január 19, 2009, Vizi Boromir | Szolgáltatások (Jobb adni, mint kapni)| Épületek (Épített ökörség)

Cserepedő tetőszigetelők



A tetőszigetelő szaki azt üzente, várjuk egy adott hétköznap délután 2 és 3 között. Nagy nehezen megoldjuk, hogy valaki hármunk közül otthon legyen – elvileg mindenki reggeltől kora estig dolgozik. A szerelő nem jön. A telefonhívásra csak annyi a válasz: most nem tudott jönni, de majd ezen és ezen a napon ugyanebben az időpontban várjuk.Meg is érkezett másodmagával a bácsi, rögtön végigvonult sáros lábbal a fényes parketten, és már-már felmászott a párnázott székre, amikor gyorsan tiltakoztam, és nagyhirtelen leterítettem a párnát egy asztalkendővel. Ráhágott, kidugta a fejét a padlásablakon, megmozgatta a cserepeket, néhány szót váltott a társával, majd lemászott. Társa fel, fejét ki, cserepeket megmozgat, társalog, fejet be, lemászik.

Nincs semmi baj a szigeteléssel – közlik egybehangzó szakértői véleményként. Hogy miért csorog be a víz, ha esik az eső? Hát, annak valami más oka lehet, ha egyáltalán valóban becsorog! Mire én dühösen: hát nem látják a beázást?! A málladozó vakolatot? Az alatta felsejlő, hézagos szigetelést? Könyörgöm, hát az óriási, barna foltokat sem látják?

[myginpage=tetoszigeteles]

Megcsóválják a fejüket. Majd hirtelen felcsillan előttük a megoldás: most úgysem tudnak semmit tenni, mert nem tudják, hol és hogyan folyik be a víz. Amikor ismét elered az eső, majd telefonáljunk, és jönnek.

Epilógus
Miután megmozgatták a cserepeket, nemcsak cseppekben vagy vékony erecskében, hanem egyenesen sugárban ömlött be az esővíz. A cserepeket visszatologattuk. Potty-potty, és megint elölről.


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 3.13


Hozzászólások

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Mit szabad? Reklám Súgó Tippek Transindex