra minden sürgősen és frissen szükséges termék kapható. A nénikkel, akik ott dolgoznak már ismerjük egymást (látásból), aminek főleg egy nagy előnye van: ha nincs nálam elég pénz, akkor is elvihetem az árut. Ezenkívül semmi jópofizás, kölcsönösen ismerős arcokként könyveltük el egymást.

Egyik reggel háziruhában siettem le egy joghurtért és ásványvízért. A pultnál, a kasszásnéni bizalmasan hozzámhajol és halkan megkérdezi, hogy nem lenne-e kedvem kicserélni a joghurtom egy másikra. Értetlenül néztem rá, majd súlyos titkát rám bízta: reggel a tejtermékek polcra pakolása közben az egyik joghurt tetejét beszakította. Megkért, hogy cseréljem ki az enyémet arra, hiszen csak a körmével szakította be, igazán semmiség az egész.

Már láttam is a filmet:

Első snitt: a néni munkába tart, busszal, kapaszkodik a mocskos korlátokban. Második snitt: felveszi a munkaruháját, de kezét nem mossa meg. Harmadik snitt: pakolja a joghurtokat. Negyedik snitt (makróban): a koszos körme behatol a vékony fémhártyán, és beleér a hófehér anyagba.

Mindez, egy másodperc alatt pörgött le bennem, de én túl udvarias voltam, vettem arra a fáradságot, hogy kitaláljak valami indokot, miért nem cserélem ki. Annyiba maradtunk, hogy nem szeretem a beszakított joghurt fajtáját, mert talán nem is joghurt volt, hanem szána. Szánalmas.


pontos átlag: 3.00

pontos átlag: 3.13


Hozzászólások

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Mit szabad? Reklám Súgó Tippek Transindex