április 21, 2009, migrans | Kommunizmus (Sarló és kalapács)

A fatális tehénlepény



1970 koraőszén úgy hírlett Naszódon: Csauseszku elvtárs valahol a környéken vadászik. Erre a megyei elvtársak sürgősen úgy döntöttek, hogy az esedékes „Termés Ünnepe” (Ziua Recoltei) alkalmából nagyszabású felvonulást rendeznek, reménykedve, hogy esetleg Csau megtiszteli őket jelenlétével. A Fodrosszájú végül nem jött el, de a már alaposan megszervezett banzájt muszáj volt megtartani. Naszód főterén egy kb. másfél méternyi magas pódiumot ácsoltak, azon állva fogadták a megyei-rajoni felelős elvtársak a mezőgazdasági felvonulást. A pódium mellett fúvószenekar dörgedezte az indulókat. Feldíszített, terményektől roskadozó szekerek, traktor-vontatta szerkentyűk és teherautók egész sora demonstrálta a megye mezőgazdaságának sikereit. A szocialista állattenyésztés gyönyöreit egy vörös vászonnal drapírozott kamion volt hivatott jelképezni. A sofőrfülke mögé a szalmával beszórt platformra egy nikkelezett (!) korlátot szereltek, ehhez volt kikötve a megye hatalmas tőgyű, gigantikus dísztehene. Egy dísz-állatgondozó állt mellette, szép szál ember, keményített (!) hófehér köpenyben. A többi baromság között mindez fel sem tűnt volna, ha épp a pódium elé érve a szocialista dísztehén farkát fel nem emeli s (netán a fúvószenekartól inspirálva) egy hatalmas nagyot nem szarik, pont a felelős elvtársak orra előtt. Nem lett volna ebből nagyobb baj, a közönségben csupán somolyogtak ezen, páran tán tudat alatt irigyelve az állatot – ők is szívesen leszarták volna az egészet. Ám ekkor bekövetkezett a katasztrófa. A dísztehén mellé állított fehérköpenyesnek ugyanis nem voltak pártutasításai arra vonatkozólag, mi a teendő ilyenkor.

Feltehetőleg nagyon megijedt, mi lesz most vele, hogy gondozottja ily szörnyűmód blamálta?… Kétségbeesésében felragadott hát egy marék szalmát, balkezével felemelte a tehén farkát, jobbjával pedig öntudatosan kitörülte a tehén seggét! Ezt azonban már élő ember nem állta meg röhögés nélkül. A fúvósok a nevetéstől képtelenek voltak tovább fújni: a zenekar indulója egy leírhatatlan kakofón hangzással leállt. Ez a soundtrack hatalmasan növelte a hatást: jó percre általános, harsány röhögésbe fulladt Naszódon a szocialista mezőgazdaság dicsősége. A tehenes kamion mögött masírozók pedig nem értették, miért hallgatott el az induló, miért düledezik a röhögéstől az egész közönség… Az elvtelen tehén és peches gondozója további sorsa ismeretlen.


pontos átlag: 1.00

pontos átlag: 3.02


Hozzászólások

Egy megjegyzés » “A fatális tehénlepény”

  1. lényeglátó » október 9, 2009 7:03 am

    Erről Fidel Castro zergéje jut eszembe, zergét kívánt lőni nálunk: Honnan vegyünk? Ismeri Castró a zergét? nem, no jó lesz neki a kecske is. Meglőtte, hazavitte, unokája kiröhögte! Felháborodott levél jött a külügybe, becsaptatok elvtársak!

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Mit szabad? Reklám Súgó Tippek Transindex